Menu

15 x trendy mobilní doplňky, se kterými si svůj chytrý telefon ještě více zamilujete

Aktualizováno dne 28.6.2022

Podívejte se na mobilní doplňky, díky kterým budete mít lepší zážitek z využívání telefonu, a které oceníte v nejedné situaci. Mohou být jak skvělým dárkem pro kamarády nebo rodinné příslušníky, tak prostě a jednoduše potěšením pro samu sebe.

15 x trendy mobilní doplňky, se kterými si svůj chytrý telefon ještě více zamilujete
22 minut čtení
Telefonování

Mobilní telefony se staly součástí našeho každodenního života. Kromě běžných funkcí si k nim můžete pořídit řadu doplňků, které jsou praktické a povýší využívání mobilního telefonu na novou úroveň. Níže najdete zajímavé mobilní doplňky, které si mnozí oblíbili. Pokud vás zaujme Bluetooth, pak nezapomínejte na to, že většina telefonů se zvládne spárovat jen s jedním Bluetooth zařízením.

1.) Karaoke mikrofon

Zpíváte si, kudy chodíte? A chcete, aby si zpívali i ostatní? Různé druhy mikrofonů, které jsou spárovatelné s mobilem, vám umožní mít karaoke na každém večírku.

Kolik stojí karaoke mikrofon na telefon?

Pojďme se podívat, kolik nyní zaplatíte za různé značky karaoke mikrofonů, které se dají pomocí bluetooth připojit k mobilnímu telefonu:

Karaoke mikrofon Zabudovaný reproduktor Jak dlouho vydrží v provozu? Cena
Forever BMS-400 3W 8 h 660 Kč
Technaxx Fabric BT-X44 2 x 5W 8 h 1 069 Kč
Forever AM-100 (dětský) 5W 8 h 522 Kč

2.) Bluetooth reproduktory na party

Je jich obrovské množství. Liší se dle ceny, hlasitosti, výdrže baterie i způsobu připojení. V ceně je také samozřejmě zohledněna značka - tedy čím lepší, tím je reproduktor dražší.

Nejlevnější bluetooth reproduktor

Mezi nejlevnější reproduktory, které se dají sehnat v českých eshopech, patří:

Bluetooth reproduktor Výkon Jak dlouho vydrží v provozu? Cena
C-Tech SPK-04L 3W 3 h 139 Kč
Yenkee YSP 3004SG Groovy 3W 8 h 249 Kč
APW Pocket P2 5W 8 h 299 Kč

3.) Přilepovací kroužek/držák na mobilní telefon

Tuto jednoduchou věcičku přilepíte zespodu na telefon a kroužek nebo vyskakovací držák vám umožní pohodlně držet mobil. Také se dá využít jako stojánek, když chcete například sledovat oblíbený pořad. V takovém základu je pořídíte za několik málo stovek. Ty dražší už mají jako součást kroužku i vychytávky typu: zapalovač, magnet, apod.

Tip! Pokud chcete ušetřit nemalé peníze na svém mobilním tarifu, doporučujeme porovnat mobilní operátory a zvolit si toho nejlevnějšího. Srovnávač operátorů můžete zdarma vyzkoušet zde:
Velké srovnání operátorů

4.) Sledovací klíčenka patří mezi oblíbené mobilní doplňky

Díky sledovací klíčence nebo také bluetooth lokátoru si můžete prozvonit klíče, peněženku nebo prakticky cokoliv, k čemu ji umístíte. Budete tak ihned vědět, kde se hledaný předmět nachází. 

Kolik stojí sledovací klíčenka?

Cenové rozpětí tohoto mobilního doplňku se pohybuje od několika stovek po tisíce. Vždy záleží na značce, funkcích a dalších parametrech. Právě teď jsou ale mezi kupujícími populární tyto modely:

Sledovací klíčenka Operační systém Výdrž baterie Cena
Apple AirTag iOS až 12 měsíců 799 Kč
Lamax GPS Locator with Collar Android a iOS 10 dní 1 489 Kč
Samsung Chytrý přívěsek Galaxy SmartTag Android 6 měsíců 979 Kč

5.) Bezdrátová sluchátka - nejoblíbenější mobilní doplněk!

