Menu

15 nejzajímavějších výletů v Čechách: Navštivte Šmoulí vesnici, středověkou restauraci nebo největší lanový park

Aktualizováno dne 5.8.2020

Hledáte vhodný jednodenní výlet po ČR? Poradíme vám, kam na vyrazit, aby to pro vás a případně i vaše děti byl životní zážitek. Mezi jednotlivými tipy na výlety najdete pohádky i horory, hlubiny i vysoké vrcholy. Je skutečně z čeho vybírat.

15 nejzajímavějších výletů v Čechách: Navštivte Šmoulí vesnici, středověkou restauraci nebo největší lanový park
10 minut čtení
Cestovní pojištění

Česká republika je plná krásných a jedinečných míst, které stvořila sama příroda nebo je vybudovali lidé. Vydejte se s námi na ty nejzajímavější výlety po naší domovině.

Ať už chcete vyrazit na výlet autem, na motorce nebo třeba veřejnou dopravou, věříme, že si vyberete mezi zážitky, kterých je v naší republice nespočet.

1.) Šmoulí vesnice

Pokud máte rádi pohádky nebo jedete s dětmi, nenechte si ujít návštěvu Šmoulí vesnice. Modré legendy Šmoulové vás nechají přespat ve svých jednopodlažních domečcích v Jesenické vesničce U houbiček.

  • Adresa: Hotel Jesenice, U Velkého rybníka 188, 270 33 Jesenice

2.) Středověký chuťový zážitek

Zažijte pravý středověk. Ve středověké krčmě Dětenice budete obklopeni skupinou sličných tanečnic a šermířů, kteří se postarají o zábavu a rozptýlení. Můžete se těšit na maso pečené na otevřeném ohni, a také uvidíte žebráky žadonící o okousané kosti. Hudba vás bude lákat k tanci a celková atmosféra vám navodí pocit, že jste se skutečně ocitli v jiném století.

  • Adresa: Středověká krčma, Dětenice 1, 507 24

3.) Nejznámější propast v ČR

Vydejte se do hlubin země a sejděte na dno propasti Macocha v naší vlasti. Těšit se můžete i na výjimečnou plavbu na podzemních lodičkách. V rámci výletů po ČR byste o tento skvost určitě neměli přijít.

  • Adresa: Macocha, Vilémovice, 679 06

4.) Stezka v oblacích

Vystoupejte až nad vrcholky stromů s dechberoucími výhledy na Dolní Moravě. Alternativně můžete navštívit Stezku korunami stromů u Lipna nebo v Krkonoších. Na všech těchto stezkách budete mít krásný rozhled na okolní krajinu a za dobrého počasí uvidíte skutečně daleko.

  • Adresa: Stezka v oblacích, Velká Morava 46, 561 69

Tip! Pokud se na Moravě rozhodnete růstat přes noc, zvolte možnost rezervace ubytování přes cashback - službu, která vám za každý nákup zaplatí. Zajímavé cashbacky teď najdete na:

* Booking.com
Hotels.com

5.) Největší lanový park v ČR

Pokud hledáte aktivnější program, pak určitě vyzkoušejte výškový adrenalin v bezpečném provedení v Tarzanii, největším lanovém centru u nás. Toto centrum v obci Trojanovice - Ráztoka, v blízkosti Pusteven.

  • Adresa: Horský Lanový Park Tarzanie, Trojanovice-Ráztoka, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm

Tip! Rozhodně si s sebou do parku vemte sportovní obuv a oblečení. To si můžete pořídit i v následujících eshopech, ve kterých vám za každý nákup ještě vrátí část peněz zpět:

* Huskycz.cz - až 10 % z nákupu zpět
Sam73.cz - až 15 % z nákupu zpět
Adidas.cz - 5 % z nákupu zpět

6.) Největší aquapark

Léto a voda k sobě neodmyslitelně patří. Můžete tak v rámci výletů po České republice navštívit největší středoevropský Aquapark, který se nachází v Čestlicích v Praze. V areálu o rozloze 9150 m². Můžete se těšit na 860 metrů tobogánů, 17 vířivek, 14 druhů saun a prohříváren a mnohem více.

  • Adresa: Aquapalace Praha, Pražská 138, 251 01 Čestlice

7.) Safari v Čechách

Láká vás vidět zvířata na safari, ale Afrika je daleko? Pak využijte možnost vyrazit na safari v Česku. Právě to můžete zažít na Safari parku ve Dvoře Králové a v případě zájmu je zde k dispozici i přespání u výběhu afrických zvířat.

