Menu

20 tipů na dárky za vysvědčení pro prvňáčky, páťáky i deváťáky

Aktualizováno dne 29.4.2022

Připravili jsme pro vás seznam dárků za vysvědčení, které osvědčeně fungují. Návrhy jsou seřazené od těch určených pro mladší školáky, tedy prvňáčky až páťáky, až po dárky vhodné pro děti v deváté třídě.

20 tipů na dárky za vysvědčení pro prvňáčky, páťáky i deváťáky
15 minut čtení
Životní styl

Konec školního roku se rychle blíží, a i když byl letos jeho průběh komplikovaný, stejně si vaše děti zaslouží nějaký dárek za vysvědčení. Připravili jsme pro vás seznam návrhů, kterými můžete svého školáka odměnit za projevenou studijní snahu.

dárek za vysvědčení

1.) Oslava jako nejlepší dárek za vysvědčení

Tu ocení snad každý. Není třeba nic přehánět, a i kdyby žák neměl samé jedničky svou přízní ho namotivujete pro příští rok. Připravte zákusky nebo třeba zmrzlinový pohár.

Tip! Pokud ale přeci jenom chystáte velkolepé překvapení, bude se vám hodit seznam obchodů, ve kterých prodávají ty nejhezčí dekorace na každou party. Najdete je v jednom z našich průvodců ZDE.

dárek za vysvědčení

2.) Klasický dárek za vysvědčení

Plyšák – zvláště mladší děti určitě potěší nový kamarád do sbírky.

Tip! Můžete ho nakoupit s výraznou slevou až 20%. Stáhněte si slevové kupony do svých oblíbených obchodů s hračkami ZDE.

dárek za vysvědčení

3.) Dárek za vysvědčení, který budou mít všichni kamarádi

Zjistěte, které panenky a akční figurky jsou aktuálně v kurzu a potěšte jimi svého školáka. Mohou to být superhrdinové z Marvel filmů nebo třeba postavičky od Disneyho.

Tip! Nejnovější trendy panenky a postavičky najdete na:

* Bambule.cz - 5% zpět s nákupem přes cashback
* AgatinSvet.cz - 11% zpět s nákupem přes cashback
* Pompo.cz - 8,6% zpět s nákupem přes cashback

Prozkoumejte Cashback

dárek za vysvědčení

4.) Dárek za vysvědčení pro holky i kluky

Stavebnice LEGO nabízí nepřeberné množství druhů. Můžete vybírat od stavebnic se zvířaty, přes města, až po superhrdiny.

dárek za vysvědčení

5.) Sladkosti pro všechny generace

Většina dětí sladké miluje. Samozřejmě nic se nemá přehánět, ale sladká odměna jako dárek za vysvědčení vždy potěší, případně můžete zvolit zdravější varianty.

dárek za vysvědčení

6.) Slavnostní oběd

Vezměte své dítě do jeho oblíbené restaurace, nebo sami vyberte nějakou zajímavou, a na závěr mu objednejte obrovský zmrzlinový pohár. Když přidáte i nějakou drobnost, úspěch je zaručen.

dárek za vysvědčení

7.) Zážitek jako dárek za vysvědčení pro celou rodinu

Zvolte nějakou destinaci, která je plná zábavy nebo třeba i poučení a vyrazte na výlet. Na daném místě můžete vyrazit i na slavnostní oběd, případně v něm zakoupit drobný dárek. Pozor, komentované prohlídky hradů opravdu většinu dětí nebaví. Doporučujeme sáhnout po návštěvě ZOO nebo Aqua parku.

dárek za vysvědčení

8.) Dejte jim za vysvědčení to nejcennější

Čas strávený s vámi třeba u deskové hry bude vždy k nezaplacení. Hry můžete vybírat jak pro jednotlivce, tak skupiny, a na výběr jsou i různé obtížností. Od karetních her, které trvají 10 minut, až po objemné krabice, u kterých strávíte i 5 hodin v kuse. 

dárek za vysvědčení

9.) Přeprava na celé prázdniny

Darujte jim nové jízdní kolo – jízda na kole prospěje vám i vašemu dítěti. Můžete jezdit spolu na výlety, nebo mu prostě umožníte, aby se přepravovalo ke kamarádům rychleji.

Tip! Chápeme, že nové kolo není zrovna nejlevnějším dárkem. Proto doporučujeme nákup přes cashback, kde za každou transakci dostanete peníze zpět. Kolo můžete pořídit přes cashback třeba na:

* Bikero.cz
* Kola-radotin.cz
* Nejlevnejsisport.cz

dárek za vysvědčení

10.) Sportovní dárek za vysvědčení

Potěšte je kolečkovými bruslemi. Ve spoustě měst se zvyšuje množství cyklostezek vhodných pro bruslaře. A opět je to současně prostředek, na kterém můžete vyrazit na společné výlety.

dárek za vysvědčení

11.) Dárek za vysvědčení pro "cool" děti

Mluvil váš školák někdy o skateboardu? Ten je v současné době velmi populární. Nejen, že se dostane rychle za kamarády, ale může si z jízdy na skateboardu vytvořit i aktivní koníček. Nezapomeňte ovšem na bezpečnostní výbavu.

dárek za vysvědčení

12.) Dárek, který bude milovat každý teenager

Víte, že váš syn či dcera už dlouho touží po nějakém pěkném kousku do šatní skříně? Tak jim ho dopřejte. A pokud si nejste jistí, vezměte je rovnou na nákupy, ať si sami vyberou, co se jim líbí nejvíce.

