Menu

Nejlepší internetová televize: Srovnání všech nabídek dostupných v ČR

Aktualizováno dne 14.6.2022

Už dávno nejsme odkázáni pouze na televizi šířenou pozemním signálem nebo na satelitní televizi. S rostoucí kvalitou internetu přišly na náš trh také internetové televize. Pokud máte solidní internetové připojení, mají oproti klasické televizi poměrně velké benefity. Jaká je nejlepší internetová televize?

Nejlepší internetová televize: Srovnání všech nabídek dostupných v ČR
12 minut čtení
Bydlení

Nabídka internetových televizí na českém trhu je velice pestrá. Liší se cenovou politikou, počtem poskytovaných televizních programů, ale také službami. Pro někoho je zásadní na kolika zařízeních bude moci televizi sledovat, pro druhého obsah jednotlivých programů a třetí se zaměří na možnost zpětného sledování pořadů nebo jejich nahrávání. Zkrátka určit, co je nejlepší internetová televize, závisí na osobních preferencích každého z nás. Pojďme se podívat na jejich přehled i na to, co jsou největší benefity internetových televizí.

internetová televize

Co to je internetová televize?

Internetová televize (IPTV – Internet Protocol Television) je televize, jejíž signál přijímáte pomocí internetu. Není závislá na tom, kdo vám poskytuje internet, ani zda přijímáte internet pomoci Wi-Fi, mobilního operátora nebo máte pevné připojení. Může mít vlastní produkci televizních programu, ale také nemusí.

netflix

Plusy a mínusy internetové televize

Většina internetových televizí nabízí velké množství programů už v základní sadě. Nemusíte řešit anténu, satelit, nebo budovat náročné anténní svody. Jsou tady ale další benefity. Můžete si nahrávat některé programy, vracet se zpět či přetáčet program dopředu. Nejlepší internetová televize jde sledovat na více zařízeních současně nebo má vlastní videopůjčovnu.

Tip! Sledování televize na různých zařízeních se může prodražit v účtech za elektřinu. Podívejte se, jestli máte toho nejlevnějšího dodavatele energií v kraji, anebo byste měli přestoupit:

Najděte nejlevnějšího dodavatele

online tv

Která je nejlepší internetová televize?

Nejlepší internetová televize je ta, která dobře sedne vašim požadavkům a zbytečně nezatíží rodinný rozpočet. V přehledu uvádíme vybrané základní balíčky poskytovatelů.

Internetová televize

Cena Počet programů Zpětné zhlédnutí Počet zařízení
Internetová televize Skylink (Mini) 149 Kč/měs. 79 7 dní 4
Internetová televize Skylink (Flexi 10) 299 Kč/měs. 62 + 10 (dle vlastního výběru) 7 dní 4
Internetová televize Skylink (Komplet) 1100 Kč/měs. 140 7 dní 4
Internetová televize O2 (Stříbrná) 449 Kč/měs. 106 7 dní 1*
Internetová televize O2 (Zlatá) 749 Kč/měs. 138 7 dní 1*
Internetová televize Vodafone (Klasik) 299 Kč/měs. 60+ 7 dní 6
Internetová televize Vodafone (Komplet) 899 Kč/měs. 130+ 7 dní 6
Internetová televize T-mobile (Tarif M) 499 Kč/měs. 129 7 dní 6
Internetová televize T-mobile (Tarif XL) 899 Kč/měs. 160 7 dní 6
Internetová televize Telly (Velký balíček) 650 Kč/měs. 120+ 7 dní 4
Internetová televize Telly (Malý balíček) 250 Kč/měs. 65 7 dní 4
Internetová televize Kuki (M) 290 Kč/měs. 49 7 dní 7
Internetová televize Kuki (XL) 990 Kč/měs. 161 7 dní 7
Internetová televize Lepší TV 199 Kč/měs. 131 100 dní 3
Sledování TV (Balíček Standard) 399 Kč/měs. 153 7 dní 2
Sledování TV (Balíček Premium) 799 Kč/měs. 191 7 dní 2
Internetová televize Nordic TV HD Plus 495 Kč/měs. 120+ 7 dní 4
Internetová televize Nordic TV HD 245 Kč/měs. 80 7 dní 4

* Je možno dokoupit Rodinné sledování za 100 Kč/měs. Pak lze sledovat až na 3 zařízeních najednou.