Jedná se o pořádná silná sluchátka, která vás oprostí od okolí a vy si budete moci nerušeně vychutnat svůj hudební zážitek. 

Kolik stojí bezdrátová sluchátka?

Kdo bezdrátová sluchátka ještě doma nemá a přemýšlí o jejich pořízení, pravděpodobně uvítá přehled těch nejlépe hodnocených modelů:

Bezdrátová sluchátka Operační systém Jak dlouho vydrží v provozu? Cena
Apple AirPods PRO MWP22ZM/A iOS Až 5 h 4 450 Kč
Sony WH-1000XM4 Android a iOS Až 30 h 7 099 Kč
Intezze CLIQ Android a iOS Až 8 h 1 449 Kč

6.) Bluetooth překladač

Díky tomuto překladači budete mít přístroj, se kterým se můžete domluvit v řadě jazyků (nejčastěji jich je v překladači k dispozici 28 i s přízvuky). Už se nebudete muset obávat jazykových bariér. Tento mobilní doplněk vám usnadní cestování, pracovní setkání a konverzaci s přáteli z ciziny.

Kolik stojí překladač k mobilu?

Jazykový překladač neboli digitálního tlumočníka, kterého je možné propojit s vaším mobilním telefonem, pořídíte v České republice například od těchto značek:

Jazykový překladač Počet jazyků Forma překladu Cena
Timekettle Překladač WT2 Plus 36 Přes bluetooth sluchátka 2 999 Kč
Digitální tlumočník Sparky 16 Přes bluetooth sluchátko 1 549 Kč
Zařízení pro překlad jazyků 1,5 s okamžitý překlad s technologií Iflytek 40 Ovladač 1 549 Kč

Tip! Kromě digitálního tlumočníka se na zahraniční cesty ještě nezapomeňte vybavit cestovním pojištěním - do jeho online verze si jedním klikem přidáte např. připojištění na COVID-19 nebo rizikové sporty a kartičku pojišťovny dostanete do pár minut emailem.

Cestovní pojištění od 7 Kč/den

7.) COLOP e–mark razítko

Toto programovatelné razítko je vhodné nejen do práce ale i na zábavu. Cenově se pohybuje něco málo pod 10.000 Kč, což jej řadí mezi nejdražší mobilní doplňky. Nicméně vám umožní potisknout skoro cokoliv a kdykoliv, třeba vizitky, popisky na dárky či přání apod.

Tip! Líbí se vám tento nebo i další vybrané mobilní doplňky a chtěli byste si je pořídit spolu s novým telefonem? Takovou půjčku vyřídíte snadno online zde:

Najděte nejlepší půjčku na mobil

8.) Gamepady a Joysticky na hraní her na mobilu

Herní joysticky a vůbec herní ovladače pro mobilní telefony jsou vychytávky, které oceníte, pokud vlastníte výkonnější telefon, na kterém hrajete moderní hry. Nemusíte se obávat promačkávání displeje a navíc si zpříjemníte požitek ze hry.

Kolik stojí gamepady a ovladače na mobilní hry?

Možností je v dnešní době spousta, pojďme se ale podívat, které gamepady se v ČR aktuálně nejvíce prodávají:

Gamepad Kompatibilita Operační systém Cena
Xbox Wireless Controller PC, Xbox Series X|S, Xbox One, Mobilní telefon, Tablet Android, Windows 10 1 519 Kč
C-tech Lycaon PC, PS3, Mobilní telefon, Tablet Android, Windows 10 389 Kč
EVOLVEO Fighter F1 PC, PS3, Mobilní telefon Android, Windows 7+ 629 Kč

9.) Líný držák na mobil

Chcete chodit, ležet nebo sedět, a přitom se dívat například na seriál, ale už vás bolí z držení telefonu ruce? Tento držák si pohodlně umístíte za krk a můžete pokračovat ve sledování, a navíc máte volné ruce, tak si můžete přinést třeba popcorn. Líný držák vás navíc nevyjde vůbec draho, na nákup tohoto mobilního doplňku vám postačí jen několik set.