Tip! Do nákupů se můžete s potomkem pustit i online - v těchto obchodech vám totiž za každý nákup ještě zaplatí:

* AboutYou.cz - 15%
* Zalando-Lounge.cz - 6%
* Answear.cz - 6%

dárek za vysvědčení

13.) Dárek za vysvědčení, který "všichni potřebují"

Mobilní telefony se velice rychle vyvíjí, a co bylo v módě před rokem, je nyní už zastaralé. Třeba právě mobilním telefonem svého školáka potěšíte nejvíce.

Tip! Nemusíte nutně pořizovat mobil nový. V případě, že si vaše děti přejí třeba nový iPhone, za který byste v Apple Storu zaplatili desítky tisíc, můžete sáhnout po použitém, za který zaplatíte jen zlomek. Velký výběr těchto telefonů najdete na PouziteiPhony.cz.

dárek za vysvědčení

14.) Pohádky a hry vždy po ruce

Pokud dostanou tablet jako dárek za vysvědčení, jistě sklidíte úspěch! Internet je plný informací a her a tablet je ideální na cestování. Dají se do něj nahrát i pohádky či filmy na večer. A i takové cestování je díky němu hned zábavnější.

dárek za vysvědčení

15.) Dárek za vysvědčení, co se bude hodit i příští školní rok

Počítačová gramotnost patři do současného světa a tento trend rozhodně nebude postupovat. Pokud se bojíte o internetovou bezpečnost vašeho dítěte, nezapomeňte, že existují rodičovská nastavení všech přístrojů a většiny programů. A pokud váš školák notebook vlastní, tak možná ocení nějaké příslušenství. Například herní myš, klávesnici či kvalitní sluchátka?

Tip! Zajímá vás, kde najdete levnější variantu notebooku a další elektroniky? Podívejte se na cashback, službu, která vám za každý nákup zaplatí! Na cashbacku najdete i velké společnosti jako jsou:

* Datart.cz
* LightInTheBox.com
* AliExpress.com

dárek za vysvědčení

16.) Dárek za vysvědčení, který si i vy občas vypůjčíte

Pokud věnujete dítěti Playstation, Xbox nebo jinou herní konzoli, rozhodně bude velice rádo. Počítejte však s tím, že jako další dárky už si bude přát hry. Což je vlastně taky výhra, protože člověk nemusí moc bádat, jakým dárkem za vysvědčení by se zavděčil.

dárek za vysvědčení

17.) Dárek pro chytré hlavičky

Pokud váš školák patří mezi děti, které rády čtou, tak toho rozhodně využijte a podpořte jej v této fantazii rozvíjející zábavě. Doporučujeme se podívat i po policích s tzv. Young Adult tematikou.

Tip! Na webu KnihyDobrovsky.cz teď dostanete slevu 20% + 20% cashback.

dárek za vysvědčení

18.) Dárek za vysvědčení pro kreativní děti

Komiksy – tento druh čtiva stále nabírá na popularitě, o což se aktivně zasluhují oblíbené filmy ze studií DC či Marvel. Některé příběhy svou silou přebíjí i knihy a grafické znázornění jen ukazuje scénáristovu představu. Jsou to prostě filmy na papíře.

dárek za vysvědčení

19.) Dárek za vysvědčení pro stylové děti

Zastavte se v profesionálním kadeřnictví a dovolte svým dětem, aby si nechaly udělat sestřih podle vlastní vůle.

dárek za vysvědčení

20.) Dárek pro malé princezny

Pokud máte doma školačky, pak vás jistě už prosily o rtěnku, oční stíny nebo třeba lak na nehty. Navíc, když je tyto přípravky naučíte používat s mírou, jejich sebevědomí jistě vzroste.

Ke konci roku mají řady podniků, obchodů i atrakcí nejrůznější akce. Stačí, když dítě přijde ukázat vysvědčení, a má například vstup zdarma, obdrží drobný dárek apod. Rozhlédněte se ve svém okolí, zda se nějaká akce nepřipravuje i u vás.

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…

co dělat v Praze v zimě
Co dělat v Praze v zimě? Top 12 aktivit, které nesmíte vynechat!
8.1.2024

Než se do hlavního města vypravíte, chcete mít předem jasno, co podniknete. Potřebujete plán na ideální počasí i na horší chvíle. Podívejte se, co dělat v Praze v zimě a nepřekvapí vás ani sněhová nadílka nebo déšť.

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.