Menu

Nejlevnější nová auta 2021: Tipy na 15 vozů, které se vám vyplatí

Aktualizováno dne 3.3.2021

Plánujete si letos koupit nové vozidlo, se kterým budete moct jezdit jak do města, práce, tak i na rodinné výlety či dovolenou? Spíše než po ojetině chcete sáhnout po novém vozidle, které by vás však nemělo stát jmění. V tom případě vám přinášíme nejlevnější nová auta, která si budete moct v roce 2021 koupit.

Nejlevnější nová auta 2021: Tipy na 15 vozů, které se vám vyplatí
11 minut čtení
Povinné ručení

V každé rodině by nemělo chybět alespoň jedno osobní auto, se kterým bude moct jezdit celá rodina. Ať už do města, práce, na výlety, dovolené nebo na rodinné návštěvy. Pokud víte, že chcete investovat do úplně nového vozidla, které již před vámi nevlastnil někdo jiný, ale nechcete zbytečně utrácet, máme pro vás řešení. Připravili jsme pro vás 15 tipů na nejlevnější nová auta, ze kterých si jistě vyberete to vhodné právě pro vás.

koupě auta

Nejlevnější nová auta v Česku 2021

Jestliže trváte na tom, že si koupíte nový automobil, ale přesto do něj nechcete investovat statisíce, připravili jsme si pro vás seznam 15 vozidel, která patří mezi nejlevnější nová auta v Česku pro rok 2021. Všechna vozidla mají cenu do 300 000, takže si na ně můžete našetřit, nebo si na ně můžete půjčit, přičemž vás taková půjčka nemusí vyjít přehnaně draze. Nezapomeňte však na automobil zařídit kvalitní pojištění – nové vozidlo má totiž mnohem větší hodnotu než ojetina. A jaká vozidla patří mezi nejlevnější nová auta?

Auto č. 1: Dacia Sandero

Dacia Sandero vás potěší svým robustním vzhledem, ale také nově navrženou přední části vozu, která je zvýrazněna LED světly. Překvapí vás prostorným interiérem, ale také dostatečně velkým zavazadlovým prostorem – jde tedy o vůz vhodný do každé rodiny.

  • Dacia Sandero Open SCe 54 kW/73 k – od 211 400 Kč

Auto č. 2: Hyundai i10

Nový model Hyundai i10 vás mile potěší jak na cestách do práce, tak i na výlety. Projet se v něm můžete ve dvou, ale klidně i se svými dětmi. Levnější verze bez klimatizace je k dostání od 229 900 Kč, pokud si necháte přidat jednoduchou manuální klimatizaci, připlatíte se 20 tisíc. Nejde o závodníka, ale na běžné cestování vám postačí.

  • Hyundai i10 Start 1,0i 49,3 kW/67 k – od 229 990 Kč

Auto č. 3: Mitsubishi Space Star

Model, který se svým vzhledem nemusí zavděčit úplně všem, avšak má něco do sebe. Po menší změně se z něj stalo velmi zajímavé vozidlo, které vás mile překvapí. Alespoň, co se jeho exteriéru týče, uvnitř jde o staré dobré Mitsubishi, v němž se setkáte s nesklopným klíčkem, výškově nastavitelným volantem a tvrdšími plasty než u předchozích modelů. Pro běžné rodinné cestování ideál.

  • Mitsubishi Space Star Inform 1.2 MIVEC 52 kW/71 k – od 239 850 Kč

Tip! Před tím, než si povinné ručení pořídíte, porovnejte nabídky trhu a ujistěte se, že máte to nejvýhodnější. Pokud už povinné ručení máte, podívejte se, že neplatíte víc než musíte.

Porovnej povinné ručení

Auto č. 4: Citroen C1

Model, který ocení zejména rodiny s dětmi, kterým stačí automobil menších rozměrů. Tento model s benzinovým motorem vám překvapí nízkou spotřebou, která je kolem 4,1 litru na sto kilometrů. 71 koní přenáší sílu tohoto roztomilého hatchbacku na přední kola za pomoci pětistupňové manuální převodovky.

  • Citroen C1 P5 1.0 VTi 72 MAN 53 kW – od 240 000 Kč

Auto č. 5: Dacia Sandero

Tento hatchback v dynamickém stylu a s chromovanou přední mřížkou vás potěší svými typickými Dacia světly. Elegantní model Sandero potěší i ty nejnáročnější z vás. Vozidla je vybaveno nekompromisními prvky aktivní i pasivní bezpečnosti a ochrání vás na každé vaší cestě. Je vhodný jak na každodenní jezdění, tak i na cestování.

  • Dacia Sandero SCe 54 kW/73 k – od 211 400 Kč

Auto č. 6: Peugeot 108

Model s kombinovanou spotřebou kolem 4,1 litru je vhodný jak na každodenní cestování po městě, tak i na delší cestu na dovolenou. Benzinový motor o objemu 998 cm a výkonu 71 koní přenáší sílu vozidla na přední kola díky pětistupňové manuální převodovce.