Věděli jste, že... si líný držák i další mobilní doplňky můžete pořídit přes cashback? Je to služba, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Podívejte se například na:

* AliExpress.com - až 15 % zpět z nákupu
* Vsechnonamobil.cz - 20 % zpět z nákupu

10.) Velké držáky a stojany na telefon

Tento mobilní doplněk oceníte v případě, kdy s telefonem nikam chodit nepotřebujete, ale nechcete jej třeba na natáčení nebo při videohovorech držet v ruce. Jednoduše držák připnete ke svému zařízení a můžete libovolně telefonovat nebo točit. Vychytané stojany navíc mají již zabudované kruhové světlo, tedy tzv. ring light, nabíječku nebo držák na vícero telefonů.

Kolik stojí stojan na telefon?

Asi každý ví, že za základní stojan, stejně jako za ostatní levné mobilní doplňky, dáte jen několik stovek. Pokud chcete ovšem lepší funkce, připravte si více. Jako příklady uvádíme následující typy stojanů na mobil:

Stojan na telefon Výška Funkce Cena
Apexel Ring light 2,1m Kruhové světlo s nastavitelnou teplotou světla a jasem, nastavitelná výška 749 Kč
Ugreen Phone Holder 80 cm Ohebné rameno 449 Kč
FIXED Powerstation pro 3 - Nabíjecí port pro Apple Watch, telefon a další zařízení 990 Kč

11.) Bezdrátová klávesnice na mobil

Pokud je váš telefon spíše malý počítač a potřebujete na něm pracovat, psát dokumenty apod., pak můžete zvážit některou z přenosných klávesnic pro telefony.

Kolik stojí klávesnice na mobil?

Výběr klávesnic na mobil je obrovský a před tím, než se do něj pustíte, je dobré si ujasnit, jestli chcete klávesnici na práci, na hraní her, obyčejnou nebo designovou. Od toho se potom bude odvíjet i cena mobilního doplňku. Pro představu ale uvádíme alespoň několik mobilních klávesnic, které jsou mezi uživateli velmi oblíbené:

Mobilní klávesnice Operační systém Typ Cena
Dell Multi-Device Wireless Combo KM7120W Linux, Android, Google Chrome OS nebo Microsoft Windows 7 / 8 / 8.1 / 10. Pracovní na až 3 zařízení 1 289 Kč
Apple Magic Keyboard s číselnou klávesnicí Mac s rozhraním Bluetooth a macOS 10.12.4 nebo novějším
iOS zařízení s iOS 10.3 nebo novějším
Pracovní 3 179 Kč
Keychron K8 TKL Gateron Hot-Swappable Red Switch Mechanical Mac, Windows, iOS, Android, Linux Herní 1 999 Kč

12.) Fototiskárna

Například přenosné tiskárny od Polaroidu, ale i dalších firem jako je např. Xiaomi, kvalitně vytisknou fotky prakticky kdekoliv. Můžete tak své blízké překvapit fotografiemi i na cestách.

Kolik stojí přenosná fototiskárna?

Mezi oblíbené přenosné tiskárny patří:

Přenosná tiskárna Velikost fotek Kolik vytiskne fotek na jedno nabití? Cena
Xiaomi Mi Portable Photo Printer (26152) 5 × 7,6 cm 20 1 390 Kč
Polaroid HI-PRINT Pocket Printer 5 × 7,6 cm 20 1 949 Kč
Leventi Přenosná chytrá mini tiskárna - - 869 Kč

13.) Sada foto nebo video příslušenství

Má váš telefon parádní fotoaparát a kameru? A chcete z vašeho natáčení či focení mít profesionální pocit? Pak si můžete vybrat z kufříků naplněných stojany, světly, přídavnými objektivy a dalšími zásadními fotografickými vychytávkami určenými pro právě mobily.

