Menu

Black Friday v Německu: Přehled slev, za kterými se vyplatí vyjet

Aktualizováno dne 5.11.2021

Oblíbený předvánoční svátek nákupů Black Friday se pomalinku blíží. Šance nakoupit výhodně oblečení, kosmetiku nebo třeba nový mobil láká každoročně statisíce lidí. A mnoho z nás za cenově zajímavými nákupy vyráží právě do Německa. Na co se můžeme těšit?

Black Friday v Německu: Přehled slev, za kterými se vyplatí vyjet
12 minut čtení
Životní styl

Black Friday má svá nepsaná pravidla. Ano, naši obchodníci je čas od času překračují, ale v zahraničí se poměrně dost dodržují. Svátek podzimních slev má jasně dané datum i typy slev, které obchodníci chystají. A jestli si nákupy v Německu Češi přes rok užívají, tak na Black Friday mají doslova žně. Na druhou stranu musíme počítat, že ve dnech slev se v obchodech potkáme s davy lidí. Výjimkou nejsou ani fronty před obchody.

výprodej německo

Kdy bude Black Friday v Německu v roce 2021?

V letošním roce připadá Black Friday na pátek 26. listopadu. Původně slevy trvaly pouze jeden den, ale dnes je obvyklé, že se drží od pátku do neděle.

Historicky Black Friday souvisí s pádem cen na americké burze. Symbolicky tak oslava podzimních nákupů navazuje pádem cen v obchodech. Do Německa přišla tradice předvánočních pátečních slev až v roce 2006 a jako první je přinesla společnost Apple.

Tip! Před cestou do Německa určitě nezapomeňte na cestovní pojištění a stále sledujete cestovatelský semafor s pravidly pro vycestování do Německa i pro návrat zpět do ČR.

cestovní pojištění od 7 Kč/den

nákupy

Češi milují nákupy u německých sousedů

Ať už se blíží černý pátek nebo ne, Češi nákupy v Německu zbožňují. Za hranice nemíří jen pro slevy. Častým důvodem je také vyšší kvalita zboží. Nakupujeme běžné potraviny, drogerii, oblečení i obuv. Často saháme také po elektronice.

Velice populární destinací jsou Drážďany, ale zajíždíme třeba i do Mnichova. Lidé žijící v pohraničí jezdí na běžné nákupy do příhraničních městeček.

Tip! Chcete aktuální informace o nákupech v Drážďanech? Na této facebookové stránce najdete veškeré novinky. Na webu Drazdany.info jsou tipy na parkování i ubytování. Hotel či apartmán si jednoduše zarezervovujete přes Booking.com. A na cestu se můžete vydat třeba s FlixBusem, který vám přes cashback vrátí část peněz za jízdenku zpět.

výprodej

Druhy slev

Většina slev vypadá lákavě. A z marketingového hlediska je to naprosto v pořádku. Jako spotřebitelé bychom si ale vždy měli uvědomit, co daná sleva znamená ve skutečnosti. Nejčastěji se můžeme setkat s těmito typy slev:

1.) Procentuální slevy na vybrané druhy zboží

Na Black Friday narazíte v německých obchodech na cedulky se slevou 20 až 30 %. Je to jasné, z původní ceny vám bude odečtena sleva v uvedené výši. Jen pozor, tyto slevy bývají často pouze na některé vybrané zboží. Produkty nové módní řady do ní nebývají zahrnuty.

2.) Rostoucí slevy

Na začátku, když zboží není tolik probrané, nabídne obchod nižší slevu. S postupujícím víkendem slevy rostou, ale také klesá výběr.

3.) 3 za cenu 2

Na první pohled to vypadá, že máte slevu 33 %, ale to platí, pouze pokud máte tři výrobky za stejnou cenu. Jinak vždy zaplatíte dva nejdražší. Procentuálně pak může sleva výrazně klesnout.

4.) 50 % sleva na druhý produkt

Vypadá to krásně, ale slevu dostanete na levnější produkt. Chce to pečlivě kombinovat produkty podobné cenové hladiny.

Tip! Točí se vám ze slev hlava a máte problém všem výhodným nabídkám odolat? Odráží se to na vašich úsporách? Máte problém odložit si něco na horší časy? Nechte se inspirovat slavnými a jejich tipy, jak šetřit peníze.

5.) Barevně označené zboží se slevou

U regálů bývají cedulky, kde máte barevné puntíky a u nich napsanou výši slevy. Stejný barevný puntík je pak nalepený na cedulce. Slevy se odečítají až u pokladny.

6.) Lákavá sleva 20 % na celý sortiment obchodu

Než začnete jásat, podívejte se, zda se sleva týká i nové sezóny. Hledejte nápis malým písmem.

7.) Sleva na příští nákup

Ta se vyplatí pouze, pokud do obchodů v Německu jezdíte pravidelně a máte šanci slevu uplatnit. Kupón na slevu mívá omezenou časovou platnost.

8.) Slevy nad určitý objem nákupu

Typicky je to sleva nad 50 či 100 euro. Dostanete ji až na pokladně a pouze pokud tuto částku překročíte.

Tip! Plánujete na Black Friday v Německu nakoupit všechny vánoční dárky, ale zrovna se vám nedostavá financí? Otestovat můžete třeba Půjčku na zkoušku - u ní totiž neplatíte při vrácení do 30 dnů žádné úroky ani poplatky. Podívejte se na tuto a další nabídky bank zde:

Najděte nejvýhodnější půjčku

vánoční nákupy

Do jakých obchodů vyrazit na Black Friday v Německu?

Do šílenství během Black Friday se zapojuje obrovské množství obchodů a značek. U těchto obchodů a značek se Black Friday těší obrovské oblibě a pravidelně se do něj zapojují.

Značka Typická sleva na Black Friday
Desigual až 70 %
Jack & Jones až 70 %
Triumph až 90 %
C&A až 30 %
SinnLeffers až 25 %
Schmuckrausch až 30 %
The Body Shop až 30 %
Swarovski až 50 %
Orsay až 40 %
Comma až 20 %
Body Attack až 20 %
Tamaris až 40 %
Apple ke každému nákupu dárkové poukazy do iTunes a AppStore
Hugo Boss až 40 %
Guess až 30 %
Högl až 20 %
SportScheck až 70 %
Pandora až 20 %
Calzedonia až 20 %
Thomas Sabo až 50 %
Tommy Hilfiger až 30 %
Douglas až 20 %
H&M až 20 %
New Yorker až 30 %
Vero Moda až 50 %
Nespresso kup 10 balení, dostaň 2 zdarma
Calvin Klein až 30 %
Levis až 30 %
Hollister až 60 %

Pokud se vám nechce během pandemie cestovat, využít můžete i možností nákupů s cashbackem. Tedy službou, která vám za každou platbu vrátí část peněz zpět. Výhodou je, že nemusíte čekat jen na Black Friday! Prozkoumejte ty nejoblíbenější:

Něco na sebe:

Radost dětem:

Do bytu, domu nebo na chatu:

Přejeme vám šťastný lov. Kéž se vám i letos povedou předvánoční nákupy, které udělají radost vám i vašim blízkým.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…