Menu

Kolik stojí plastika nosu?

Aktualizováno dne 20.4.2022

Ze statistik vyplývá, že plastických operací v České republice rok od roku přibývá, mezi jednu z nejčastějších plastických operací patří plastika nosu, kterou podstupují ženy a muži, kteří nejsou spokojení s tvarem a velikostí svého nosu. Kolik stojí plastika nosu?

Kolik stojí plastika nosu?
9 minut čtení
Životní styl

Plastická operace nosu dokáže upravit nejen tvar nosu a jeho velikost, ale může mít také pozitivní vliv na dýchání, které může být nedokonalé následkem úrazu. Trápí i vás velikost nebo tvar vašeho nosu, který vám snižuje sebevědomí, nebo se vám hůře dýchá? Pak vás možná zajímá odpověď na otázku: „Kolik stojí plastika nosu?“ V souvislosti s touto otázkou si mnozí také vyhledávají, zda plastiku nosu hradí pojišťovna. Na obě otázky najdete odpovědi v našem článku.

plastika nosu

Zájem o estetické zákroky v ČR roste

Jak už jsme nastínili v úvodu, zájem o plastické operace, včetně plastiky nosu, v Česku roste. Významný vliv na zvýšení počtu estetických zákroků měla pandemie koronaviru. Podle studie, kterou publikoval magazín Facial Plastic Surgery & Aesthetic Medicine, se pro zákrok během pandemie koronaviru rozhodlo neuvěřitelných 40 % dotázaných kvůli videocallům. Během nich se totiž lidé viděli na obrazovkách a začali si všímat vad na tváři. Na zvýšeném zájmu o estetické zákroky se v posledních měsících podle odborníků podílel také dostatek času a nemožnost cestování. Lidé tak peníze, které měli naspořené na dovolenou, investovali do zkrášlení tváře a těla.

Nejpopulárnější estetické zákroky v ČR:

  • omlazující procedury obličeje
  • zvětšení prsou
  • operace víček
  • operace nosu
  • modelace prsou

zmenšení nosu

Operace nosu: Operace měkkého a tvrdého nosu

Operace nosu neboli rhinoplastika se dělí na operaci měkkého a operaci tvrdého nosu. V případě operace měkkého nosu se upravuje pouze tvar a velikost špičky nosu a nezasahuje se do jeho kostry. Během operace tvrdého nosu dochází i k úpravě kostry nosu. Většinou se snižuje hrbolek nosu a redukují se nosní kůstky, aby došlo k zúžení nosu. Plastika nosu trvá zhruba 50 až 90 minut a provádí se v kombinaci lokální a celkové anestezie vnitřní cestou, tedy nosními otvory, aby na kůži nevznikly viditelné jizvy. Proces a doba hojení po plastice je velmi individuální, ve většině případů se však tvar nosu stabilizuje zhruba 3 měsíce po operaci.

Věděli jste, že... se Česká republika řadí na 6. příčku ve srovnání finanční dostupnosti kosmetických zákroků z 50 vybraných zemí? Například plastika nosu je u nás nejlevnější.

plastika nosu

Kolik stojí plastika nosu?

Kolik stojí plastika nosu? Cena plastické operace nosu se odvíjí od více faktorů. V první řadě záleží na výběru kliniky, na které se rozhodnete operaci podstoupit, a také na rozsahu zákroku, obecně je operace měkkého nosu levnější než operace tvrdého nosu. Po plastice nosu se obvykle zůstává dva dny na klinice. Ne vždy je však hospitalizace součástí ceny plastické operace nosu, cena hospitalizace se pohybuje v řádu několika tisíců za den. Na některých klinikách se zvlášť platí také konzultace s plastickým lékařem, předoperační vyšetření či pooperační balíček. Vzhledem k tomu, že je rhinoplastika jedním z nejnáročnějších výkonů estetické chirurgie, rozhodně se na ní nevyplatí šetřit.

