Menu

Valentýn v Anglii: 15 nejromantičtějších míst pro zamilované páry

7.1.2022

Anglie je krásná země s bohatou historií a úchvatnou přírodou. Je plná romantických míst, které vyzývají oslavit Valentýn v Anglii. Nechte se inspirovat a pozvěte vaši drahou polovičku k nevšednímu romantickému výletu.

Valentýn v Anglii: 15 nejromantičtějších míst pro zamilované páry
13 minut čtení
Cestovní pojištění

Bylo nesmírně těžké vybrat jen 15 míst, kde můžete strávit Valentýn v Anglii. K těm ostatním je to skoro kruté. Velká Británie je totiž rájem pro romantiky. Některá místa dýchají historií a nádhernou architekturou, jiná vábí drsnou přírodou skotských horalů. Můžete se vydat na romantickou procházku velkými městy, vyrazit na túru po některé z anglických turistických tras nebo navštívit romantické britské hrady. Možností je spousta.

den svatého Valentýna

Svátek svatého Valentýna nepochází z Ameriky

Možná vás to překvapí, ale svatý Valentýn má svůj původ ve starověkém Římě. Zde žil biskup Terni, který pomáhal lidem. A i když se pověsti o důvodu jeho popravy liší, jedno mají společné. Je to datum popravy 14. února 269. Jedna z pověstí tvrdí, že biskup oddával milence i přes zákaz císaře Marka Aurelia. Stala se tak základem pro vznik romantického svátku všech zamilovaných.

Valentýn

Jak se slaví Valentýn v Anglii

Angličané zbožňují tradice a umí je si je užít. A svátek svatého Valentýna k milovaným tradicím rozhodně patří. Valentýn v Anglii je ve znamení dárků, kterými obdarovávají své blízké. Populární jsou sladkosti, plyšáci, ale také typická valentýnská přáníčka. Existuje zde ale také několik lokálních zvyků, které mohou cestovatele lehce zaskočit. V hrabství Norfolk rozdává dárky postava, která se jmenuje Jack Valentine. Ve Walesu si zase milenci dávají dřevěné lžíce. Ideální je, pokud jsou ozdobené zámkem ve tvaru srdíčka.

Tip! Už víte, kde koupíte valentýnský dárek pro vaši polovičku? Nechte se inspirovat e-shopy, které dokonce vracejí část peněz z nákupu zpět:

* Parfémy a kosmetiku koupíte na Notino a vrací až 10 %
* Kabelky, oblečení a jiné módní kousky najdete na About you s až 15 % zpět
* Plyšáky nabízí Bambule, nyní i s cashbackem 7 %

zamilovaný pár

Místa pro romantický Valentýn v Anglii

Británie je nádherná země s neuvěřitelně krásnou přírodou. Přidejte k tomu bohatou historii a máte ráj pro romantické duše. Můžete se vydat prakticky kamkoliv. Naprostá většina Anglie má své romantické kouzlo.

1.) Procházka kolem Temže

Musíme začít v Londýně, to jinak nejde. Projděte se kolem řeky, kochejte se výhledem na Big Ben i Tower Bridge. Zajímavý výhled na Londýn i Temži nabízí známé Londýnské oko.

2.) Romantický Notting Hill

Nemusíte být fanouškem slavného filmu. Notting Hill si sám najde cestu k vašemu srdci. Je to jedno z nejromantičtějších zákoutí Londýna.

3.) Kouzelná procházka v Hampstead Heath

Obrovský park plný pohádkových zákoutí je ideálním místem pro Valentýn v Anglii. Je kouzelný v každé roční době.

4.) Pošeptejte jí to v katedrále svatého Pavla

Katedrála sama o sobě je úžasná a stojí za návštěvu. Pokud chcete ale opravdu krásné romantické gesto, vydejte se na Whispering Gallery a postavte se na opačné konce galerie. A nyní jí můžete zašeptat ta kouzelná slůvka. Ona je i na druhém konci uslyší.

5.)  Monumentální Windsor

Jedno ze sídel anglické královské rodiny prostě nelze vynechat. Je to ohromující stavba. Jeho zdi pamatují události staré i tisíc let. Nechte se okouzlit jeho atmosférou a vydejte se na valentýnskou procházku ve stínu jeho prastarých zdí.

6.) Pohádkový hrad Warwick

Za hradbami Warwicku snadno zapomenete, které je vlastně století. Je to pohádková kulisa nejen pro Valentýn v Anglii. A pokud budete mít romantiky dost, podívejte se na trebuchet, obrovský obléhací stroj, který sloužil k dobývání hradů.

