Menu

Nejhnusnější auto 2021: Žebříček toho nejhoršího ze světových silnic a dálnic

Aktualizováno dne 20.7.2021

Vzhled je subjektivní záležitost a platí to i u aut. Ale jsou určité modely, které se v anketách o nejhnusnější auto objevují pravidelně. Možná se sami některým autům na cestách smějete. Najdete ho i v našem žebříčku?

Nejhnusnější auto 2021: Žebříček toho nejhoršího ze světových silnic a dálnic
11 minut čtení
Povinné ručení

I nejhnusnější auto si najde své kupce. Obvykle je za zvláštním vzhledem snaha designérů a konstruktérů o co nejužitečnější model a maximální využití prostoru. Často se do statistik o nejhnusnější auto dostávají ta vozidla, u kterých je vidět snaha o velký zavazadlový prostor.

Pokud ale hledáte auto pro rodinu se třemi dětmi, které potřebují vlastní autosedačku, a jezdíte na dovolenou s plným kufrem, nejspíš u auta řešíte právě spíše funkci než vzhled. Protože odrážedlo v kufru je důležitější než ladné zaoblené křivky zadní části automobilu.

1.) Titul nejhnusnější auto má nejčastěji Fiat Multipla

Ve většině žebříčků o nejhnusnější auto najdete Fiat Multipla. Přední část vypadá jako by jedno auto sedělo na dalším. Multipla má navíc vpředu více světel, než na kolik jsme zvyklí. Italská automobilka jej na trh dodávala se známým schůdkem na čumáku, ale pak i bez něj. V obou případech se toto auto podle kritiků vzhledově nepovedlo. Ale uvnitř je v něm podle jeho majitelů spousta geniálních nápadů, které zpříjemňují jeho používání.

Tip! I to nejošklivější auto světa potřebuje povinné ručení. To nejlevnější najdete porovnáním nabídek jednotlivých pojišťoven. Stačí zadat pár údajů o vašem voze a nejvýhodnější povinné ručení si vybrat:
Najděte nejvýhodnější povinné ručení

2.) Nissan S-Cargo

Kdybyste toto auto potkali na silnici, určitě byste si jej všimli. Dodávky nebývají hitem co do vzhledu, tato mikro dodávka už se ale vymyká úplně. Připomíná spíše zmrzlinářské auto. Kulatá vystouplá světla, kulatá čelní část a na ni přilepený kufr, a to vše sedí na malých kolech. Něco jako vaše dětské autíčko. U nás se neprodává, ale kde koupit ojetý automobil zjistíte v našem článku.

3.) Nissan Cube

Nissan se nebál nazvat věci pravými jmény. Automobil Cube prostě vypadá jako kostka, uvnitř je ale zase poměrně kulaté a má hranatost rozbít. Auto je prý inspirované designem vířivky. V Evropě se podle recenzí prodalo asi jen přes 3 500 kusů. Baví i asymetrické zadní okno, které je spojené s oknem na kufru. Na druhou stranu se jedná o Nissan a má své jízdní kvality.

Tip! Pokud máte i vy doma takovýto ošklivý unikát, myslete u něj i na havarijní pojištění. To vám pokryje škody způsobené vandaly, krupobitím nebo třeba pokryje i náklady na nákup nového auta v případě krádeže toho původního. Na kolik by vás vyšlo havarijní pojištění právě na vašeho čtyřkolého miláčka si můžete spočítat zde:

Kalkulačka havarijního pojištění

4.) Nissan Juke

U Nissanu ještě zůstaneme. Prodejní čísla sice ukazují, že Nissan Juke je úspěšný model, kritikové si to ale nemyslí. Blatníky jsou zvláštně nafouklé, střecha šikmá, kufr vzhledově vysoce posazený a zkosený, takže nakonec to vypadá, že se do něj moc nevejde. Bude lepší, když na zadní sedadla nebudete pouštět dospělé, nemuseli byste je už vytáhnout ven.