Cena zákroků plastické chirurgie
Operace měkkého nosu Cca od 10 000 do 40 000 Kč
Operace měkkého a tvrdého nosu Cca od 28 000 do 55 000 Kč
Zvětšení rtů Cca od 9 000 do 33 000 Kč
Výplň obličeje vlastním tukem Cca od 11 000 do 31 000 Kč
Zvětšení prsou implantáty Cca od 40 000 do 100 000 Kč

Tip! Trápí vás vzhled vašeho nosu, ale nemáte dostatek financí na jeho operaci? Podívejte se na srovnání půjček od různých bank a vyberte si tu nejlepší pro vás. Protože to jak se cítíte ve vlastním těle, je opravdu důležité.
porovnej půjčky

zmenšení nosu

Kdy hradí plastiku nosu pojišťovna?

V některých případech hradí plastiku nosu pojišťovna. V jakých? Z veřejného pojištění jsou hrazeny pouze služby, které mají zlepšit nebo zachovat zdravotní stav. Zdravotní pojišťovna hradí plastiku nosu pouze v případě, že došlo k deformaci nosní přepážky nebo k jejímu vychýlení na stranu a kvůli rozbitému nosu je omezené dýchání.

Operaci nosu pro funkční poruchu nebo operační úpravu tvaru nosu hradí pojišťovna pouze v případě, že o provedení operace rozhodně lékař, a to ze zdravotních důvodů, a v případě, že jeho indikaci potvrdí revizní lékař pojišťovny. Plastiku nosu z čistě estetických důvodů tedy pojišťovna nehradí.

plastika nosu

Pro koho je plastika nosu určená?

Nos je možné operovat až po ukončení růstu kostry obličeji, obvykle po osmnáctém roku života. Plastika nosu tedy není vhodná pro mladistvé a provádí se až po ukončení růstu, aby nedošlo k narušení vývoje a růstu pacienta. Pacient musí být v dobrém zdravotním stavu. Plastika nosu je určena pro všechny, které trápí vrozený nebo získaný tvar nosu, který může být v některých případech spojený i se zhoršeným dýcháním nebo opakujícími se infekcemi.

Na otázku „Kolik stojí plastika nosu?“ není možné jednoznačně odpovědět. Je totiž třeba přihlédnout k tomu, na jaké klinice bude zákrok probíhat, kdo ho bude vykonávat a v jakém rozsahu. Obecně je však možné říci, že se operace měkkého nosu pohybuje od 10 000 do 40 000 Kč a operace měkkého a zároveň tvrdého nosu od 28 000 do 55 000 Kč.

Mohlo by vás zajímat

co dělat v Praze v zimě
Co dělat v Praze v zimě? Top 12 aktivit, které nesmíte vynechat!
8.1.2024

Než se do hlavního města vypravíte, chcete mít předem jasno, co podniknete. Potřebujete plán na ideální počasí i na horší chvíle. Podívejte se, co dělat v Praze v zimě a nepřekvapí vás ani sněhová nadílka nebo déšť.

dítě bobuje
Bobování se vrací do hry: TOP 10 bobovacích drah v Česku i za hranicemi
4.12.2023

Bobování je opět trendy: Ať už vyrážíte na poslední chvíli, nebo plánujete zimní radovánky a dovolenou v předstihu, zařaďte na program také sáňkování a bobování. Na nejlepších drahách v Česku je to totiž parádní zábava i pro dospělé.

lyžařská škola
Jak se naučit lyžovat? Super tipy pro děti i dospělé!
30.12.2022

Všichni kolem vás tráví báječné zimní dovolené, ale vy jste na lyžích nikdy nestáli? Uvažujete, že by bylo fajn umět lyžovat, ale nemáte výbavu? Nevadí. Poradíme vám, jak se naučit lyžovat klidně i v dospělosti. Důležitý je jen ten první krok – začít.

lyže na koloběžku
Lyže na koloběžku: Ceny, typy a další užitečné informace
28.12.2022

Přes léto jste s koloběžkou jedno tělo. Kamkoliv po městě vyrážíte, tam jede koloběžka s vámi. V zimě to kolečkům na sněhu příliš nejde. Pořiďte si lyže na koloběžku a zkuste to s ní na svahu. S koloběžkou na lyžích si zařídíte úplně nové zážitky.