Tip! Cestovní kancelář Invia pořádá zájezdy do Anglie po celý rok. Můžete zažít romantický Valentýn v Anglii, ale i kouzelné jaro nebo léto.

7.) Vydejte se do anglického Yorku

Pokud milujete historii a architekturu, bude York perfektní volbou pro romantický výlet ve dvou. Rozhodně nesmíte vynechat návštěvu Yorské katedrály a procházku přes most Skeldergate.

8.) Skotský Edinburg

Hlavní město Skotska láká každý rok zamilované páry z celého světa. Je totiž plné překrásných historických scenérií, skvělých restaurací a památek. Dokonalá směsice pro romantický víkend.

9.) Vydejte se na ostrov Llanddwyn Island

Není to vlastně pravý ostrov, protože zůstává spojený s pevninou. Ale rozhodně je to magické místo s majákem, který varoval lodě na moři. Výhledy na maják i z ostrova na národní park Snowdonia tvoří nezaměnitelnou romantickou kulisu.

10.) Vystupte na horu Cadair Idris

Na severu Walsu najdete horu Cadair Idris, která je součástí národního parku Snowdonia. Podle velšské mytologie tuto horu používal obr jako židli a sledoval z ní hvězdy. Vy se můžete kochat zelenou velšskou přírodou, ale i noční vyhlídkou na hvězdné nebe.

11.) Inspirativní Tintern Abbey

Místo, které dýchá historií, ale připomíná i pomíjivost lidských činů. V centru romantické scenérie stojí rozpadlý klášter, který ale stále vypadá monumentálně.

12.) Prehistorický Stonehenge

V našem výčtu romantických míst nemůže chybět ani tento komplex menhirů a kamenných kruhů. Najdete ho na Salisburské pláni. A ať už věříte jeho magické moci, nebo ne, jeho návštěva stojí za to.

13.) Trip po Catbells Walking Route

Pokud milujete dlouhé procházky krásnou přírodou, zavítejte do Keswicku do oblasti jezer. Procházka je dlouhá necelých šest kilometrů a odměnou vám budou nádherné panoramatické výhledy na místní pahorky, jezera a romantická údolí.

14.) Drsná romantika Skotské vysočiny

Můžete se jen tak vydat na túru po stopách skotských horalů, nebo se projet místním vlakem po viaduktu Glenfinnan. Garantujeme dokonalý valentýnský výlet.

15.) Tajemné jezero Loch Ness

A pokud byste se opravdu rozhodli trávit Valentýn v Anglii v oblasti Skotské vysočiny, nezapomeňte, že je zde také jezero Loch Ness. Místo opředené bájemi o tajemné Lochneské příšeře. Kdo ví, třeba ji uvidíte.

srdíčka

Tipy na cestu do Anglie

Přidali jsme několik tipů, které vám mohou usnadnit Valentýn v Anglii. Protože i když jde o romantický výlet, na jeho praktickou stránku nesmíme zapomínat. Jen tak si ho užijete v klidu.

  • Ubytování rezervujte dopředu – Rezervujte si ubytování hodně dopředu. Pokud chcete strávit Valentýn v Anglii a objednávat si pokoje na poslední chvíli, můžete mít problém. Ideální volbou je Booking.com, nyní i s cashbakem 4 %.
  • Cestovní doklady – Pozor, Velká Británie už není v Evropské unii. Už se doporučuje cestovat zde s cestovním pasem. Před cestou si zkontrolujte jeho platnost.
  • Dobré cestovní pojištění – Zvlášť na valentýnském výletě nechcete žádná nepříjemná překvapení. Stát se může sice cokoliv, ale dobré cestovní pojištění zachrání valentýnskou pohodu.
  • Aktuální covidová situace – Před cestou, ale i během ní doporučujeme sledovat aktuální podmínky pro cestování během pandemie. Doporučujeme sledovat i anglické weby.
  • Řízení v Anglii – Pro delší výlety je skvělé půjčit si auto. Řízení ale bude náročnější. Jezdí se vlevo, jsou častější zácpy ve větších městech a musíte se řídit dopravními značkami, které jsou v mílích, nikoliv v kilometrech.

Na Valentýna nemusíte jen do Anglie. Krásnou atmosféru slibuje i USA. Tady oslavy svatého Valentýna získávají zcela jiný rozměr.

Tip! Na cestu za romantickou atmosférou Londýna si rozhodně nezapomeňte přibalit i dobré cestovní pojištění. Nyní se můžete jedním klikem připojistit i na COVID-19.

Již od 7 Kč na den

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…