Menu

Nejlepší lyžařská střediska a hory v USA

Aktualizováno dne 6.12.2022

Patříte k vášnivým lyžařům a rádi objevujete nová a nová místa? Uvažujete nad tím, kam letos vyrazit na hory? USA jednoznačně patří k destinacím, které vás nezklamou. Láká nejen na nespočet pohoří a hor, ale také vyhlášená lyžařská střediska.

Nejlepší lyžařská střediska a hory v USA
12 minut čtení
Cestovní pojištění

Co se týče rozmanitosti přírody, Amerika má rozhodně co nabídnout. Jedním z důvodů, proč jsou Spojené státy americké tolik vyhledávané turisty ze všech koutů světa, jsou právě hory. USA se může pochlubit více než padesáti horami s výškou přesahující 4.000 metrů. A kde jsou vysoké hory a dostatek sněhové nadílky, tam pochopitelně nechybí ani lyžařská střediska. Pojďme se společně podívat na to, která americká lyžařská střediska vám zajistí nezapomenutelný zážitek na celý život.

1.) Kam na hory? USA se pyšní jedním z největších lyžařských areálů světa: Park City

Nedaleko hlavního města Utahu Salt Lake City se nachází hned několik národních parků a lyžařských center. Tím nejnavštěvovanějším je Park City. V roce 2015 se Park City Mountain Resort spojil s přilehlým areálem Canyons Resort, čím vznikl největší lyžařský areál ve Spojených státech, jež se vyznačuje neuvěřitelnou rozlohou 29.542.078 metrů čtverečních. Tento areál je vhodný jak pro začínající, tak i pro pokročilé lyžaře a charakterizuje ho nespočet barů a restaurací.

  • Stát: Utah
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 53.310 Kč (hotel, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 215 USD pro dospělého (asi 4.957 Kč)

Tip! Ubytování na horách v USA rozhodně nepatří mezi nejlevnější. Abyste získali lepší cenu, doporučujeme si ho zarezervovat s velkým předstihem a přes cashback.

2.) Sugarloaf Resort pro milovníky nedotčené přírody

Nemáte rádi davy lidí a chtěli byste si letos zalyžovat v lyžařském středisku, které patří k těm izolovanějším? Pak pro vás bude tím pravým místem Sugarloaf, jež se podle lyžařů vyznačuje jedním z nejlepších terénů na východě. Těšit se můžete na dechberoucí výhledy a podmínky vhodné pro lyžaře všech úrovní.

  • Stát: Maine
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 25.393 Kč (motel, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 309 USD pro dospělého (asi 7.124 Kč)

3.) Jedno z nejlepších amerických lyžařských středisek? Vail Ski Resort

Vail je třetím největším americkým lyžařským střediskem a zároveň jedním z nejvyhledávanějších lyžařských středisek v Americe. Lyžařský areál, jenž se rozprostírá hned přes několik hor, by se dal nazvat místem snů pro všechny lyžaře, kteří vyhledávají dokonale upravené sjezdovky, členitý terén a čerstvý prašan. Opět se jedná o středisko vhodné pro začátečníky i pokročilé lyžaře. V sezóně 2022/2023 se navíc středisko rozroste o dvě nové lanovky, které rozhodně musíte vyzkoušet.

  • Stát: Colorado
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 42.109 Kč (apartmán, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 225 USD pro dospělého (asi 5.187 Kč)

Tip! Chcete se podívat, jak vypadá aktuální kurz amerického dolaru? Vyzkoušejte naši kurzovní kalkulačku:

kurzovní kalkulačka

4.) Lyžování i jízda se psím spřežením v lyžařském středisku Breckenridge

Když se řekne hory USA, konkrétněji hory ve státě Colorado, řadě lidí se kromě výše zmíněného střediska Vail vybaví také lyžařské středisko Breckenridge, které nabízí celou řadu aktivit, tedy nejen lyžování, ale také například jízdu se psím spřežením nebo jízdu na sněžných skútrech. Pyšní se také vyhlášeným lyžařským městečkem proslulým svým nočním životem a spoustou možností nakupování, stravování i ubytování, od cenově dostupného ubytování až po to luxusní.

  • Stát: Colorado
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 30.848 Kč (patrová postel ve sdíleném pokoji na hostelu, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 167 USD pro dospělého (asi 3.850 Kč)

5.) Aspen Snowmass Ski Resort patří k luxusním lyžařským střediskům

V souvislosti s lyžování ve státě Colorado, který je osmým největším státem USA a zároveň státem s nejvyhledávanějšími lyžařskými středisky v Americe, nesmíme opomenout ani Aspen Snowmass Ski Resort. Aspen je dlouhodobě považovaný za nejlepší destinaci náročných klientů, a to nejen díky dokonale upraveným sjezdovkám, ale také nekonečným možnostem stravování a nočního života. Toto lyžařské středisko je vyhledávané i celebritami, připravit se proto musíte na velmi vysoké ceny.