  • Peugeot 108 5dvéřové ACTIVE 1.0 VTI 72 S&S MAN5 – od 245 000 Kč

Tip! Pokud hledáte nejširší a zároveň cenově nejvýhodnější výběr doplňků do auta, sáhněte po eshopu AliExpress.com. Ke každému nákupu tam navíc teď dostanete až 15% cashback - tedy vám vrátí až 15% z celkové ceny zpět.

Auto č. 7: Fiat Panda

Ačkoliv se Fiat Panda nikdy nestane vozidlem, které by „trhalo asfalt“ pod sebou, má co do sebe. Jde o velmi praktické auto menších rozměrů, které vás příjemně překvapí svojí oranžovou barvou, která je bez příplatku. Oproti ostatním modelům Fiatu je model Panda poměrně ucházející také po designové stránce.

  • Fiat Panda 1.0 Firefly 70 K – od 249 900 Kč

Auto č. 8: Dacia Dokker Van

Pokud hledáte vozidlo, které spojí kapacitu menšího užitkového vozu spolu s harmonickým a nadčasovým designem, je model Dokker Van tím pravým právě pro vás. Tento odolný a moderní model je vhodný jak pro cestování menší rodiny, tak i jako součást podnikání. Prostorný nákladový prostor vám umožní převážet téměř cokoliv.

  • Dacia Dokker Van Ambiance+ 1,3 TCe 75 kW/102 k S&S – od 257 900 Kč

Auto č. 9: Kia Picanto

Ačkoliv jde zde model Kia Picanto teprve od roku 2017, nastal loni čas na její vylepšení. Základní cena tohoto vozidla činí 269 980 Kč za benzinový motor 1.0 CVVT (49 kW). Motor si v porovnání s předchozími modely zachoval svůj výkon, ale byl částečně upraven pro dosažení menší spotřeby paliva. Jde o ideální vozidlo vhodné pro každou rodinu.

  • Kia Picanto Comfort 1.0 DPI 67 k / 49 kW – od 269 980 Kč

Auto č. 10: Dacia Duster

Model Dacia Duster vás překvapí svým poměrně mohutným designem, díky němuž se budete ve vozidle cítit jako v bavlnce. Prostorný interiér je vhodný k cestování s celou vaší rodinou. Tento městský vůz je vhodný také k cestování na dovolenou či výlety.

  • Dacia Duster Access TCe 90 – od 279 900 Kč

Auto č. 11: Dacia Logan

Pokud hledáte opravdu levný vůz, jistě byste měli zvážit Dacii, přesněji model Logan. Jde o model, který seženete na něco málo přes 200 000 Kč. Základní model má výkon 73 kW, verze Arctica vás potěší 90 koňovým TCe. Pokud si připlatíte také za klimatizaci, loketní opěrku a zadní parkovací kameru, zaplatíte kolem 286 900 Kč.

  • Dacia Logan 73 kW – cena přes 200 000 Kč

Auto č. 12: Toyota Aygo

Pokud hledáte model, který vás překvapí, jistě byste měli zvážit koupi vozidla Toyota Aygo. Tento model má poměrně solidní spotřebu, navíc díky absenci přeplňování a nepřímému vstřikování budete mít jistotu, že se nemá téměř co pokazit. I když se to nezdá, interiér vozidla je poměrně prostorný, zamrzet vás však může citelné snížení dynamiky při zapnuté klimatizaci.

  • Toyota Aygo – od 243 900 Kč

Auto č. 13: Škoda Citigo

Škoda Citigo je tří nebo pětidvéřový hatchback, který se vyráběl mezi lety 2011 až 2020. Jde o nenáročné a stylové vozidlo ideální na jízdu ve městě, ale také na dovolenou. V roce 2019 byla představena plně elektrická verze Citigo-e iV, která nahradila spalovací motor.

  • Škoda Citigo – od 479 900 Kč (verze na elektřinu)

Auto č. 14: Škoda Fabia

Pokud chcete něco ryze „domácího“, sáhněte po Fabii. Motor 1.0 MPI je nadneseně téměř nesmrtelný a jednoduchý. Bude vám sloužit dlouho a s nízkými náklady. Manuální klimatizace je v základu, takže si můžete vozidlo koupit již od 280 000 Kč. Velkou výhodou Fabie je fakt, že ji opraví každý mechanik, navíc nebudete mít problém sehnat náhradní díly.

  • Škoda Fabie – od 280 000 Kč

Auto č. 15: Kia Rio

Kia Rio je prostorný vůz s moderním a nadčasovým designem. Model Comfort můžete dostat již od 299 980 Kč, mezi hlavní prvky výbavy patří nejen ovládání audiosystému na volantu, ale také bluetooth, manuální klimatizace nebo 15palcové disky. Spotřeba paliva činí 5,7 litru na 100 km.

  • Kia Rio – od 299 980 Kč

Ačkoliv by vás mohlo vyjít levněji zakoupení ojetého vozidla, jsou zde také nejlevnější nová auta, jejichž pořízení vás může stát něco mezi 200 až 300 tisíci korun. Tato vozidla jsou vhodná jak pro každodenní popojíždění, tak i na delší cesty. Při výběru však nekoukejte pouze na cenu, ale také na vlastnosti daného vozidla tak, aby splňovalo všechna vaše kritéria a potřeby.

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…