Menu

Náš magazín

tornádo v ČR
Jak přežít tornádo? Co v takové situaci dělat? Zkušenosti a rady odborníků
22.6.2023

Velkolepost a hrůza skloubené do jediného okamžiku. Lovci tornád vám budou nadšeně líčit, jak je tornádo nádherný přírodní jev. Někteří jej cíleně vyhledávají, je to pro ně adrenalinová zábava. Proč je řeč o tornádu?

zvláštní motorové vozidlo
10 nejzajímavějších zvláštních motorových vozidel na světě
21.6.2023

Na silnici potkáváme běžná motorová vozidla. Vedle nich ale existuje kategorie zvláštní motorové vozidlo. Jak takové auto vypadá, může na silnici a čím vyniká? Představujeme vám nejzajímavější vozidla na světě.

navigace do auta
Nejlepší navigace do auta pro každou situaci: Tipy, jak se neztratit na cestách
19.6.2023

Obvykle chceme trávit zavření v autě na výletech i pravidelných trasách co nejméně času. Cílem většiny cest je dostat se z bodu A do bodu B. Výjimkou jsou dobrodruzi, kteří rádi náhodně objevují nová místa. Stěžejní je pro většinu z nás navigace do auta,…

jak vybrat cestovní pojištění
5 tipů, jak vybrat cestovní pojištění pro vaši dovolenou a nenaletět
14.6.2023

Ať už se chystáte na dovolenou v jakémkoliv koutě světa, měli byste si dobře zkontrolovat, zda máte sbalené nejen všechny potřebné doklady, ale také zda máte sjednané cestovní pojištění.

kdy jet do indie
Indie: Země kontrastů, barev a vůní. Jak se připravit na bezpečnou cestu?
12.6.2023

Indie je fascinující země plná rozmanitosti a krásy. V tomto článku se dozvíte, jak se připravit na cestu, co si vzít s sebou, jak se chránit před riziky a užít si nezapomenutelný zážitek.

Arménie
Arménie: Cestovatelský průvodce pro malé i velké dobrodruhy
7.6.2023

Celý týden na pláži, do toho jeden celodenní výlet s průvodcem v autobuse. Ještě návštěva doporučeného kostela, zámku, přírodní památky. Ne každý je nastavený na takové cestování. Proto se nechte zlákat do méně turisticky známé Arménie.

Irsko
Irsko: země zelených luk, piva a leprikónů. Jak si užít ostrov jako místní obyvatelé?
5.6.2023

Irsko máme spojené se sytě zelenou barvou a kovově šedou oblohou, ze které bude co nevidět pršet. Z každého koutu země na vás dýchne buď nevídaná historie nebo naopak přírodní úkaz. Přečtěte si, co stojí za to navštívit.

Světový den bez tabáku
Světový den bez tabáku: Co se stane s vaším tělem, když přestanete kouřit?
31.5.2023

Kouření je jednou z největších hrozeb pro lidské zdraví. Každý rok zabije více než 8 milionů lidí po celém světě. Ale co se stane s vaším tělem, když přestanete kouřit? V tomto článku se dozvíte, jak kouření ovlivňuje vaše tělo, jaké jsou výhody, když…

výpočet hypotéky
Jak na výpočet hypotéky? Maximální částka, kolik můžu dostat, výše úroku, podmínky pro zaměstnance a OSVČ
31.5.2023

Chcete vlastní bydlení a je vám přitom jasné, že se bez hypotéky neobejdete. Vyzkoušejte si výpočet hypotéky v klidu doma a ujasněte si základní pojmy ještě dříve, než se vydáte do banky žádat o úvěr.

hypotéka bez úspor
Hypotéka bez úspor: mýtus nebo realita?
29.5.2023

Bydlení ve vlastním je sen pro mnoho z nás. Současná inflace smrskává naše úspory, ceny nemovitostí míří nahoru a bydlení se stává hůře dosažitelné. Proto se stále více diskutuje hypotéka bez úspor. Je něco takového možné, nebo jde jen o nedosažitelnou…

uplatnění úroků z hypotéky
Kdo má nárok na uplatnění úroků z hypotéky?
24.5.2023

Úvěry, hypotéka. Položky, které na výpisech z účtu nemá rád téměř nikdo. V jednom směru nám život usnadňují, na druhou stranu představují obvykle dlouhodobý závazek. Přitom v obou případech jde dopady těchto výdajových položek zmírnit. Jde o uplatnění…

jak dlouho trvá vyřízení hypotéky
Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky? Co celý proces urychlí?
22.5.2023

O sjednání hypotéky podle posledních průzkumů aktuálně uvažuje 13 % Čechů. Chcete si vyřídit hypotéku i vy a být tak zase o krok blíž vysněnému bydlení? Pak vás možná zajímá odpověď na otázku, jak dlouho trvá vyřízení hypotéky.