Menu

Náš magazín

jak rychle usušit prádlo
Jak rychle usušit prádlo? Vyplatí se zapnout topení nebo ho dát do sušičky?
23.10.2023

Jak rychle usušit prádlo? Pomalu nastupuje období, kdy na sušení prádla nebudete moci počítat s pomocí slunce a jeho paprsků. Sluníčko navíc z oblečení vytahuje barvy. Na sušáku schne prádlo v zimě pořádně dlouho a mnohdy zatuchne.

zadní mlhovky
Mlhovky - víte, kdy je použít? Řidiči za volantem často při zapínání světel chybují
18.10.2023

Mlhovky - víte, kdy je použít? Moderní auta jsou vybavena nejrůznějšími druhy světel. Zatímco některá jsou jen doplňkem zvyšujícím komfort na palubě, bez jiných se na českých silnicích jednoduše neobejdete. Problémem je, že ne všichni řidiči je…

jaká je pokuta za parkování na invalidech
Pokuta za stání na invalidech, přechodu pro chodce nebo v zákazu stání. Co vám hrozí?
16.10.2023

Nedostatek parkovacích míst vede řidiče k různým pokusům o odstavení auta. S myšlenkou “na těch pár minut to snad nevadí” nechávají auto v zákazu stání, na méně frekventovaném přechodu pro chodce a vyhrazených stáních. V dnešním článku se podíváme na…

kruhový objezd
Kruhový objezd: Vcelku banální věc zatápí mnoha řidičům
11.10.2023

Kruhový objezd – Češi se často dopouští chyb, jako nedání přednosti, nevhodné použití směrovek nebo zbytečné zdržování. 

kdy potřebujete řidičský průkaz a1
Řidičský průkaz A1: Vstupenka do světa motorek
9.10.2023

Řidičský průkaz A1 je jen malý kousek plastu založený v peněžence. Pro svého vlastníka ale představuje velkou životní změnu. Je to první krok na cestě k samostatnosti a svobodě na dvou kolech.

Přepěťová ochrana do zásuvky
Přepěťová ochrana do zásuvky: Jak chránit elektroniku v domácnosti?
4.10.2023

Domácnosti máme vybavené nejrůznějšími elektrickými zařízeními a v mnoha směrech na nich závisí náš každodenní komfort. Možná jste se dočetli, že přepěťová ochrana do zásuvky vaše zařízení ochrání před jeho zničením. V tomto článku si vysvětlíme, co to je…

nájemní smlouva
Infrapanely: Revoluce ve vytápění nebo jen další trend? Zjistěte pravdu!
2.10.2023

Pokud se s infrapanelem někde na návštěvě setkáte poprvé, nejspíš si ho spletete s televizí. Infrapanely se vyrábí v různých barvách, designech i s různými vzory. Někdy tak přímo vypadají jako designový prvek v domácnosti nebo třeba zrcadlo.

vytápění elektřina versus plyn
Elektřina versus plyn: Které vytápění je finančně výhodnější?
27.9.2023

Chladné měsíce roku se blíží a s nimi se objevuje otázka na vytápění domácnosti. V současné době proměnlivých cen a dlouhodobě vysokou inflací je vytápění poměrně důležitou položkou domácího rozpočtu.

Jak opravit plynové vzpěry
Jak opravit plynové vzpěry? Vyplatí se oprava svépomocí?
25.9.2023

Rádi si usnadňujeme život. Někdy stačí drobnost, jindy jde o složité vynálezy. Plynová vzpěra je jeden z nenápadných pomocníků. Zvládá přitom těžkou práci. Jak opravit plynové vzpěry, abychom se na ně mohli dále spoléhat?

evropský den bez aut
Evropský den bez aut: Proč je tento den tak důležitý pro naše města?
22.9.2023

Každý rok se mnoho evropských měst zapojuje do oslav Evropského dne bez aut. Tento den je nejen symbolem snahy o ekologičtější města, ale také připomínkou významu alternativních dopravních prostředků.

Zabezpečení domu - možnosti
Moderní způsoby zabezpečení domu: Co opravdu funguje?
20.9.2023

Bystří sousedé, hlídací pes, bezpečnostní dveře a zámky. To už z pohledu bezpečnosti nestačí. Psi jsou spíše než hlídači domácí mazlíčci a sousedé mají svých starostí dost. Moderní zabezpečení domu vypadá jinak.

Nájemní smlouva vzor
Nájemní smlouva: 10 věcí, které byste měli vědět před podpisem!
18.9.2023

Nákup bytu se stává nedosažitelným. V jednu chvíli jsou to vysoké úrokové sazby, které vás odrazují od nákupu, ve chvíli druhou pak skokový růst cen nemovitostí. Řešením je nájem. Proto se dnes podíváme, co má obsahovat nájemní smlouva.