Menu

20 x nejlepší hry na mobil zdarma pro Android i iPhone

Aktualizováno dne 21.7.2021

Léto patří zábavě. Ta nejlepší je venku s partou přátel, ale když počasí nepřeje, jsme rádi i za jiné způsoby krácení volného času. Připravili jsme pro vás seznam, který zahrnuje hry na mobil zdarma a je jedno zda máte Android či iPhone.

20 x nejlepší hry na mobil zdarma pro Android i iPhone
14 minut čtení
Telefonování

Hry na mobil zdarma milujeme. Jsou skvělé, když počasí venku blázní a my máme volno. Využijeme je, ale i při čekání u lékaře nebo v MHD. Dnešní hry mají vyladěnou grafiku i zvuk. Lehce nás vtáhnout do děje a čas při nich letí ukrutným tempem. Pokud jste vášnivým hráčem, vyplatí se investovat do solidního herního mobilu. Mají silnější procesor, výkonnou grafiku, ale třeba také dobré chlazení.

Tip! Občas je potřeba i lepší tarif, u kterého nechybí dostatečná kapacita dat. Jen pár kliků vás dělí od porovnání z mnoha tarifů a výběru toho nejvýhodnějšího právě pro vás.
Porovnej tarify

1.) Pokemon hra na mobil

Pohybujte se v reálném světě a hledejte pokémony. Mohou být kdekoliv. Pokémon Go si propojením reálného světa a hry na mobil zdarma získal srdce mnoha hráčů. Jen pozor na úrazy. Občas se mrkněte i na cestu.

2.) Milionář hra na mobil zdarma

Poslední verze oblíbené kvízové hry je Milionář 2021 – Český Kvíz. Užijete si intelektuální zábavu ve stylu devadesátek, ale v novém hávu.

3.) Fortnite hra na mobil

Hru Fortnite buď milujete, nebo nenávidíte. A těch prvních je daleko více. Po kolizi producentů Fortnite a výrobců mobilů, není jednoznačná cesta, jak hru dostat do telefonu.

Máte-li Android, navštivte stránky výrobce Fortnite. Tam načtěte QR kód a dostanete se do Epic Games, kde vyhledáte Fortnite. Pro iPhone zatím podobná cesta není.

4.) Harry Potter hra na mobil

Motiv známého kouzelníka se objevuje hned v několika hrách. Nejvíce nás zaujala hra Harry Potter: Hogwarts Mystery, kde studujete v Bradavické škole čar a kouzel.

5.) Hádej kdo hra na mobil

Jednoduchá logická hra, která ale žádá znalost známých osobností. Mohou to být herci, zpěváci, ale třeba i postavičky z pohádek.

6.) Call of Duty: Mobile

Mobilní verze známé počítačové střílečky nabízí klasické herní módy jako je frontline, team deathmatch nebo search & destroy.

7.) Marvel Strike Force

Vesmír, který Marvel vytvořil, zasahuje i mezi hry na mobil zdarma. V povedené akční hře se setkáte s oblíbenými postavami Marvel Universa.

8.) Mario Kart Tour

Super Mario je opět tady a patří mezi nejstahovanější hry na mobil zdarma. Je pro všechny milovníky arkádového pojetí her a kníratého hrdiny.

9.) Asphalt 9: Legends

Závodní klasika, která kouzlí začátečníky i ostřílené hráče. Pobaví různorodost prostředí závodů i výběr závodních vozů.

10.) Candy Crush Saga

Nekomplikovaná hra postavená na geniálně jednoduchém principu spojování sladkostí stejné barvy. I proto patří mezi nejhranější hry na mobil zdarma současnosti.

11.) World of Tanks Blitz

Tanková simulace, kterou milují fanoušci po celém světě, se dá hrát i na mobilu.

12.) Forge of Empires

Vybudujte si vlastní civilizaci. Začnete malou vesničkou a v průběhu staletí ji budete rozvíjet. Nechybí objevování nových světů, ani dobývání cizích území.

13.) Skore! Hero

Fotbaloví fanoušci si stahují hru, kde svůj oblíbený sport mohou rozložit na jednotlivé prvky a ty si patřičně užít.

