Menu

Co koupit mamce k Vánocům? Super tipy, které ji neskutečně potěší!

21.10.2022

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i čas, který je spojený se slavnostními okamžiky s rodinou a také s rozdáváním dárků. Možná i vy právě teď uvažujete nad tím, co koupit mamce k Vánocům, abyste ji sváteční čas ještě zpříjemnili.

Co koupit mamce k Vánocům? Super tipy, které ji neskutečně potěší!
14 minut čtení
Vánoce

Abychom zase my zpříjemnili předvánoční čas vám a usnadnili jsme vám rozhodování, připravili jsme si pro vás tipy na to, co koupit mamce k Vánocům. Nechybí tipy na dárky pro maminky, jež mají rády květiny, vaření nebo třeba čtení. Jednoduše jsme se snažili připravit takový seznam, ve kterém si každý najde to, co má ráda zrovna jeho maminka. Tak na nic nečekejte, pusťte se do čtení a následně třeba rovnou do nakupování dárků.

V následujících řádcích na vás čeká deset tipů na vánoční dárky, které udělají mamince pod stromečkem radost. V našem seznamu najdete jak tipy na dárky, jež pořídíte za několik set korun, tak i na ty dražší. Nechybí však ani ručně vyrobené dárky.

vaření a pečení

1.) Co koupit mamce k Vánocům, když ráda vaří

Že vaše maminka ráda vaří? Pak ji bezesporu potěšíte kurzem vaření, díky kterému se naučí vařit nová, chutná jídla. Kurzy vaření se pořádají téměř ve všech větších městech a jsou zaměřeny na přípravu konkrétních jídel nebo dezertů. Jejich cena se pohybuje okolo 2.000 Kč. Pokud chcete dárek ještě ozvláštnit, můžete k voucheru na kurz vaření přibalit třeba hezkou vařečku nebo jiné kuchařské náčiní. To seženete třeba tady:

kuchyňský robot

2.) Kuchyňský robot, na který se můžete složit

Dalším skvělým dárkem pro všechny milovnice vaření je kuchyňský robot, který usnadní a zpříjemní vaření i pečení. Kuchyňské roboty pořídíte hned v několika cenových kategoriích. Nejlevnější kuchyňské roboty pořídíte již od 1.500 Kč, cena těch nejdražších převyšuje i 20.000 Kč.

Tip! Pokud si chcete na vánoční dárky letos půjčit, zastavte se nejdříve v našem nezávislém srovnávači aktuálních nabídek bank a dalších finančních společností. Jedním klikem v něm zjistíte, kdo vám poskytne tu nejlepší:

Najděte nejlepší půjčku

wellness

3.) Wellness pobyt pro vyčerpané maminky

Asi nám dáte za pravdu, že si maminky zaslouží chvíli jen a pouze pro sebe. A kde si odpočinou lépe než na wellness pobytu? Pořídit můžete nejen spa pobyt v České republice, ale třeba i za hranicemi, například v sousedním Polsku nebo v Maďarsku. Cenově dostupnějším dárkem je pak masáž nebo například pronájem soukromé vířivky.

Tip! I cestovat se dá výhodněji za lepší cenu. Cashback na ubytování ve wellness hotelu najdete například na oblíbených portálech Booking.com a Trip.com.

květiny

4.) Květinové předplatné jako originální dárek mamce

Co koupit mamce na Vánoce? Co třeba květinové předplatné? Pokud jsou pro maminku čerstvé kytice ve váze tím, co jí vždy vykouzlí úsměv na tváři, pak pro ni bude tento dárek tím pravým. Díky květinovému předplatnému se bude moci těšit na pravidelnou dávku čerstvých květin, které provoní celý domov. Vyzkoušejte eshop KvetinyExpres.cz, kde nakoupíte s 10% cashbackem.

Tip! Chcete letos nakoupit opravdu krásné dárky na Vánoce a hodilo by se vám navýšení vánočního rozpočtu? Využít k tomu můžete například kreditní kartu. Ty nejlepší nabízí bezúročné období až na 55 dní.

