Menu

Kam na lyže s dětmi, aneb kde najdete ty nejlepší rodinné ski areály?

Aktualizováno dne 22.1.2020

Milujete zimní radovánky a chcete lásce k lyžování naučit i své potomky? Shromáždili jsme pro vás nápady, kam na lyže s dětmi. V těchto areálech se bude líbit vám i vašim ratolestem.

Kam na lyže s dětmi, aneb kde najdete ty nejlepší rodinné ski areály?
10 minut čtení
Cestovní pojištění

Lyžování s dětmi má svá specifika. Nejen v podobě mírnějších svahů, ale i užitečných služeb. Rodinná dovolená bude mnohem příjemnější, pokud lyžařské středisko nabízí i animační program, dětský koutek a zábavné aktivity pro chvíle, kdy si budete vy a vaše děti chtít odpočinout od lyžování. 

Kde však najít vhodné lyžařské středisko, které nadchne vás i vaše děti? Pročesali jsme internet a vyhledali lyžařská střediska, která mají rodinám hodně co nabídnout. Je libo Rakousko, Itálie či zůstanete věrni České republice? 

Lyžování s dětmi v Rakousku

Stubai

Údolí Stubai se nachází v nádherných tyrolských Alpách nedaleko města Innsbruck. Tato oblast je vyhledávaná nejen pro své přírodní krásy, ale i díky lyžařskému středisku BIG Family, které bylo několikrát oceněno lyžařským průvodcem ADAC SkiGuide jako nejlepší rodinné středisko v Alpách. 

A není divu, že tento průvodce nešetřil chválou, protože se zde vašim dětem dostane náležité péče. Středisko nabízí kvalitní lyžařskou školu, ve které se děti naučí techniku lyžování zábavnou formou. Na svahu je totiž přivítají zábavní maskoti. Sjízdné dráhy jsou vybaveny pohádkovými motivy, tudíž vaše dítě může při lyžování projet pod fantaskní bránou, nebo vstoupit na pohyblivý koberec vedoucí barevným tunelem, který slouží namísto lanovky.

Výhodou je, že toto lyžařské středisko pamatuje i na nejmenší děti. Pro ty, které ještě nelyžují, je zde připravena speciální školička BIG Family Kindergarten. 

Až vás lyžování omrzí, tato oblast vám nabídne i možnosti jiných aktivit. Můžete si tu užít bruslení, zaplavat v krytém bazénu, anebo si prohlédnout ledovou jeskyni.

Lyžařské středisko poskytuje cenové zvýhodnění pro děti. Děti do 10 let věku mají v doprovodu platící dospělé osoby vstup zdarma.

Tip! Kromě nápadů, kam na lyže s dětmi pro vás máme i způsob, jak ušetřit na cestovním pojištění. Věděli jste, že u nás si můžete vybrat z veřejných i neveřejných nabídek pojišťoven a ušetřit více, než 50 %? Spočítat cestovní pojištění

Skiwelt

Další populární oblastí je Skiwelt, nacházející se nedaleko německých hranic. Pro nejmenší lyžaře tu mají připravené sjezdové dráhy pro různé stupně obtížnosti. Tento lyžařský areál klade důraz na kvalitní výuku zábavnou formou. Děti se tu můžou vyřádit na několika cvičných loukách, koncipovaných do pohádkových motivů.

Zajímavým prvkem zdejších lyžařských škol je učení hrou. Učitelé motivují své žáčky, aby své lyžařské umění zdokonalovali na zábavných slalomových drahách, vyhýbali se různým překážkám a projížděli pod zavěšenými sladkostmi, pro které se ti šikovnější lyžaři můžou natáhnout.

Pokud chcete ušetřit peníze, potěší vás štědrá sleva pro děti do 15 let věku. Pokud si rodič koupí třídenní permanentku na lyžování, všichni jeho potomci do věku 15 let (tzn. ročníky 2004-2013) lyžují úplně zadarmo.

Zdroj: www.skiwelt.at

Kam na lyže s dětmi v Itálii

Dolomiti Superski

Tento kout Dolomit je největší lyžařskou oblastí v Evropě. Nachází se zde neuvěřitelných 1200 kilometrů sjezdovek a celkem 450 vleků, tudíž své lyžařské uspokojení zde najdou začínající i zkušení lyžaři.

Jaké dobrodružství zde čeká na vaše děti? Můžou zde lyžovat na tratích různé obtížnosti, které jsou ozvláštněny různými zábavními prvky. Je libo projet se adrenalinovým svahem s několika skokánky, nebo raději poklidnou projížďku pod klenutými branami s výhledem na majestátní Alpy? A co třeba několik tunelů nebo obrovský domeček ze sněhu?