Pokud se pro internetovou televizi rozhodnete, doporučujeme podívat se na aktuální akce poskytovatelů i jaké programy se v balíčku ukrývají. Často je možnost objednat si internetovou televizi za zvýhodněných podmínek u poskytovatele internetu nebo mobilních služeb.

netflix

Netflix, HBO a další online videotéky

Online videotéky typu Netflix, HBO nebo DVTV jsou trošku něco jiného. První dvě nabízí vlastní filmový a seriálový obsah a často bývají součástí speciálních balíčků ostatních internetových nebo i satelitních televizí. Můžete si je ale zaplatit také zcela samostatně. DVTV je česká zpravodajská internetová televize, která se zaměřuje na aktuální společenské otázky.

sledování televize

Co je potřeba, aby šla internetová televize pustit?

V zásadě potřebujete dvě věci. Mít zařízení, na kterém půjde internetová televize pustit a dostatečně rychlý internet.

1.) Správné zařízení

Ke starší televizi je nutné pořídit zařízení, které umí přijímat internetovou televizi, tzv. set-top-box. Moderní smart televize, tablety, počítače a dokonce i některé herní konzole set-top-box nepotřebují. Stačí jen nainstalovat si patřičnou aplikaci nebo využít internetový prohlížeč.

Tip! Značkovou chytrou televizi LG můžete nakoupit se slevou až 5 % na LGshop.cz. Pokud úspory nestačí na novou smart TV, zkuste si spočítat, na kolik by vás vyšla rychlá půjčka.

Najděte nejlepší půjčku

2.) Internet

Minimální rychlost pro sledování internetové televize v běžné kvalitě je kolem 7 Mbps. Nelepší internetová televize je ale v kvalitě 4K. Pak je potřeba mít internet minimálně 16 Mbps. Tyto hodnoty jsou pouze pro sledování televize. Pokud na internetu děláte zároveň jiné věci, například je někdo na home office, potřebujete silnější připojení. Ideální je 50 Mbps.

Základem pro sledování té vaší nejlepší internetové televize je tedy dobrý internet. Při výběru poskytovatele se můžete podívat na místní možnosti Wi-Fi připojení, nebo se poptat u mobilních operátorů. Doporučujeme využít online kalkulačku, která srovná nejen možnosti datových tarifů, ale také řekne, jestli nepřeplácíte za váš mobilní tarif.

Tip! Porovnání mobilních operátorů nemusíte nikde složitě hledat, připravili jsme si ho pro vás zde:
Porovnej mobilní operátory

Mohlo by vás zajímat

mobilní tarify pro podnikatele
Mobilní tarify pro podnikatele: Co je důležité při výběru?
23.8.2023

Podnikatel se na svůj mobil, operátora i tarif spoléhá. I menší zádrhel ho v důsledku může stát peníze nebo zmařenou podnikatelskou příležitost. Co nabízí současné mobilní tarify pro podnikatele?

5g přijímač
5G vs 4G: Jaký je skutečný rozdíl a jaký tarif si vybrat?
21.8.2023

Z horního řádku mobilního telefonu na nás svítí různé ikony a notifikace z aplikací. Stejně tak mezi nimi najdeme jméno mobilního operátora i mobilní připojení. Málokdo se o tyto ikony stará a ví, co znamenají. Podívejme se dnes na sítě včetně srovnání 5G…

levný dotykový mobilní telefon
Jak vybrat levný mobilní telefon, který vydrží: Praktické tipy a triky
16.8.2023

Běžně stojí nový mobilní telefon kolem deseti tisíc. Nejnovější modely hlavních hráčů na trhu mívají cenovku od třiceti do padesáti tisíc. V posledních letech se důrazně prosazuje také kategorie opačného spektra cen. Kdo hledá levný mobilní telefon, najde…

mobilní tarify srovnání
Mobilní tarify srovnání 2023: Kompletní přehled
14.8.2023

Zvyšování cen je v současné době všudypřítomné. Nevyhnulo se ani tarifům mobilních operátorů. Na trhu sice stále ještě najdete tarify do tří set korun měsíčně, jejich nabídka je ale co do počtu i služeb značně osekaná. Připravili jsme proto pro mobilní…