Menu

Nejprodávanější spotřební elektronika v ČR

Aktualizováno dne 20.4.2021

Poslední rok byl jiný. Všudypřítomná pandemie změnila lidské životy, zvyky, ale třeba i nákupní chování. Proměnily se naše potřeby i místa, kde nakupujeme. Možná vás překvapí, jak moc se změnila spotřební elekronika prodávaná v uplynulém roce.

Nejprodávanější spotřební elektronika v ČR
6 minut čtení
Bydlení

Z kamenných prodejen, kde jsme si mohli zboží prohlédnout a často i vyzkoušet, jsme se přesunuli do on-line světa. Některé obory zaznamenaly propad, jiným se dařilo. Právě takovým oborem je spotřební elektronika a její prodej. V průběhu roku 2020 se proměnil poptávaný sortiment, ale v celkových číslech zůstal tento obor na svém. Možná vás ale překvapí některé z nejvíce prodávaných výrobků spotřební elektroniky. Přímý vliv na to měla pandemie, vládní opatření a změny, které v našich životech nastaly.

homeoffice

Spotřební elektronika pro home office a distanční výuku

Nárůst prodejů spotřební elektroniky pro práci z domova a školu na dálku asi nikoho nepřekvapí. Pouze malá část domácností byla vybavena tak, že její členové mohli bez problémů zůstat doma a pracovat nebo se učit na dálku. Zbytek se vrhl na e-shopy a doslova vykoupil některé druhy elektroniky. Mizely tablety, levnější notebooky, tiskárny i chytré mobily. Část nákupů pokryly rodiny z úspor, jindy pomohly spotřebitelské půjčky.

Tip! I vy přemýšlíte nad půjčkou? Tu nejvýhodnější najdete porovnáním jednotlivých nabídek bank a finančních institucí:

Porovnej půjčky

elektronika

Překvapivý nárůst prodejů chladící a mrazící spotřební elektroniky

Covid výrazně změnil chování lidí. Dříve jsme byli zvyklí chodit na obědové meníčka do restaurací. Najednou jsme doma a musíme každý den vařit pro celou rodinu. K tomu se přidaly vlny paniky po některých vládních opatřeních, kdy se domácnosti začaly zásobovat potravinami i na několik týdnů dopředu. Plnily se spíže i mrazáky. Kdo neměl velký mrazák, začal ho shánět. V těchto, hlavně jarních, vlnách mizely velké mrazáky, ale i chladničky, tryskovou rychlostí z nabídek internetových obchodů.

Tip! Nakupujte elektroniku ještě výhodněji díky cashbacku. Nákup přes cashback vám zajistí vrácení peněz zpět.

* OKAY.cz  –⁠ až 5 % zpět z nákupu
* Philips.cz –⁠ až 5 % zpět z nákupu
* Mironet.cz –⁠ až 2,5 % zpět z nákupu

Domácí lékárničky

Domácí lékárničky plné spotřební elektroniky

I tady je jasný vliv pandemie. Domácnosti zaplavila zdravotní spotřební elektronika pro případ onemocnění covidem. V domácích lékárničkách přibyly elektronické bezdotykové teploměry. Do té doby pro mnohé z nás neznámé oxymetry šly doslova na dračku. Výrazně narostla i poptávka sterilizátorů pro použití v domácích podmínkách.

Tip! Potřebujete do domácnosti levnější kousky spotřební elektroniky, ale rozpočet je teď trochu napjatý? Podívejte se na nabídku kreditních karet. Mohou být rychlým řešením situace.

Porovnej kreditní karty

Vánoce

Spotřební elektronika a Vánoce

U vánočních nákupů ale k žádnému překvapení nedošlo. Objem prodejů ani sortiment se nijak nelišil od předchozích roků. Spotřební elektronika patří k velmi oblíbeným dárkům. Nejvíce se prodávaly smartphony, herní konzole, elektrické zubní kartáčky nebo třeba robotické vysavače. Mezi oblíbené dárky, které se dobře prodávaly, patřily i chytré hodinky, fitness náramky nebo holicí strojky.

Pokud v současné době potřebujete doplnit některý z výrobků pro domácí kancelář nebo výuku vašeho dítěte, připravte se na vyšší ceny. Obrňte se trpělivostí, protože na některé produkty se čeká výrazně déle, než jsme byli zvyklí.

Mohlo by vás zajímat

spotřeba vody na osobu
Jaká je průměrná spotřeba vody na osobu? Jsou rozdíly mezi mužem, ženou a dítětem?
1.11.2023

Možná vás při večerní koupeli napadla otázka, kolik vás takový odpočinek v napuštěné vaně stojí. Zjistěte, jaká je spotřeba vody na osobu v České republice. K tomu si zkuste dohledat svá vyúčtování a srovnejte je s celorepublikovým průměrem.

kdy odvzdušnit topení
Kdy odvzdušnit topení? Jak na to? Tipy a triky od odborníků
30.10.2023

Zimní měsíce se kvapem blíží. Obavy z přemrštěných cen za vytápění nebo nedostatku paliv se letos neozývají tak silně jako loni. Přesto můžete na energiích šetřit i letos. Proto se budeme věnovat tématu, kdy odvzdušnit topení.

vyplatí se tepelné čerpadlo
Vyplatí se tepelné čerpadlo v porovnání s jinými způsoby vytápění?
25.10.2023

O tepelné čerpadlo je v posledních několika letech velký zájem. Možná za to mohou vysoké ceny za elektrickou energii, boj za ekologičtější nebo nezávislejší domácnost. Tepelné čerpadlo ale není žádná novinka. Na místě je otázka: vyplatí se tepelné…

jak rychle usušit prádlo
Jak rychle usušit prádlo? Vyplatí se zapnout topení nebo ho dát do sušičky?
23.10.2023

Jak rychle usušit prádlo? Pomalu nastupuje období, kdy na sušení prádla nebudete moci počítat s pomocí slunce a jeho paprsků. Sluníčko navíc z oblečení vytahuje barvy. Na sušáku schne prádlo v zimě pořádně dlouho a mnohdy zatuchne.