Menu

Cestovní pojištění 2023: Nejvíce navštěvované země a nejoblíbenější pojišťovny

3.7.2023

Blíží se doba dovolených a ať už se chystáte letecky do exotické destinace, či autem kousek za hranice – nezapomeňte na dobré cestovní pojištění pro sezónu 2023. Pojišťovny i letos přicházejí s pestrou nabídkou produktů. Při výběru toho vhodného pro vás a vaši rodinu se můžete inspirovat naším článkem. Konkrétní nabídku dané pojišťovny si ale vždy před pořízením pojištění ověřte. Podmínky se mohou vyvíjet v čase.

Cestovní pojištění 2023: Nejvíce navštěvované země a nejoblíbenější pojišťovny
11 minut čtení
Cestovní pojištění

Novinky pro cestovní pojištění 2023

Pokud jste již cestovali do zahraničí, jistě máte představu, co vše cestovní pojištění pokrývá. Může se jednat o výlohy za léčení, dopravu do nemocnice rychlou záchrannou službou, zubní ošetření a případně i repatriaci zpět do vlasti. S jakými novinkami ale přicházejí pojišťovny letos?

V nabídce českých pojišťoven pro tento rok najdete např.:

  • možnost pojistit si věci v autě,
  • odpovědnost za poškození zapůjčené věci,
  • i letos dochází k navýšení pojistných limitů,
  • dříve bylo jakékoliv množství alkoholu v krvi výlukou z pojistného plnění, nyní se můžeme setkat s nabídkou pokrytí škodné události i tehdy, máte-li limitované, v pojistné smlouvě specifikované, množství alkoholu v krvi,
  • COVID 19 je nově nahlížen již jako standardní nemoc,
  • některé pojišťovny nabízejí již v základu to, za co si jinde připlatíte: ztracená zavazadla, zpožděné letadlo, snížená spoluúčast apod.

cestovní pojištění 2023

Jak vybrat nejlepší cestovní pojištění pro sebe a svou rodinu?

Než se vrhnete na konkrétní nabídky pojišťoven, sepište si pár bodů, které vám pomohou při finálním výběru produktu přesně na míru pro vás:

  • Kam jedete a jaká tam hrozí reálná nebezpečí?
  • Má někdo z cestujících specifický zdravotní problém?
  • Plánujete cestovat pronajatým autem?
  • Chcete si užít i sporty? Pokud ano, sepište si jaké.

Pak si pečlivě prohlédněte nabídky pojišťoven, které vás zaujaly:

  • Prostudujte si pojistné limity plnění.
  • Podívejte se na výluky z pojistného plnění.
  • Zjistěte, jaké sporty či jiné aktivity je dobré si připojistit.

děti u moře

Top 5 pojišťoven nabízejících cestovní pojištění

Mezi nejoblíbenější a nejlépe hodnocené pojišťovny, nabízející cestovní pojištění 2023 v České republice, patří:

Většina z těchto pojišťoven poskytuje komplexní cestovní pojištění. Pokrývají zdravotní péči, ztrátu zavazadel, zrušení cesty a další rizika. Při výběru pojišťovny je důležité zvážit vaše individuální potřeby, rozsah krytí, cenu a spolehlivost pojišťovny. Doporučujeme také pečlivě prostudovat smluvní podmínky.

Tip! Rok 2023 je plný nových cestovatelských trendů a destinací, které stojí za to navštívit. S naším srovnávačem cestovního pojištění můžete objevovat nejoblíbenější destinace tohoto roku s jistotou, že jste chráněni. Vydejte se na cestu svých snů s klidem v duši.

Najděte si ideální pojištění na cestu

Top 10 zemí, do kterých jezdí Češi na dovolenou

  1. Chorvatsko je země azurových vod a úchvatných přírodních krás. Okouzlí vás svou pohostinností a nezapomenutelnými zážitky.
  2. Španělsko to je slunce, vášeň a dobrodružství v jedné zemi. Nadchne vás svým životním stylem a bohatou kulturou.
  3. Bulharsko nabízí malebné přírodní scenérie a sluneční pláže u Černého moře. Překvapí rozmanitostí destinací, od starobylých měst a archeologických nalezišť, po malebná pohoří a atraktivní letoviska.
  4. Itálie je srdcem umění, kultury a lahodného jídla. Nadchne vás svým šarmem, bohatým kulturním dědictvím a nezapomenutelnou atmosférou.
  5. Francie je země elegance, módy a umění. Země, která vás okouzlí svými ikonickými památkami, jako je Eiffelova věž v Paříži, romantickým městem Provence a fascinující historií Versailles.
  6. Řecko je zemí plnou historie. Okouzlí vás svou bohatou kulturou, přátelskou atmosférou a nádhernými výhledy na moře.
  7. Egypt je zemí tisícileté historie a fascinujícího bohatství. Tato starobylá civilizace vás přivítá úžasnými pyramidami v Gíze, tajemnými chrámy v Luxoru a krásami podvodního světa Rudého moře.
  8. Bali - tato exotická indonéská destinace vás ohromí svou krásnou přírodou, kulturním bohatstvím a relaxační atmosférou. Nechte se unést magickou atmosférou ostrova.
  9. Spojené státy americké - tato obrovská země nabízí úchvatné národní parky, pulzující města a různorodou kulturu. Prozkoumejte Grand Canyon, objevte světově proslulé město New York, užijte si sluneční pláže v Miami a projeďte se legendární Route 66.
  10. Thajsko - tato nádherná destinace vás přivítá bohatou kulturou, úchvatnými chrámy a bílými písečnými plážemi. Prozkoumejte živou atmosféru Bangkoku, objevujte historická města Ayutthaya a Sukhothai a relaxujte na slunných plážích ostrovů Phi Phi nebo Phuketu.

zmrzlina

Rizika cestování bez pojištění

Cestovní pojištění je ochranou, která vám může ušetřit finanční i emocionální stres. Kdy jej využijete a co riskujete, pokud ho nemáte sjednané?

Zdravotní nouze: V případě nemoci či úrazu v zahraničí můžete čelit vysokým nákladům na léčbu a nemocniční péči, pokud nemáte cestovní pojištění.

Ztráta zavazadel: Bez pojištění můžete přijít o zavazadla nebo se stát obětí krádeže, což znamená ztrátu osobních věcí a finanční náročnost na jejich nahrazení.

Zrušení cesty: Neočekávané události, jako je nemoc, úmrtí v rodině nebo pracovní povinnosti, mohou vést k zrušení plánované cesty a bez pojištění riskujete ztrátu peněz za rezervace a letenky.

Cestování bez cestovního pojištění je riskantní a může mít vážné finanční důsledky. Zdravotní problémy, ztráta zavazadel nebo zrušení cesty mohou vést k vysokým nákladům a stresu. Proto je důležité si uvědomit, že cestovní pojištění 2023 je nezbytnou součástí plánování a přípravy na každou cestu.

Tip! Přečtěte si také: 5 tipů, jak vybrat cestovní pojištění pro vaši dovolenou a nenaletět

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…