Menu

15 luxusních obytných vozů z Ameriky. Vybrali byste si?

2.6.2020

Připravili jsme pro vás přehled obytných vozů, se kterými se každá dovolená či výlet změní v nezapomenutelný zážitek.

15 luxusních obytných vozů z Ameriky. Vybrali byste si?
9 minut čtení
Povinné ručení

Vyjet na dovolenou, zastavit, kde si člověk přeje, přenocovat na parkovišti, vydat se dál. A to vše s luxusem, který si můžete představit v hotelu. Právě takový zážitek vám umožní obytné vozy. Zasněte se na chvíli s námi a představte si, že máte neomezený rozpočet. Který z těchto domů na kolech z americké provenience byste si vybrali?

Připravili jsme pro vás výběr 15 vozů, které jsme pro přehlednost rozdělili do kategorií podle velikosti a pořizovací ceny.

obytný vůz z ameriky

Největší a nejdražší obytné vozy

Na tyhle obytné vozy už potřebujete řidičák na autobus a připravit si minimálně milion dolarů. Tyto pojízdné vily se vyznačují:

  • obrovským vnitřním prostorem
  • plnou klimatizací
  • tepelnou i zvukovou izolací
  • velkými postelemi
  • luxusním nábytkem (často kůže nebo masiv, zlaté detaily)
  • výbavou (systémy domácího kina, bezpečnostní skla, plnohodnotná kuchyně, pračka, sušička, vytápění částí podlahy...)
  • často mají výsuvné moduly, které zásadně zvětšují podlahovou plochu

Některé úpravy mohou mít dokonce v zadní části garáž na MINI Cooper. Označují se jako Class A. Mezi tyto epické vozy patří například:

Marchi Mobile eleMMent Palazzo Superior

Jeden z nejprestižnějších modelů, který si dobyl srdce cestovatelů ve 190 zemích světa.

Marathon Coach #1300

Luxusní obytný vůz, kterému nechybí ani zabudovaný krb, plně vybavená kuchyně a Apple TV set.

Newmar King Aire 4553

Obytný vůz s jedinečným interiérem i designovým exteriérem, díky kterému zdoláte jakoukoliv cestu. S venkovním zábavním centrem navíc oslníte přátele i rodinu.

Prevost H3-45 VIP

Bydlení v tomto voze vám zajistí komplexní komfort, protože byl navržen tak, aby naplnil veškeré vaše potřeby. Osloví vás nejen dostatkem prostoru, ale i zvukovou izolací, díky kterému nebudete rušení děním v okolí.

Newell Coach p50

Masážní sedadla s vyhříváním i chlazením vám zpříjemní jakoukoliv cestu. Nejmodernější vybavení, zařízená kuchyně, a pokud rádi rybaříte, tak jistě oceníte i zabudovaný mrazák na ryby.

Tip! Je vašim snem si takovýto luxusní vůz pořídit? Jistě vám s tím pomůže vhodná investice. Do čeho je nejlepší aktuálně investovat můžete zjistit v naší investiční kalkulačce:

Vyzkoušejte investiční kalkulačku

luxusní obytný vůz

Zlatá střední cesta při volbě amerického obytného vozu

Tyto obytné vozy jsou větší než dodávky, ale menší než autobusy. Čekejte například celodřevěné vybavení, Hi-Fi a TV systémy či plně vybavenou kuchyni. Součástí bývají i výsuvné moduly, protože víc místa je prostě víc luxusu. Zde budete potřebovat zhruba 100 tisíc až 400 tisíc dolarů dle vašeho vkusu.

Mezi tyto obytné vozy patří:

Coach House Platinum III

Jedinečný obytný vůz, který splňuje ty nejvyšší standardy. Struktura tohoto vozu je uhlíkovým vláknem, díky čemuž je odolnější a vydrží i náročnější cesty.

Thor Chateau 31E

Vše, co potřebujete na vaše cesty. Vybavená ložnice, klimatizace, vařič, mikrovlnná trouba, ohřívač vody, sprcha a mnohem více.

Entegra Accolade E-Z Drive

S tímto vozem se můžete těšit na vynikající jízdu a snadnou ovladatelnost, je ideální pro dálkové přepravy. Nechybí ani luxusní interiér a dostatek prostoru pro vaše pohodlí.

Dynamax Isata 5 30FW

Soukromá ložnice, tři LED televizory, i rohová vybavená koupelna se vším, co budete potřebovat, abyste svěže zahájili své ráno. Navíc jistě oceníte široké možnosti pro sezení i spaní, díky kterým budete mít maximální pohodlí.

Phoenix Cruiser 2552

S tímto vozem bude každá z vašich cest jedinečným zážitkem, vydejte se na nové silnice a podívejte se na místa, o kterých jste snili. Sedadla z paměťové pěny vám umožní užít si dokonalou jízdu. Můžete se těšit na průchozí ložnici, která nabízí oddělené postele, skříně a vše potřebné pro vaše soukromí.

Tip! Inspirovali jsme vás a chtěli byste si na jeden z těchto obytných vozů naspořit? Podívejte se, kde vám teď peníze nejlépe zhodnotí.

Zdarma porovnej spořící účty

malé obytné vozy

Luxusní minimalismus v amerických obytných vozech

S průměrnou velikostí dodávky, pravděpodobně ani nebudete muset vylepšovat svůj řidičský průkaz (záleží na výbavě a dalších velikostních a váhových úpravách). To ale neznamená, že se do ní nedá napěchovat luxus až po střechu:

  • high-tech vybavení
  • špičkové materiály
  • lednice
  • sporáky
  • přípojky na vodu a odpad
  • přídavné baterie na provoz vlastních elektrospotřebičů

Mezi špičky mezi těmito obytnými vozy patří následující:

Leisure Travel Unity Class B Motorhome

Vlastnosti a pohodlí mnohem většího obytného automobilu v kompaktním provedení. Série Unity byla navržena na základě letitých zpětných vazeb od zákazníků. Můžete se těšit více prostoru, větší pohodlí a více svobody při cestování.

Coachmen Galleria Class B Motorhome

Desítky let zkušeností se projevily v tomto obytném voze. Můžete se těšit na špičkové komponenty i ručně vyráběný nábytek z proslulé amišské dílny.

Pleasure-Way Tofino Camper Van

Odvážný a progresivní vzhled s jedinečným sportovním smyslem pro styl. Agilní podvozek se hodí k dobrodružným cestám.

Airstream Interstate Nineteen

Na první pohled se jedná o běžné SUV, které skvěle pasuje na standardní parkovací místa. Můžete se ovšem těšit na luxusní komfort a všechny pokročilé bezpečnostní funkce.

Midwest Automotive Designs Passage 144

Pečlivé kožené čalounění a leštěné dřevěné dýhy v celém interiéru potvrzují podtrhují luxus tohoto obytného vozu. Kabina plná rafinovaně nainstalovaných spotřebičů a intuitivní elektroniky nabízí maximální pohodlí a komfort.

Připravte se však na částku přibližně 100 tisíc až 250 tisíc dolarů.

Nabídka obytných vozů je tak skutečně široká a záleží jen na vás, jakou částku do nich chcete investovat.

Tip! Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv obytný vůz, ujistěte se, že máte to správné povinné ručení! To najdete snadno a rychle v našem nezávislém porovnávači:

Porovnej povinná ručení

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…