Porovnej kreditky

květináč

5.) Chytrý květináč na domácí zeleň bez starostí

Zůstaňme s našimi tipy ještě chvíli u květin a bylinek. Dalším naším tipem na vánoční dárek pro maminku jsou totiž chytré neboli smart květináče. Jak fungují? V mobilní aplikaci si nastavíte, co budete pěstovat a o optimální přísun vody, živin i světla už se za vás (nebo spíše za maminku) postará chytrý květináč.

fotky

6.) Digitální fotorámečky pro maminku, co má vše

Digitální fotorámeček přináší další odpověď na otázku, co koupit mamce k Vánocům. Jeho nespornou výhodou oproti klasickým rámečkům na fotografie je, že dokáže pojmout tisíce fotografií a střídat je. Jak tento dárek ještě vylepšit? Tím, že fotografie do rámečku rovnou nahrajete. A cena? Pohybuje se zhruba od 1.000 do 3.000 Kč.

Další tipy na skvělé „foto“ dárky

  • Kapesní tiskárna HP Sprocket: Díky kapesní tiskárně si bude moci maminka sama vytisknout fotky, které má v telefonu, třeba vás nebo vnoučat.
  • Polaroid: Dalším oblíbeným dárkem, který dokáže skvěle uchovávat vzpomínky, je tolik oblíbený Polaroid. Pokud tedy vaše maminka ráda fotí, tenhle dárek ji nezklame.
  • Fotoknihy a fotoobrazy: Rodinné fotografie v podobě fotoknih nebo fotoobrazů jsou dárkem, s nímž pravděpodobně neuděláte krok vedle.

difuzér

7.) Aroma difuzér ocení každá žena

Skvělý vánoční dárek, který se neztratí v žádné domácnosti a který má úžasné relaxační účinky? Aroma difuzér, jenž slouží k rozptýlení esenciálních olejů. Ty dokáží provonět celý pokoj velmi příjemnou vůní. Alternativou k aroma difuzérům, které jsou dnes dostupné v celé řadě designů, jsou nejrůznější vonné svíčky, včetně svíček se speciálními vánočními vůněmi, bytové parfémy a vonné tyčinky.

kašmír

8.) Kašmírový svetr nebo kašmírová šála

Jeden z nejluxusnějších, nejhřejivějších a nejpříjemnějších materiálů na světě? Kašmír! Kašmírový svetr nebo kašmírová šála je skvělým dárkem, který vaše mamka využije během chladných zimních dnů a večerů. Mezi další tipy na to, co koupit mamce k Vánocům v souvislosti s oblečením a doplňky, patří například voucher do jejího oblíbeného obchodu či nová kabelka nebo peněženka.

knihy

9.) Nejčtenější knížky současnosti

Pokud vaše maminka ráda čte, rozhodně neuděláte chybu, když jí koupíte knížku nebo knížky jejího oblíbeného autora či žánru. Kromě románů nebo detektivek můžete samozřejmě maminku potěšit i kuchařkou. V současné době je velmi oblíbená například kuchařka Vše sváteční, BESKY. Vaříme nebesky nebo kuchařka Kouzlo domácí pekárny. Ke knížce můžete přibalit třeba hřejivou deku s vánočním motivem, ať se maminka může zachumlat a vychutnat si čtení knížky.

diy

10.) Ručně vyrobené dárky pro maminku

V seznamu našich tipů by rozhodně neměly chybět dárky, které sami s láskou vyrobíte. Tyto dárky mnohdy patří k těm, co sklidí pod stromečkem největší úspěch. Na internetu najdete nespočet DIY návodů na vánoční dárky. Vyrobit můžete například svíčku, domácí likér, ručně dělané šperky nebo třeba skvělé čokoládové pralinky.

Doufáme, že jsme vám udělali trošku jasněji v tom, co koupit mámě k Vánocům a přinesli vám tolik potřebnou inspiraci. Snad mezi našimi tipy na dárky objevíte ten, který si vaše maminka naprosto zamiluje.

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…

co dělat v Praze v zimě
Co dělat v Praze v zimě? Top 12 aktivit, které nesmíte vynechat!
8.1.2024

Než se do hlavního města vypravíte, chcete mít předem jasno, co podniknete. Potřebujete plán na ideální počasí i na horší chvíle. Podívejte se, co dělat v Praze v zimě a nepřekvapí vás ani sněhová nadílka nebo déšť.

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.