14.) The Walking Dead: Season One

Námět hry nepřinesl slavný post apo seriál, ale jeho komiksová předloha. Autoři ve hře rozvíjejí úvahu, jak by se lidé ve vyhrocené situaci zachovali.

15.) Grumpy Cat´s Worst Game Ever

Milujete kočky? Pak je pro vás určena tato sbírka zábavných her s kočičími motivy.

16.) Subway Surfers

Perfektní hra, pokud nehledáte nic složitého a chcete okamžitě začít hrát. Stačí se jen rozběhnout a užívat si nekonečnou honičku po kolejích a vlakových vagónech.

17.) Clash Royal

Zažijte souboj s více hráči v reálném čase. Bojovníky jsou rytíři, draci i princezny. Cílem je srazit nepřátelského krále a jeho princezny z věží. Čekají vás trofeje, sláva i peníze.

18.) Sonic Dash

Arkádová klasika upravená pro svět smartphonů. Prostě jen nechte Sonica běžet, skákat a sbírat body.

19.) Brawl Stars

Střílečka mezi hrdiny, kterou hrajete z pohledu třetí osoby. Za vyhrané body můžete hrdiny vylepšovat. Nejrychlejší hry se vlezou pod 3 minutky. Skvělá hra na ukrácení dlouhé chvíle.

20.) PAC-MAN 256 – Endless Arcade Maze

Je vám název hry povědomý? Správně, jde o remake populární arkádové hry, kterou tvůrci ze studia Hipster Whale poněkud rozvinuli. Nechte se unést nostalgickou podmínkou.

Když hry na mobil zdarma přestanou fungovat

I hry na mobil zdarma mohou mít vysoké nároky na výkon mobilu a jeho grafiku. Pokud máte doma starší kousek telefonu, může moderním hrám jednoduše přestat stačit. Pokud máte spořicí účet a na něm peníze na koupi nového mobilu, je vyhráno. Pomoci může, ale i rychlá půjčka, kterou vyřídíte za pár minut online.

Věděli jste, že... na MobileGo.cz seženete nový mobil s cashbackem až 15 %? Cashback je bezplatná služba, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. A to se vyplatí především při nákupu drahého mobilního telefonu.

Přejeme vám příjemné léto plné pohody a slunce. A pokud se deštivé dny budou opakovat, užijte si těch několik tipů na hry na mobil zdarma. Dokáží zabavit malé i velké hráče.

Mohlo by vás zajímat

mobilní tarify pro podnikatele
Mobilní tarify pro podnikatele: Co je důležité při výběru?
23.8.2023

Podnikatel se na svůj mobil, operátora i tarif spoléhá. I menší zádrhel ho v důsledku může stát peníze nebo zmařenou podnikatelskou příležitost. Co nabízí současné mobilní tarify pro podnikatele?

5g přijímač
5G vs 4G: Jaký je skutečný rozdíl a jaký tarif si vybrat?
21.8.2023

Z horního řádku mobilního telefonu na nás svítí různé ikony a notifikace z aplikací. Stejně tak mezi nimi najdeme jméno mobilního operátora i mobilní připojení. Málokdo se o tyto ikony stará a ví, co znamenají. Podívejme se dnes na sítě včetně srovnání 5G…

levný dotykový mobilní telefon
Jak vybrat levný mobilní telefon, který vydrží: Praktické tipy a triky
16.8.2023

Běžně stojí nový mobilní telefon kolem deseti tisíc. Nejnovější modely hlavních hráčů na trhu mívají cenovku od třiceti do padesáti tisíc. V posledních letech se důrazně prosazuje také kategorie opačného spektra cen. Kdo hledá levný mobilní telefon, najde…

mobilní tarify srovnání
Mobilní tarify srovnání 2023: Kompletní přehled
14.8.2023

Zvyšování cen je v současné době všudypřítomné. Nevyhnulo se ani tarifům mobilních operátorů. Na trhu sice stále ještě najdete tarify do tří set korun měsíčně, jejich nabídka je ale co do počtu i služeb značně osekaná. Připravili jsme proto pro mobilní…