Menu

Půjčka pro dlužníky: Jak si ji i přes problémovou finanční minulost zařídit?

Aktualizováno dne 2.12.2021

Z údajů pro rok 2021 vyplývá, že Češi celkově dluží přes dva a půl bilionů korun, během čtvrtletí dluhy vzrostly o 179 miliard, důvodem rychlého růstu je především zvýšený zájem o hypotéky. Chcete si i vy vzít hypotéku nebo jinou půjčku, ale máte negativní záznamy v registrech? Poradíme vám, jak funguje půjčka pro dlužníky.

Půjčka pro dlužníky: Jak si ji i přes problémovou finanční minulost zařídit?
9 minut čtení
Půjčky

Půjčka pro dlužníky, kterou poskytují některé nebankovní společnosti, je možností, jak získat potřebné finanční prostředky, i když máte problémovou finanční minulost a záznamy v registrech dlužníků. Přiblížíme vám, jak takovouto půjčku pro problematické klienty získat, jaké jsou její výhody a nevýhody, na co si dát při sjednávání půjčky pozor a také jakými pravidly se řídit, abyste půjčku dokázali bez problémů splatit.

úroková sazba

Půjčí vám banka, když máte dluhy?

V případě, že máte negativní záznamy v registrech, většina bankovních institucí vám peníze nepůjčí. V očích banky totiž budete příliš rizikovým klientem. Například klientům, kteří se rozhodli pro insolvenci, banka nepůjčí ještě pět let po jejím skončení. Během této doby je totiž člověk vedený jako dlužník v insolvenčním rejstříku. V některých případech vám banka i přes dluhy v minulosti půjčit může, to však pouze pod podmínku, že patříte k jejím dlouholetým klientům a dluh vyhodnotí jako jednorázový prohřešek.

Tip! Chcete půjčku, ale nevíte u koho? Přehled bankovních a nebankovních firem najdete v našem srovnávači, kde přehledně vidíte i podmínky jednotlivých úvěrů.

Najděte nejvýhodnější půjčku

peníze

Půjčka pro dlužníky: Jak ji získat?

I přesto, že máte negativní záznam v registru dlužníků, může půjčku získat, pokud se obrátíte na některou z nebankovních společností, které poskytují půjčku pro dlužníky. Takováto společnost nebude brát záznam v rejstříku v potaz, ale bude po vás požadovat stabilní a dostatečný příjem. U většiny poskytovatelů je možné jednoduše půjčku sjednat online.

Víte, jaké jsou nejoblíbenější půjčky na internetu? Anebo v jaké bance vám odpustí splátky a s jakým záměrem? Více se dozvíte v našich článcích.

porovnání půjček

Výhody a nevýhody půjček pro dlužníky

Půjčky pro dlužníky jsou spojeny s některými výhodami a nevýhodami. Klíčovou výhodou bezesporu je, že můžete získat půjčku i přesto, že banky vaší žádosti nevyhoví. Na druhou stranu však musíte počítat s méně výhodnými podmínkami. Pojďme si představit ještě další výhody a nevýhody půjček pro dlužníky.

Výhody půjček pro dlužníky

  • Společnost nebude nahlížet do registru dlužníků nebo záznam nebude brát v potaz.
  • Půjčku můžete sjednat rychle a jednoduše z pohodlí domova.
  • V některých případech není nutné dokládat výši vašich příjmů.
  • Můžete si vybrat, zda chcete poslat peníze na účet nebo je dostat v hotovosti.

Nevýhody půjček pro dlužníky

  • Půjčky jsou spojeny s vyššími úroky a také sankcemi, pokud nebudete půjčku splácet.
  • U vyšších částek mohou společnosti vyžadovat spolužadatele nebo ručení majetkem.
  • Je nutné mít dostatečný příjem.

smlouva o půjčce

Na co si dát pozor?

Při zřizování půjčky pro dlužníky můžete narazit i na společnosti, které na první pohled nabízejí velmi lákavý produkt a podmínky. Brzy však můžete zjistit, že se za touto zdánlivě výhodnou nabídkou skrývá celá řada poplatků a že se vám ve finále může půjčka výrazně prodražit. Před tím, než si tedy půjčku sjednáte, nezapomeňte srovnat nabídky jednotlivých společností a prostudujte si obchodní podmínky, abyste nebyli nemile překvapeni.

Víte, jaké jsou podmínky půjček pro cizince? Pojďte se podívat na velký přehled zde.

úspory

Jak z půjček ven? Řešením je konsolidace a refinancování

Dostali jste se do kolotoče dluhů a nevíte, jak se jich zbavit? Možností, jak vyřešit své problémy se splácením může být refinancování a konsolidace půjček. Refinancováním se rozumí převedení půjčky k jinému poskytovateli, který vám nabídne výhodnější podmínky. V případě, že máte dvě nebo více půjček,, můžete využít i konsolidaci, tedy sloučení více půjček do jedné. Nejenže se vám uleví finančně, ale odpadne vám také administrativní zátěž.

Tip! Podívejte se na nabídky konsolidace u různých bank a ušetřete na splátkách.

Porovnej konsolidaci půjček online

měsíční splátky

Půjčte si jen tolik peněz, kolik dokážete splatit

Při půjčování finančních prostředků mějte na paměti několik důležitých pravidel, díky kterým budete moci předejít řadě komplikací. V první řadě si půjčte jen tolik peněz, kolik dokážete splácet. Myslet byste měli i na rezervu a vyhnout se splátkám, které budete splácet jen tak tak. Nikdy si nepůjčujte více peněz, než skutečně potřebujete a v případě malých půjček nikdy neručte nemovitostí.

Pokud potřebujte půjčit peníze, ale v minulosti jste bojovali s dluhy, většina bank vám finance neposkytne. Právě pro vás je řešením půjčka pro dlužníky, kterou nabízí řada nebankovních společností. Hlavní výhodou takovéto půjčky je, že umožní získat finanční prostředky i těm, kterým banka peníze nepůjčí. Je však spojena s vyššími úroky a poplatky.

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

povánoční výprodej
Láká vás povánoční výprodej? Pozor, ať vás prodejci nenapálí
27.11.2023

Povánoční výprodej a ostatně i předvánoční slevové akce typu Black Friday mnoho lidí využívá k výhodnému nákupu zboží. Je ale opravdu povánoční výprodej tak výhodný, jak se na první pohled zdá? Ne vždycky. Odborníci varují před tím, že řada obchodníků při…

black friday
Black Friday právě začíná. 15 e-shopů, kde ušetříte až 70 % z ceny
24.11.2023

Video, na kterém se lidé vystrkují ze vstupních dveří do obchodu jen proto, aby byli uvnitř první. Žduchání, dokonce i rány pěstí o televizi v obchodě. Fronta do obchodu přes celou ulici. I to jsou záběry z Black Friday.

tablet
Od kolika let dětem pořídit tablet? Jak často jim ho dovolit? Tipy na edukativní aplikace nejen pro školy
15.11.2023

Vstupujeme do éry, kdy se digitální technologie stávají nedílnou součástí života každého z nás. Tablet pro děti je proto často diskutovaným tématem. A s tím přichází otázka: Jaký vliv mají tablety na vývoj našich dětí? Někteří rodiče jsou zastánci…