Menu

Náš magazín

důchodci hrají karty
Na kolik peněz vás vyjde péče o seniora? Kolik stojí domov důchodců a další výdaje?
3.11.2022

Nebývá snadné dívat se, jak se vašim rodičům či prarodičům zhoršuje zdraví a jsou stále více odkázáni na pomoc druhých. Jak v takovém případě postupovat, jak jim zajistit dostatečnou péči, případně domov důchodců, a kolik vás to všechno bude stát?

Zaměstnanecké benefity
Zaměstnanecké benefity 2024: Výhody, po kterých se vyplatí sáhnout
21.3.2022

Uvažujete v blízké době o změně práce, nebo si chcete u stávajícího zaměstnavatele vyjednat lepší podmínky? Zaměřme se na to, jaké zaměstnanecké benefity 2024 jsou nejčastější a jaká jsou pozitiva a úskalí jednotlivých výhod.

důchody 2021
Důchody 2022: Penzisté dostanou přidáno hned dvakrát!
6.1.2022

Lidé pobírající starobní, pozůstalostní nebo invalidní důchod se mohou i letos radovat. Pevná část penze, která je pro všechny stejná, by se měla nejen díky valorizaci, zvednou hned dvakrát. Zjistěte, jak se budou důchody 2022 měnit.

předdůchody
Předdůchody: Odpovědi na nejčastěji kladené otázky
26.11.2021

Zajímá vás, co je to předdůchod? Jak funguje? Jaké podmínky musíte splňovat, abyste ho mohli začít čerpat? Odpovědi na tyto a další otázky najdete přehledně v našem článku.

ruce seniora
Dlouhodobá péče o seniory: Pojištění, příspěvky od státu a další důležité informace
26.10.2021

Všichni jednou zestárneme. A je možné, že budeme potřebovat větší či menší pomoc blízkých. Státní sociální politika s tím počítá a má nástroje, které podporují lidi, pro něž se dlouhodobá péče o seniory stala součástí života. Lze se ale pro takový případ…

penzisté
Jaký je rozdíl mezi penzijním připojištěním a doplňkovým penzijním spořením?
6.7.2021

Je dobré myslet na stáří a připravovat si finanční rezervu. Jedním z produktů, které se v Čechách těší velké oblibě, je důchodové spoření. Původní produkt se jmenoval penzijní připojištění, dnes známe doplňkové penzijní spoření. Jaký je mezi produkty…

důchod v německu
Senioři ve světě: Žijí si ti zahraniční lépe než čeští?
2.6.2021

Když se řekne český důchodce, lidem se většinou vybaví dlouhé řady slevochtivých seniorů před Kauflandem a stížnosti na nízký důchod. Podívali jsme se na zoubek tomu, jak si čeští penzisté žijí ve srovnání s těmi zahraničními.

penzijní spoření
11 odpovědí na nejčastější dotazy na téma penzijní připojištění
28.1.2021

Zajímá vás, jestli se vyplatí uzavřít penzijní připojištění? Nejste si jistí, kolik stát na "penzijko" přispívá a jak je to s daňovými zvýhodněními? To vše a mnohem více se dozvíte v tomto článku.

penzijní spoření
Jaké penzijní spoření vybrat a jak z něho získat co nejvíce? Zeptali jsme se odborníka!
26.1.2021

Existuje mnoho lidí, kteří si vůbec na důchod nespoří, nebo dávají takovou částku, při které nedosáhnou na státní příspěvek. Přitom právě penzijní spoření patří k produktům, na kterých se dá slušně vydělat.

důchod
Kdy se připisuje státní příspěvek na penzijní spoření?
15.1.2021

Penzijní spoření je produkt, který má klientovi zlepšit finanční situaci při invaliditě a v důchodu. Při včasném zahájení spoření vytváří klient rezervu a získává k vlastním vkladům státní příspěvky. Státní příspěvek penzijní připojištění zvýhodňuje…

penzijní připojištění
Kde najdete nejlepší penzijní připojištění?
13.1.2021

V poslední době slýcháme, že státní důchody budou pro současnou generaci velmi nízké. Pokud i vy máte obavu, jak v důchodu budete vycházet s penězi, zajistěte se předem. Právě v tomto směru pro vás může být nejlepší penzijní připojištění.

penzijní spoření
Kdy můžu vybrat penzijní připojištění?
8.1.2021

Smyslem penzijního připojištění je spoření, tvorba vlastní rezervy a zajištění na penzi. Stát při propagaci tohoto produktu přišel s nabídkou benefitů, státních příspěvků a daňových úlev. Umožňuje však penzijní připojištění výběr prostředků i jindy než v…