Menu

Dovolená Azorské ostrovy – kde najít levné letenky, kdy odcestovat a jaké tam je počasí?

15.5.2023

Chystáte dovolenou na Azorských ostrovech? Tento článek vám přinese tipy, které se vám před cestou na tyto portugalské ostrovy budou hodit.

Dovolená Azorské ostrovy – kde najít levné letenky, kdy odcestovat a jaké tam je počasí?
8 minut čtení
Cestovní pojištění

Najdete zde informace o dopravě, ubytování, místních zvycích, nejlepších aktivitách a atrakcích, počasí a mnoho dalšího, co nabízejí Azorské ostrovy. Připravte se na ostrovní dobrodružství a vychutnejte si svůj pobyt co nejlépe.

Která místa na Azorských ostrovech stojí za návštěvu?

Je těžké vybrat pouze tři místa, která byste měli vidět, protože zde najdete mnoho úchvatných přírodních krás, historických památek a kulturních zážitků. Uvádíme tři, která určitě stojí za to vidět:

Kráterová jezera na ostrově São Miguel

Tento ostrov ukrývá mnoho kráterových jezer, která jsou krásná, tajemná a fascinující. Jezera jako Sete Cidades, Lagoa do Fogo a Lagoa das Furnas jsou ikonickými symboly Azorských ostrovů a nabízejí nádherné výhledy na okolní krajinu.

Pico

Nejvyšší vrchol Azor patří na seznam UNESCO. Je to jeden z nejpopulárnějších výletů na Azorských ostrovech. Můžete se vydat na túru a obdivovat úchvatné scenérie.

Katedrála Sé na ostrově Terceira

Katedrála Sé je nejvýznamnější církevní stavbou Azorských ostrovů. Nachází se na historickém náměstí v Angra do Heroísmo, které je též zapsáno na seznamu UNESCO. Tato katedrála byla postavena v 16. století a je jednou z nejkrásnějších sakrálních památek v celém Portugalsku.

azorské ostrovy dovolená

Co si zjistit před cestou na Azorské ostrovy?

Před cestou na Azorské ostrovy je důležité mít informace, díky nimž se lépe připravíte a užijete si dovolenou bez zbytečných starostí.

  • Doprava: Nejlepší způsob, jak se na ostrovech přepravovat, je pomocí vlastního vozidla. Na většině ostrovů jsou k dispozici půjčovny aut. Můžete cestovat i autobusem. Počítejte ale s tím, že časová frekvence spojů nemusí být pro vás dostačující.
  • Jídlo a pití: Azorská kuchyně je plná ryb, mořských plodů a místních specialit. Najdete zde kvalitní sýry a vína. Vzhledem k tomu, že se jedná o ostrovní oblast, mohou být ceny v restauracích a barech vyšší než v některých jiných regionech Portugalska.
  • Přírodní krásy: Ostrovy jsou plné úchvatných scenérií. Najdete zde sopky, jezera, vodopády i horské oblasti. Doporučujeme vhodné vybavení pro horskou turistiku. Azorské ostrovy jsou chráněnou oblastí s bohatou a rozmanitou přírodou. Je důležité dodržovat pravidla a zákony ochrany přírody (nedovolené lovení a sbírání vzácných druhů rostlin a živočichů apod.).
  • Jazyk: Portugalský jazyk je úředním jazykem, ale mnoho lidí také mluví anglicky.
  • Peníze: Na ostrovech je zpravidla snadné najít bankomat. Nicméně v některých menších obcích a na odlehlých místech může být obtížné nalézt tyto služby. Proto byste s tím měli počítat a mít s sebou dostatek hotovosti.

Tip! Pokud plánujete dovolenou na Azorských ostrovech, nezapomeňte se před cestou pojistit. Cestovní pojištění vám zajistí klid a pohodu při objevování nádherné přírody a kultury těchto portugalských ostrovů. Porovnejte si nabídky různých pojišťoven a vyberte si tu nejvýhodnější:

Srovnejte cestovní pojištění ZDE

azorské ostrovy letenky

3 tipy na levné letenky, díky nimž ušetříte 

Azorské ostrovy jsou skvělým cílem pro dovolenou, ale náklady na letenky mohou být poněkud vysoké, zejména pokud cestujete v letních měsících. Zde je několik tipů, jak najít levné letenky:

  1. Hledejte letenky s předstihem - čím dříve si letenky koupíte, tím zajímavější cenu můžete získat.
  2. Sledujte slevové nabídky - letecké společnosti často nabízejí slevy na letenky v různých obdobích (sezónách).
  3. Využijte vyhledávací portály - existuje mnoho webových stránek, které vám pomohou najít levné letenky (Skyscanner, Kayak, Kiwi nebo Google Flights).

azorské ostrovy pláž

Azorské ostrovy – počasí a tipy, co si přibalit do kufru

Pokud jde o počasí na Azorských ostrovech, může se lišit v závislosti na ročním období a na ostrově.

  • V létě (červenec a srpen) je teplota průměrně kolem 25 °C a srážky jsou méně časté.
  • Na jaře a na podzim jsou teploty mírnější, kolem 20 °C a srážky mohou být výraznější.
  • V zimě jsou teploty kolem 15 °C a pravděpodobnost srážek je nejvyšší.

Azorské ostrovy jsou v počasí nevyzpytatelné

Nicméně, na Azorských ostrovech může být počasí velmi proměnlivé a můžete se setkat se slunečnými i deštivými dny během celého roku. Doporučujeme tedy vzít s sebou vhodné oblečení a obuv, která vás ochrání před deštěm a vlhkostí.

Azorské ostrovy jsou fascinujícím cílem pro cestovatele, kteří hledají přírodu, krásné pláže, adrenalinové aktivity a kulturní zážitky. Pokud se rozhodnete navštívit tuto oblast, můžete se těšit na nezapomenutelnou dovolenou, plnou krás a zážitků, na které budete moci vzpomínat po mnoho let.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…