Menu

Cashback programy na internetu: Jak získat peníze z nákupu zpět?

Aktualizováno dne 4.8.2022

Jaký máte pocit, když si koupíte přepychové boty, elegantní šaty nebo novou herní konzoli? Většina z nás cítí radost nad novým nákupem a nemůžeme se dočkat, až nový produkt začneme používat. Ovšem někde vzadu v hlavě se ozývá znepokojivý hlásek, který nám vyčítá, že utrácíme tolik peněz. Ten pocit provinilosti můžete umlčet tím, že uděláte vaše nákupy cenově výhodnějšími. K tomu mohou dopomoct cashback programy na internetu.

Cashback programy na internetu: Jak získat peníze z nákupu zpět?
12 minut čtení
Kreditní karty

Před tím, než si ale představíme ty nejzajímavější cashback programy na internetu, vysvětlíme si, co vlastně takový cashback je, jak zvýhodňuje nákupy a za jakých podmínek ho můžete začít využívat i vy! Pojďme se do toho pustit.

online nákupy

Co je to cashback?

Určitě jste už někdy o cashbacku slyšeli. Obchodník má marketingovou akci, v rámci které vám vrátí určité procento z nákupu zpět. Pro vás to znamená jen to, že si kliknete na speciální link, který vás zavede do vašeho oblíbeného obchodu a zároveň vám připíše část peněz za nákup zpět.

V poslední době se s různými cashbackovými akcemi roztrhl pytel. Je to způsobeno díky neustále nově vznikajícím firmám, což vede k přebytku nabídky nad poptávkou. Laicky řečeno – v současné době je obchodníků na trhu spousta a obchody se o zákazníky přetahují. Jedním ze způsobů, jak nalákat nové zákazníky, je právě cashback. 

cashback

1.) Cashbackové portály

Fenoménem několika posledních let se staly cashbackové portály, které zaregistrovaným zákazníkům umožňují získat zpět určitou částku z realizovaného nákupu v celé řadě eshopů. Tyto portály představují určitého prostředníka mezi nakupujícím a tisíci eshopů, s nimiž spolupracují na principu tzv. affiliate marketingu.

Jak to celé funguje?

Zájemce o cashback se jednoduše zaregistruje na některém z portálů. Rozhodne-li se poté nakoupit u některého obchodníka, který s daným cashbackovým portálem spolupracuje, přihlásí se a do konkrétního eshopu se proklikne ze stránek portálu. Poté klasicky provede nákup. Cashbackový portál každou takovou transakci eviduje a na uživatelský účet zákazníka připisuje odměnu, jejíž výše se zpravila pohybuje mezi 1 až 10 % z celkové ceny nákupu. Ve chvíli, kdy se na uživatelském účtu nashromáždí vyšší částka, si ji zákazník může nechat vyplatit na běžný bankovní účet.

Z tohoto pojetí cashbacku tedy profitují všichni zúčastnění: eshopy získávají více klientů, cashbackový portál vydělává díky provizím od těchto internetových obchodníků a koncový zákazník obdrží určité procento z hodnoty nákupu nazpět.

Oblíbené cashbackové portály

Začneme na domácí půdě, tedy u cashbacku na Porovnej24, ale představíme si i další:

online nákupy

2.) Cashback u Porovnej24.cz

I na našem portálu nabízíme vrácení peněz z nákupu. Spolupracujeme s více, jak 1000 obchodů, jejichž seznam najdete na naší cashbackové stránce. V nabídce jsou různé typy zboží - od oblečení, bot, přes elektroniku, doplňky stravy i zájezdy od cestovních kanceláří.

Nejoblíbenější eshopy s oblečením:

Nejoblíbenější eshopy s elektronikou a doplňky do domácnosti:

Nejoblíbenější lékárny a eshopy s kosmetikou:

Jak využít náš cashbackový portál?

  • Zaregistrujte se u nás.
  • Přejděte na náš seznam obchodů.
  • Vyberte váš oblíbený obchod a proklikněte se do něj.
  • Nakupte jako obvykle a zaplaťte.
  • Peníze vám po nákupu připíšeme zpět na váš účet.