5.) Škoda Roomster

Z našich automobilů se zřejmě nejméně podařila Škoda Roomster. Z profilu auto částečně vypadá jako dodávka a vepředu je to zase Fabia. Předek opticky nenavazuje na zadek, protože jsou okna v různé výšce. Na zákazníky to dojem neudělalo. Ale zadní okna jsou vysoká a celá zadní část je dobře řešená právě pro děti a jako rodinné auto byl Roomster užitečný. I rodinné auto však dokáže Škoda vyrobit tak, že se líbí.

6.) Toyota Yaris Verso

Toyota Yaris je podobně jako Škoda Roomster další z rodinných aut. A stejně tak zkusila Toyota vsadit na zadek z dodávky. Složením zadních sedadel vzniká prostor na přepravu velkých nákladů.

7.) Toyota Prius

Automobil směřuje k ekologickému použití, vzhled už ale zaostává. Ve městě hybrid funguje dobře a dosahuje nižší spotřeby. Klidně i 5 litrů na 100 kilometrů. Do rychlosti asi 50 km/h dokáže jet čistě na elektřinu. Ve městě se navíc pohybuje velmi tiše. Na dálnici už saje ovšem více a spotřeba dosahuje 6 litrů.

Tip! Pokud máte i vy doma elektromobil s nabíjecí stanicí, doporučujeme si přepočítat náklady na elektřinu a porovnat dodavatele. Ušetřit tak můžete i tisíce korun ročně!

Porovnej dodavatele elektřiny

8.) Renault Thalia

Renault Thalia vznikla jako mix Renaultu Clio a zvětšeného zavazadlového prostoru. V jednu dobu šlo o nejlevnější osobní auto u nás. Bylo to také auto, které bylo bez kdejakých asistentů a udělátek.

9.) Tata Nano

Automobilce Tata se nedaří dodávat na trh auta, která by byla vzhledově pěkná. Indická automobilka Tata patří do koncernu, který vlastní i noblesní automobilku Jaguar Land Rover. Té už se to daří o poznání více.

10.) SsangYong Rodius

U tohoto automobilu vyhrála touha po co největším zavazadlovém prostoru nad vzhledem. Ve srovnání s malými koly je vzhled tohoto auta velmi nesouměrný. Korejská automobilka SsangYong zkouší různé designy, ale obvykle se jim nedaří a končí ve statistikách o nejhnusnější auto na předních místech.

11.) Chrysler PT Cruiser

Retro design a moderna se potkali u amerického Chrysleru. Top Gear ho v roce 2013 označil jako nejhorší auto za posledních 20 let.

12.) Ford Scorpio

Ford, který nevypadá jako Ford. Z dnešního pohledu už Ford Scorpio hodnotíme jen jako nudné auto z devadesátých let. Tento model je předchůdce Mondea, ale vzhled žáby nenadchl.

13.) Youabian Puma

Velmi zajímavé auto je Youabian. Je tak zvláštní, až se za ním všichni otočí. První modely se prodávaly za cenu přes jeden milion dolarů a byly určeny jen pro velmi movitou klientelu.

14.) Pontiac Aztec

Automobil byl původně určený jen pro americký trh, ale pro nepovedený vzhled si jej všimli i v zámoří. Automobil se vyráběl v letech 2001 až 2005, automobilka už ale zkrachovala. Auto je spíše účelové a obsahuje různé vychytávky jako třeba chladící box v loketní opěrce, vyndavací zadní sedadla, která se mohou použít venku jako křesílka, nebo možnost sednout si na páté dveře.

15.) Jeep Compass

Kdekdo by chtěl koupit Jeep, ale nejspíš ne tento, který některé spíš děsí svým předkem. Uvnitř je zklamání kvalita použitých plastů. Na druhou stranu je pohodlný i na dlouhé cesty a prostorný.

16.) Honda Element

Další auto podobné Pantiacu Aztec, které je inspirované také Hummerem. U nás sice tolik známé není, ale v zámoří měla Honda Element celkem úspěch.

Jak je vidět, nejhnusnější auto neznamená, že by auto nebylo dobré. Mnohdy je za horším vzhledem snaha o užitečnost a praktičnost modelu.

Ještě by vás mohly zajímat... naše další automobilové žebříčky:

* Nejprodávanější sportovní čtyřkolky pro dospělé
* Jaké koupit auto do 300, 200 a 60 tisíc?
* Nejlevnější nová auta 2021

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…