Menu

Srovnání povinného ručení bez registrace

Aktualizováno dne 5.1.2021

Čas od času si potřebujete zjistit rámcové ceny povinného ručení a ověřit si, že neplatíte příliš mnoho, nemáte ale přitom potřebu něco sjednávat. Nechcete proto zadávat do srovnávačů vaše kontaktní nebo dokonce osobní údaje. Následné kontaktování ze strany srovnávače vám přijde jen jako zbytečné obtěžování. Dá se najít srovnání povinného ručení bez registrace?

Srovnání povinného ručení bez registrace
5 minut čtení
Povinné ručení

Slušné srovnávače požadavku na povinné ručení bez registrace rozumí a umí si s ním poradit. Nemají zájem nabízet pojištění hlava nehlava. Proto obvykle stačí zadat do poznámky, že si nepřejete, aby vás kdokoliv z pojišťovacích poradců kontaktoval telefonicky nebo e-mailem.

info linka

Telefonní číslo ve srovnání povinného ručení

Je ale potřeba uvědomit si, že všechny zadané informace mají svůj smysl a důvod. Telefonní číslo je užitečné např. v případě nejasností s vyplňováním. Na uvedeném čísle vás může kontaktovat pojišťovací specialista a pomůže vám při zadávání údajů do formuláře. V případě zájmu o konkrétní produkt vám pak může poradit při dokončení nákupu.

Tip! Pokud potřebujete telefonickou radu ohledně vašeho pojištění, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit na lince +420 810 800 080. Cena hovoru je standardní podle vašeho tarifu.

email

Email ve srovnání povinného ručení

E-mailová adresa je také častá povinná položka. Není cílem spamovat případné zákazníky. Využívá se pro zasílání výsledků vyhledávání a srovnání, která dokončíte.

Věděli jste, že... v případě, že si nepřejete uchovávat emailovou adresu v systému srovnávače, můžete se ze zasílání emailů jednoduše odhlásit v prvním emailu, který obdržíte? Odhlašovací link najdete v patičce emailu.

srovnávač povinného ručení

Osobní údaje ve srovnání povinného ručení

Zadání jakýchkoliv ostatních osobních údajů je zaměřeno jen na získání kvalitního výstupu a srovnání relevantních údajů. Jedním z údajů, které se vám možná nechtějí zadávat do srovnávače, je PSČ. U povinného ručení je informace o PSČ důležitá pro správné stanovení sazby. Řidiči z velkých měst mají sazbu jinou, než řidiči z menších obcí.

Má srovnávač důvod ptát se vás při kalkulaci povinného ručení na váš věk nebo dokonce přímo na rok narození? I tento parametr je pro zjištění ceny důležitý. Řidič starší s více zkušenostmi bude mít oproti řidiči začátečníkovi finanční úlevu.

Dále je důležité, abyste znali počet měsíců, ve kterých běžela předcházející pojištění, a kolik jste na svém kontě měli zaviněných pojistných událostí. Pokud je neznáte, může vám opět asistovat specialista telefonicky. Bude ale potřeba zadat rodné číslo.

Tip! V našem nezávislém porovnávači srovnáte během minuty nabídky všech 8 pojišťoven. Zkuste ho:

Porovnej povinná ručení

Je důležité brát srovnávač stejně jako návštěvu na pobočce. I tam předkládáte při komunikaci s bankéřem či pojišťovacím agentem občanský průkaz. Za neoprávněné to v danou chvíli nepovažujete, stejně tak je to i se srovnávačem. Jen s tím rozdílem, že od něj dostanete relevantní odpověď hned od několika pojišťoven najednou a ušetříte si poměrně hodně času bez nutnosti návštěvy poboček.

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…