Menu

Vše, co jste chtěli vědět o Cyber Monday + nejoblíbenější slevy

Aktualizováno dne 21.10.2021

Slevové svátky se v posledních letech těší velké oblibě. Mezi nejznámější patří Black Friday. A právě po něm následuje svátek slev na e-shopech, který dostal jméno Cyber Monday. Víte, které obchody nabízí zajímavé slevy?

Vše, co jste chtěli vědět o Cyber Monday + nejoblíbenější slevy
9 minut čtení
Životní styl

Nakupování ve slevách se pro mnohé z nás stalo novodobou sportovní kratochvílí. Toužíme ulovit si zajímavou slevu, nakoupit za zajímavé ceny na Vánoce nebo si jen tak udělat radost.

Cyber Monday je příležitostí výhodně nakoupit na českých i zahraničních eshopech. Internetové obchody na jeden nastavují výrazné slevy a soutěží o maximální využití tohoto marketingového taháku. Podívejme se, s jakým typem slev se na internetu můžete potkat. A nezapomeneme ani na přehled oblíbených portálů, které se do Cyber Monday zapojují.

nákupy přes internet

Co je Cyber Monday?

Pro běžné spotřebitele je Cyber Monday dnem, kdy si mohou pořídit nejrůznější zboží v internetových obchodech za lepší cenu než jindy. Je to svátek levných nákupů na internetu.

Pro obchodníky je to marketingový nástroj, který má pomoci nastartovat prodeje před Vánoci. Slevy vyhlášené pro Cyber Monday platí pouze v internetových obchodech. Pokud má eshop také kamennou prodejnu, slevy v ní v tomto dni mohou, ale nemusí platit.

Tip! Pokud chcete ušetřit při nákupech přes internet, neváhejte a přečtěte si pár tipů v článku: Cashback programy na internetu: Jak získat peníze z nákupu zpět?

Cyber Monday

Kdy je Cyber Monday?

Jak už název napovídá, slevy jsou vyhlašovány na pondělí. Konkrétně je to první pondělí po americkém svátku Díkuvzdání a víkendu, na který připadá Black Friday.

Tento rok bude Cyber Monday v pondělí 29. listopadu 2021. Protože slevy platí pro internetové obchody, mohou platit už od nedělní půlnoci. Lov tedy začíná v brzkých ranních hodinách.

Věděli jste, že... slevy v eshopech můžete využít i během zbytku roku? Stačí si stáhnout slevové kupóny ZDE.

nákupy online

Slevy, které na Cyber Monday můžete objevit

Některé eshopy vyhlašují plošnou slevu na celý sortiment zboží v obchodě. Častěji však sleva platí pro omezené množství a vybraný sortiment. Sleva může být uvedena konkrétním procentem bez ohledu na produkt. Nebo eshop inzeruje slevy se slůvkem „až“. Výše procentuální slevy se pak liší produkt od produktu a je dobré se pozorně dívat, jak velká sleva je u vámi vybraného zboží.

Tip! Skoro každý, kdo nakupuje přes internet už platí online. Vy ještě ne? Nebo jen nevíte proč se vám bude hodit kreditní karta, anebok čemu je PayPal účet?

internetové obchody

Cyber Monday v oblíbených obchodech

Do kybernetického pondělí se v Čechách zapojuje stále více internetových obchodů. Patří mezi ně velké prodejní portály, ale také menší specializované eshopy. Podívejme se na ty nejoblíbenější.

  • Alza.cz – internetový portál, kde seženete počítače, herní konzole, mobily, domácí spotřebiče, ale také třeba hračky či kosmetiku.
  • Mall.cz – velký hráč českého internetového prodeje tradičně využívá všech marketingových nástrojů. V jeho nabídce jsou oděvy, spotřebiče, televize, produkty pro děti, chovatelské potřeby i kosmetika.
  • Mironet.cz – specialista na počítačové vybavení, tiskárny a mobily s kamennými prodejnami i internetovým obchodem.
  • CZC.cz – ani dvojka na trhu, jak se sami označují, nechybí u akcí typu Cyber Monday. Portál se soustřeďuje na počítače a jejich příslušenství, mobily, herní a televizní elektroniku.
  • Electro World - prodejce velkých i malých spotřebičů do domácností, televizí, potřeb pro smart home, ale také mobilů, počítačů a jejich příslušenství. Má kamenné prodejny, ale také eshop.
  • OKAY.cz – k původnímu sortimentu elektroniky, spotřebičů a bílého zboží, přidala společnost před časem také nábytek. Vše můžete nakoupit v síti prodejen nebo přímo na eshopu.
  • Amazon – mezinárodní prodejní portál, který je v Čechách velmi oblíbený a najdete na něm téměř vše. Na Cyber Monday se zde můžete těšit na zajímavé slevy.
  • Udemy – vzdělávací platforma, která možná není známá úplně všem. Najdete na ní nejrůznější online kurzy a webináře. Na Cyber Monday zde můžete nakoupit kurzy už od 10 USD.
  • AboutYou – známý eshop s dámskou, pánskou a dětskou módou slibuje na Cyber Monday opravdu výhodné nákupy. Doručení a vrácení zboží je stále zdarma.
  • H&M – módní značka H&M už dávno nepůsobí pouze v kamenných prodejnách a má i svůj e-shop, který se účastní slevového svátku Cyber Monday.
  • Deichmann – řetězec obchodů s obuví rozšířil své působení také do internetových vod.
  • eObuv – oblíbený e-shop s obuví, kde seženete vycházkovou, společenskou i sportovní obuv předních značek.

A nezapomeňte, Cyber Monday předchází slevy v obchodech označované jako Black Friday. Jejich původ je v USA, kde si Black Friday umí opravdu užít. Už několik let se do nich zapojují také naši obchodníci, ale třeba i obchodníci v blízkém Německu.

Tip! Chtěli byste si an Cyber Monday půjčit a vyřešit tak všechny vánoční dárky za zlomek jejich původní ceny? Tu nejvýhodnější půjčku získáte srovnáním aktuálních nabídek trhu. Postačí vám k tomu jeden klik:

Najděte nej půjčku

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…

co dělat v Praze v zimě
Co dělat v Praze v zimě? Top 12 aktivit, které nesmíte vynechat!
8.1.2024

Než se do hlavního města vypravíte, chcete mít předem jasno, co podniknete. Potřebujete plán na ideální počasí i na horší chvíle. Podívejte se, co dělat v Praze v zimě a nepřekvapí vás ani sněhová nadílka nebo déšť.

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.