Tato rodinná destinace se může rovněž pochlubit několika dětskými koutky a zábavným animačním programem.

Dolomiti Superski často přichází s různými lákavými slevami pro děti. Letos je to například lyžování zdarma pro děti do 8 let věku, pokud jej doprovází platící dospělý účastník.

Passo Tonale

Na hranicích mezi Lombardií a Trentinem se nachází lyžařské středisko, které si získalo přízeň především rodin s dětmi. Díky velkému množství sjezdovek, ubytovacích zařízení a zábavních aktivit představuje ideální destinaci pro lyžaře každého věku.

Na děti zde čekají profesionální animátoři, kteří je naučí lyžovat a poskytnou jim spoustu zábavy. Kromě profesionální lyžařské školky zde na děti čeká i zábava v podobě malování na obličej, bruslení a různé soutěže.

Lyžařské středisko poskytuje lyžování zdarma pro děti do 8 let věku, pokud jsou doprovázeny platícím rodičem. Při hledání informací se nenechte zmást - středisko se sice jmenuje Passo Tonale, ale originální stránka ski areálu je www.pontedilegnotonale.com.

Lyžování s dětmi v Česku

Pokud se vám nechce trmácet do ciziny, užijte si lyžařské zábavy, kterou naše vlast nabízí. Kam se u nás dá vyrazit?

Ski areál Lipno

Přestože Lipno většině lidí asociuje představu letní zábavy u vody, tato oblast má co nabídnout i v zimním období. Vaše rodina si tu zalyžuje na 13, 5 kilometrech sjezdovek.

Děti se tu můžou naučit lyžovat pod dohledem zábavného lyšáka Foxe. Lyžařská oblast pro děti je rozdělena do tří zábavních parků, ve kterých nechybí pojízdné lyžařské koberce, tunely a dokonce ani lyžařský koberec. Když je lyžování unaví, můžou nabrat síly v Chýši lyšáka Foxe, kde si odpočinou, nebo se odreagují u různých zábavných her.

Zdroj: www.lipno.info

Tato oblast je unikátní nejen díky tomuto přátelskému lyžařskému areálu, ale i díky možnostem v okolí. V první řadě je to obrovská vodní plocha jezera Lipno, na které je možnost užít si romantického bruslení. Jakmile se na jezeře utvoří led, vznikne zde obrovská, 11 kilometrů dlouhá bruslařská dráha.

Nedaleko se nachází i Stezka korunami stromů. Jedná se o vyvýšenou stezku, která vede nad vrcholky lesa a ze které můžete pozorovat nádhernou zimní přírodu.

Lyžařský areál nabízí cenově zvýhodněné skipasy pro děti do 15 let. Ušetřit můžete také při koupi rodinných skipasů, anebo při registraci do věrnostního klubu.

Ski areál Klínovec

Mnohé internetové diskuze se hemží pochvalnými komentáři rodičů na ski areál Klínovec. Jedná se o největší lyžařské středisko v Krušných horách. Rodiny s dětmi sem vyrážejí hlavně kvůli dětskému parku Primáček u Huga, což je místo, které si děti okamžitě zamilují.

Jedná se o sjezdovky plné pohádkových motivů a zábavných slalomových drah. Děti jsou tu přepravovány pomocí pojízdných koberců, což je ideálním řešením pro začínající lyžaře, kteří si ještě neumí poradit s běžnou lanovkou. Rodiče můžou dát děti do lyžařské školičky a sami lyžovat na náročnějších svazích, anebo své děti učit sami, díky cenově zvýhodněnému skipasu pro rodiče.

Kromě lyžování si děti můžou na svazích užít i bobování, které se koná ve stanovený čas každý den. Pro nejmenší děti je zde k dispozici hernička s výhledem na svah, což je výhoda pro rodiče, kteří potřebují být se svým nejmenším dítětem a zároveň mít dohled nad starším dítětem, které lyžuje.

Klínovec umožňuje celou řadu cenových zvýhodnění. Jak už jsme zmínili, pokud rodič chce své dítě na lyže učit sám, může využít zlevněného vstupného do dětského parku Primáček u Huga. Pokud je jeho dítěti méně než 6 let, zaplatí za půldenní lyžování 50 Kč a za celý den 80 Kč. Tato cena se vztahuje i na samotné děti do 6 let. Ty starší (do 16 let věku) si také můžou zalyžovat levněji. Cena pro děti do 16 let věku je o necelé dvě stovky korun levnější, než pro dospělé.

Tip! Tak co vybrali jste si lyžování v zahraničí nebo Česku? Pokud pojedete do zahraničí, tak nezapomínejte na cestovní pojištění, které můžete získat za výhodnou cenu díky online srovnání a sjednání. Porovnat cestovní pojištění

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…