  • Stát: Colorado
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 102.132 Kč (hotel, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 179 USD pro dospělého (asi 4.127 Kč)

Tip! Chcete část nebo celý lyžařský výlet do USA zafinancovat pomocí půjčky? Nejprve doporučujeme porovnat aktuální nabídky bank:

Najděte nejlepší půjčku

6.) Za rozmanitým terénem do Cannon Mountain

Ať už jste začátečník, nebo si troufáte na velmi prudké sjezdovky, nezklame vás lyžařský areál Cannon Mountain, který řada lyžařů označuje za nejlepší lyžařské středisko v New Hampshire. Důvodem je zejména velmi rozmanitý terén s nádhernými stromy i nezapomenutelné výhledy na hory a dostatek přírodního sněhu.

  • Stát: New Hampshire
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 15.446 Kč (motel, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 94 USD pro dospělého (asi 2.174 Kč)

7.) Jackson Hole Mountain Resort je výzvou pro pokročilé lyžaře

Patříte ke zkušeným lyžařům a máte rádi výzvy v podobě opravdu náročného terénu? V tom případě vás nezklame lyžařské středisko Jackson Hole Mountain Resort, jež je vhodné zejména pro středně pokročilé a pokročilé lyžaře. Jedná se zároveň o místo jako stvořené pro milovníky westernu, pouhých dvacet minut od střediska se totiž nachází westernové městečko Jackson s řadou možností ubytování.

  • Stát: Wyoming
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 11.993 Kč (motel, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 180 USD pro dospělého (asi 4.163 Kč)

Tip! Není žádným tajemstvím, že jeden den pobytu v nemocnici bez pojištění vyjde v USA na částku přes 30.000 Kč. Myslete proto i na cestovní pojistku:

Cestovní pojištění do USA od 13 Kč/den

8.) Palisades Tahoe je vyhlášený extrémním terénem

Dalším střediskem na našem seznamu, jež si oblíbí zejména pokročilí lyžaři, kteří vyhledávají extrémní sjezdovky, je lyžařský areál Palisades Tahoe. Jedná se o největší lyžařský areál v Kalifornii, který se mimo jiné proslavil nádhernými výhledy na jezero Tahoe a dokonale upravenými sjezdovkami.

  • Stát: Kalifornie
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 51.564 Kč (resort, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 119 USD pro dospělého (asi 2.752 Kč)

9.) Lyžování bez davů? Lyžování v Big Sky Resort

Big Sky Resort patří k oblíbeným lyžařským střediskům ve státě Montana, které se rozprostírá na natolik velké ploše, že nehrozí davy lyžařů. I během těch nejrušnějších dnů budete mít pravděpodobně dostatek místa na to, abyste otestovali své lyžařské schopnosti bez obav z toho, že by kolem vás byly desítky dalších lyžařů.

  • Stát: Montana
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 77.391 Kč (horská chata, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 114 USD pro dospělého (asi 2.637 Kč)

10.) Sun Valley je skvělou destinací i pro rodiny s dětmi

Chcete se vydat na lyžařskou dovolenou s dětmi? V tom případě by vaší pozornosti nemělo uniknout lyžařské středisko Sun Valley, které je spojené hned se 121 sjezdovkami, velkolepými výhledy z vrcholků hor a terénem vhodným i pro začátečníky. Jedná se o destinaci, která nadchne vás i děti.

  • Stát: Idaho
  • Nejlevnější ubytování na Booking.com: 35.577 Kč (apartment, 2 dospělí, 7 dní, 6 nocí, leden 2023)
  • Denní ski pass: od 170 USD pro dospělého (asi 3.932 Kč)

Možná už máte po přečtení našeho článku jasněji v tom, kam letos na hory. USA jsou spojené s desítkami celosvětově proslulých lyžařských areálů, takže si každý může vybrat lyžařskou destinaci odpovídající jeho lyžařským schopnostem, požadavkům a představám.

Z lyžařských destinací... by vás mohly ještě bavit naši další průvodci:

* Lyžování v Itálii: 10 x nejlepší a nejlevnější skiareály
* Švýcarsko a lyžování v nejlepších skiareálech
* Rakouské Alpy a nejlepší lyžařská střediska, která byste měli letos navštívit

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…