Tip! Výhodou našeho protálu je, že se s vámi nedělíme o provizi, jako to dělají ostatní cashback programy na internetu. My vám rovnou dáme provizi celou.

Začněte s cashbackem ZDE

platba kartou

3.) Cashback u kreditní karty

Zajímavým způsobem, jak získat peníze z nákupu zpět, jsou kreditní karty nejrůznějších bank. Spousta bankovních institutů se rozhodla klientům usnadnit placení a umožňuje vracet peníze z každé platby kartou.

Hlavní funkcí kreditní karty je v prvé řadě možnost čerpání do mínusu - tzn. poskytnutí úvěru. Můžete tedy nakupovat i tehdy, pokud zrovna nemáte peníze. Pokud peníze vrátíte do určeného termínu (většinou do 45 - 50 dní), banka vám za tuto půjčku nebude účtovat úrok. Některé kreditní karty však navíc poskytují i vrácení peněz z nákup, neboli cashback.

Například kreditní karta od Monety (Kreditní karta Smart) umí vracet až 500 Kč měsíčně za nákupy ve více než 10000 obchodech, supermarketech a čerpacích stanicích. Kreditní karta od České spořitelny vrací až 350 Kč měsíčně z každé platby na internetu či v zahraničí.

Výhody kreditních karet:

  • Možnost prakticky bez práce získat výraznou jednorázovou slevu na nákup.
  • Bonusový systém, do něhož jsou zapojeny stovky obchodníků po celém Česku.
  • Pro finančně gramotné klienty může být kreditní karta skutečně užitečná.

Nevýhody kreditních karet:

  • Nutnost sjednání kreditní karty, která je vlastně úvěrovým produktem, u banky.
  • Neuvážené využívání kreditky může přinést zákazníkům finanční problémy.

Tip! Nevíte, kterou kreditní kartu si vybrat? Kreditní karty můžete bezplatně porovnat v našem nezávislém porovnávači a zjistit tak, která pro vás bude nejvhodnější. Vyzkoušejte to zde:

Porovnej kreditní karty

platba mobilem

4.) Cashback u běžného účtu

Možná jste si všimli, že vám v online bankovnictví v posledních pár letech přibyla nová ikonka s nákupy. Typicky cashback u běžného účtu funguje tak, že si zapnete odměny v určitém obchodě a při zaplacení se vám automaticky připíší zpět na účet.

Oblíbené banky

Cashback k běžnému účtu můžete využívat u bank, jako jsou:

Tip! Chcete vědět, jaké další výhody jednotlivé účty přináší? Porovnejte si je v našem nezávislém srovnávači zde:

Porovnej běžné účty

Mohlo by vás zajímat

kreditní karty
Žádost o zrušení kreditní karty - vzor zdarma ke stažení
12.1.2023

V peněžence jsou kreditní a debetní karty k nerozeznání. Vypadají stejně, mají na sobě stejné osobní údaje. Možná jednu z karet vůbec nepoužíváte. Tu kreditní. Jak ji zrušit? Přinášíme vám pravidla zrušení a žádost o zrušení kreditní karty - vzor.

společný účet manželů
Společný účet manželů: Je to dobrý nápad? Kde vám jej dají zadarmo?
8.12.2022

Pro páry, které chtějí mít přehled o rodinných financích, je zajímavým řešením společný účet manželů. Jaké má výhody a úskalí a jak se k takovému řešení staví české banky?

druhy platebních karet
Druhy platebních karet: Jak se v nich vyznat?
1.11.2022

Nahlédněte do své peněženky. Možná máte jednu, dvě či více bankovních karet. Znáte je však důkladně a víte o všech jejich benefitech? Různé druhy platebních karet vám mohou být nepostradatelnými pomocníky v různých situacích.

vánoční nákupy online
Jak může kreditka zlevnit Vánoce o tisíce korun?
23.9.2022

Slyšíte slovo kreditka a hned vám v hlavě naskočí varovné červené světlo, že kreditka rovná se “všechno špatně”? Kreditní karta vás může opravdu při neuvážených nákupech přivést do problému. Pokud však budete nad nákupy jen trochu přemýšlet, přinese vám…