  • Adresa: Safari Park, Štefánikova 1029, 544 01 Dvůr Králové nad Labem

8.) Největší Zoo v ČR

Největší česká Zoo Chomutov je dalším z oblíbených výletů po ČR. Je zde ovšem tolik zvířat a výběhů, že pokud jim opravdu chcete věnovat pozornost, kterou si zaslouží, vyhraďte si na návštěvu celý den. Čeká vás zde přes 160 druhů zvířat, komentované prohlídky, jízdárny, a mnohem více.

  • Adresa: Přemyslova 259, 430 01 Chomutov

9.) Pohádková vesnička

Pokud vás láká spíše pohádkový svět, pak vyrazte k hotelu Podlesí. U něj vás čeká 10 domečků z pohádek. Najdete zde domeček Rákosníčka, Karkulky, Pařezovou chaloupku nebo třeba Nebe. Zajímavostí je, že v těchto domečcích můžete přespat a vcítit se do života dané oblíbené postavičky.

  • Adresa: Pohádková vesnička Podlesíčko, Podlesí 15, 592 02 Sněžné

10.) Výlet do pekel

Zajímalo vás někdy, jak vypadá takové peklo? Díky atrakci Peklo Čertovina si můžete udělat svůj vlastní obrázek. Čeká vás řada unikátních ubytovacích pokojů a skvělá pekelná restaurace. Pokud sem zavítáte, tak si rozhodně nenechte ujít prohlídku zdejšího Pekelného podzemí.

  • Adresa: Peklo Čertovina, Medkovy Kopce 35, 539 01 Hlinsko

11.) Kostnice v Sedlci

Kostnice možná nepatří mezi nejvyhledávanější místa, nicméně se v nich střetnete s vlastní smrtelností a tabu, které jsou spojeny se smrtí. Právě takové zážitky vám zajistí Kostnice v Sedlci. Z lidských kostí jsou tu dokonce i lustry a vy tak budete mít další nezapomenutelný výlet po ČR.

  • Adresa: Kostnice Sedlec, Zámecká, 284 03 Kutná Hora

12.) Dinoparky

Dinosauři patří mezi naše favority snad od doby, kdy jsme zjistili, že kdysi vládli Zemi. Dinoparky se nachází na 5 místech v ČR a zprostředkují vám setkání s těmito pravěkými obry tváří v tvář a ve skutečné velikosti. Každý Dinopark je něčím specifický, a když jezdíte na výlety po ČR, tak je určitě zahrňte do svého programu.

  • Adresy:
    • DinoPark Liberec, Plaza NG, Palachova 1404, 460 90 Liberec
    • DinoPark Praha, Galerie Harfa, Českomoravská 15a, 190 93 Praha 9
    • DinoPark Plzeň, Nad ZOO 1, 301 16 Plzeň 1
    • DinoPark Vyškov, Cukrovarská 9, 682 01 Vyškov
    • DinoPark Ostrava, U DinoParku 1, 735 33 Doubrava

13.) Botanická zahrada v Praze

Prozkoumejte rostliny, které znáte jen z filmů nebo pohádek. Botanická zahrada v Praze se nachází na ploše 30 ha a kromě jedinečných rostlin v ní najdete i proslulý skleník Fata Morgana. Ten vás seznámí s rostlinami, které se nachází v oblastech od vrcholků hor až po tropické nížiny.

  • Adresa: Trojská 800/196, 171 00 Praha-Troja

14.) Panská skála

Kamenné sloupy Panské skály u Kamenického Šenova vypadají jako by je nemohla stvořit příroda. Opak je přitom pravdou. Vydejte se na nejstarší chráněný geologický útvar v ČR.

  • Adresa: 471 14 Kamenický Šenov

Tip! Panská skála se nachází jen necelých 30 kilometrů od Saského Švýcarska. Pokud byste si tedy chtěli výlet spojit i s návštěvou tohoto německého národního parku, určitě nezapomeňte na cestovní pojištění. To si můžete sjednat i do pár minut online od 7 Kč za den.

Spočítejte si cestovní pojištění

15.) Český Yellowstone

Národní přírodní rezervace SOOS vás přivede do krajiny, kterou byste v Česku nečekali. V tomto obrovském rašeliništi s množstvím minerálních pramenů se budete procházet okolo bahenních sopek i po dnu vyschlého jezera.

  • Adresa: Národní přírodní rezervace SOOS, Kateřina 39, 351 34 Skalná

Ať vyrazíte na své výlety po ČR kamkoli, přejeme vám příjemné počasí a spoustu příjemných zážitků.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…