Oblíbené mobilní doplňky na focení

Mobilní doplněk na focení Cena
Apexel univerzální sada objektivů pro mobilní telefon 489 Kč
Přídavný fotoaparát Miggo Pictar One Mark II PLUS 590 Kč
USKEYVISION RGB video light W64 pro mobilní telefon 899 Kč

14.) Digitsole - chytré vložky do bot

Digitsole Warm V7 zajistí, že vás už nebudou trápit zmrzlé nohy. Je to neuvěřitelné, ale ano, můžete si koupit vložky do bot, jejichž teplotu budete ovládat ze svého telefonu. Některé typy chytrých vložek jsou také odolné proti pocení, počítají kroky nebo řeknou, jestli je váš styl chůze správný a jak byste ho měli změnit.

Kolik stojí chytré vložky do bot?

Chytré vložky do bot můžete využít k různým účelům a proto se i dělí následujícím způsobem:

Chytrá vložka do bot Využití Cena
Chytré vložky Smart Insoles Denodenní 2 499 Kč
Digitsole Run Profiler chytrá vložka do bot Běhání a jízda na kole 2 799 Kč
Digitsole Warm V7 - Heatable Analysis Sole Vyhřívací na zimu 3 495 Kč

15.) Dotykové rukavice

Tento módní mobilní doplněk jistě oceníte v zimě, kdy vám umožní ovládat telefon, zatímco jsou vaše ruce pěkně v teple.

Kolik stojí dotykové rukavice?

Dotykových rukavic je na trhu opravdu hodně - ty nejlevnější koupíte i za 50 Kč, ale my si představíme o něco kvalitnější kousky:

Dotykové rukavice Cena
Cellularline Touch Gloves 173 Kč
Rukavice MUJJO Touchscreen Gloves 257 Kč
Crazy Gloves Touch 873 Kč

Jak vidíte, možností a mobilních doplňků je celá řada. Záleží tedy na vás, k jakému účelu svůj telefon využíváte. Chcete na něm hrát hry, sledovat seriály, řešit pracovní záležitosti nebo třeba pořizovat kvalitní fotografie či rozproudit zábavu? V každém případě najdete vhodnou vychytávku, která je nejen praktická, ale současně zanechá dojem na vaše okolí.

Ještě by se vám mohly líbit... naše další tipy ze světa mobilních telefonů:

* Mobily pro děti, které vás nezruinují
* Proč si koupit iPhone? Včetně srovnání nejnovějších modelů
* Mobily pro seniory – telefony, které si zamiluje i vaše babička

Mohlo by vás zajímat

mobilní tarify pro podnikatele
Mobilní tarify pro podnikatele: Co je důležité při výběru?
23.8.2023

Podnikatel se na svůj mobil, operátora i tarif spoléhá. I menší zádrhel ho v důsledku může stát peníze nebo zmařenou podnikatelskou příležitost. Co nabízí současné mobilní tarify pro podnikatele?

5g přijímač
5G vs 4G: Jaký je skutečný rozdíl a jaký tarif si vybrat?
21.8.2023

Z horního řádku mobilního telefonu na nás svítí různé ikony a notifikace z aplikací. Stejně tak mezi nimi najdeme jméno mobilního operátora i mobilní připojení. Málokdo se o tyto ikony stará a ví, co znamenají. Podívejme se dnes na sítě včetně srovnání 5G…

levný dotykový mobilní telefon
Jak vybrat levný mobilní telefon, který vydrží: Praktické tipy a triky
16.8.2023

Běžně stojí nový mobilní telefon kolem deseti tisíc. Nejnovější modely hlavních hráčů na trhu mívají cenovku od třiceti do padesáti tisíc. V posledních letech se důrazně prosazuje také kategorie opačného spektra cen. Kdo hledá levný mobilní telefon, najde…

mobilní tarify srovnání
Mobilní tarify srovnání 2023: Kompletní přehled
14.8.2023

Zvyšování cen je v současné době všudypřítomné. Nevyhnulo se ani tarifům mobilních operátorů. Na trhu sice stále ještě najdete tarify do tří set korun měsíčně, jejich nabídka je ale co do počtu i služeb značně osekaná. Připravili jsme proto pro mobilní…