Menu

Nejzajímavější letní jazykové tábory v zahraničí

Aktualizováno dne 17.5.2021

Tábory v zahraničí byly oblíbené a nic na tom nejspíš nezmění ani pandemie koronaviru. Ačkoliv jsou možnosti cestování do zahraničí stále ještě omezené, možná by děti potěšilo a znovu nastartovalo studium jazyků v zahraničí.

Nejzajímavější letní jazykové tábory v zahraničí
11 minut čtení
Cestovní pojištění

Nemáte přehled, jaké tábory v zahraničí jsou kvalitní a budou děti bavit? Vyzkoušejte ty, které mají za sebou několikaleté zkušenosti. Pro mladé cestovatele bude určitě benefit, pokud bude škola mezinárodní a na letním táboře v zahraničí se setká s dalšími mladými z nejrůznějších koutů světa. Uvidíte, jak vaše dítě po takovém létě “vyroste” - získá zkušenosti, nové kamarády, pozná nová místa a uvidí, že se zvládne postarat samo o sebe.

letní tábor

Tábory v zahraničí s angličtinou

Pokud hledáte tábory v zahraničí s výukou angličtiny, určitě je dobré vyzkoušet zemi k tomu nejpovolanější, a to Velkou Británii. Zkušenosti s organizováním pobytu s výukou angličtiny ve Velké Británii má od roku 1965 společnost EF, která vznikla ve Švédsku.

Programy, které zprostředkovává, jsou rozděleny podle věku. V kategorii od 10 do 14 let, od 14 do 18 let, 18 až 25 a pak pro starší 25 let. Dále je možné vybírat podle délky pobytu od 1 týdne do 24 týdnů. V rámci dlouhodobého programu jsou programy na 6, 9, nebo 11 měsíců a zakončený jsou mezinárodně uznávanou zkouškou.

Tábory pro teenagery

Tábory pro teenagery v zahraničí s angličtinou si mohou děti třeba užít v Manchesteru, který je známý jako první průmyslové město, ale i jako lákadlo pro hudební a sportovní fanoušky. Londýn je oproti tomu mezinárodní finanční a politické, ale též umělecké centrum. V Bournemouthu může angličtinu studovat na pobřeží, v Oxfordu může prodiskutovat romány a filosofii s tamními studenty.

Hodnocení táboru

Celkové hodnocení škol a kurzů pořádaných společností EF je 9,28 z 10 možných bodů. Kromě angličtiny nabízí také studium němčiny, španělštiny, francouzštiny, korejštiny nebo japonštiny.

Věděli jste, že.... Ministerstvo zahraničních věcí České republiky zveřejňuje aktuální podmínky pro vstup a pobyt ve Velké Británii v souvislosti s pandemií koronaviru, což platí i pro tábory v zahraničí. Aktuální pravidla pro návrat zpět do České republiky jsou také na webu Ministerstva zahraničních věcí.

jazykový tábor

Srovnání letních jazykových táborů

Využijte srovnávače, které obsahují i hodnocení jednotlivých programů a škol pro tábory v zahraničí. Nebo rozcestníky, ve kterých objevíte i pro nás exotické jazyky. Vyzkoušet můžete samozřejmě i české srovnávače s hodnocením studentů, ve kterých aktuálně vedou tyto firmy:

  • Jazyková škola Britannika
  • Bohemia Institut
  • London Institute Praha
  • Lanquest s.r.o
  • Cool Study

letní tábor

České firmy zprostředkovávající zahraniční studium

S podporou českého zprostředkovatele to může být jednodušší - rovnou se domluvíte na vašich požadavcích, problémy budete také řešit ve své mateřštině.

Tábory v zahraničí pro děti i tábory pro teenagery v zahraničí organizují české jazykové školy. Kromě jiných za zmínku stojí MSM Academy s letními programy pro děti od 7 let. Pořádají také letní programy Bucksmore, se kterými mají už 36 let zkušeností a jsou pro děti od 7 do 17 let. Zaměřují se na intenzivní výuku angličtiny a nabízejí i programy pro vůdčí osobnosti.

Nebo je libo studium na Maltě za svitu slunce a šplouchání vln? Maltalingua má s tímto způsobem výuky více než 10 let zkušeností. Před cestou nezapomeňte prověřit pravidla pro vstup a pobyt na území Malty. Aktuální pravidla pro návrat zpět do České republiky jsou také na webu Ministerstva zahraničních věcí.

letní tábor

Co s sebou na letní tábor?

Letní tábory v zahraničí se nijak neliší od táborů v České republice. Pokud se bude jednat o dvoutýdenní tábor, nemělo by v kufru / cestovní tašce chybět toto oblečení:

  • 14 x spodní prádlo,
  • 14 x tenké ponožky,
  • 3 x teplé ponožky,
  • 3 x teplý svetr nebo mikina,
  • 7 x tričko s krátkým rukávem,
  • 3 x tričko s dlouhým rukávem,
  • bundu (nejlépe nepromokavou),
  • 3 x tepláky,
  • 3 x kraťasy,
  • plavky,
  • šátek nebo čepice (kšiltovka),
  • pláštěnka,
  • pyžamo na spaní (podle místa lehké, nebo naopak teplé),
  • sandále,
  • sportovní obuv,
  • holínky,
  • pantofle.

A pak potřebné hygienické potřeby:

  • mýdlo, šampon,
  • kartáček na zuby a pasta,
  • 2 x ručník,
  • 2 x osuška,
  • hřeben,
  • kapesníky, nejlépe papírové (celé balení 10ti balíčků),
  • opalovací krémy a repelent.

Tip! Jsou věci které doma nemáte, anebo chcete pořídit nové? Ať už potřebujete nové boty, či dovybavit lékárničku rádi vám pomůžeme. Díky cashbacku se vám část peněz vrátí zpět.

* AboutYou.cz –⁠ až 15 % zpět z nákupu
* Benu.cz –⁠ 3 % zpět z nákupu
* Eobuv.cz –⁠ až 8 % zpět z nákupu

Co by také nemělo chybět?

Nezapomeňte ani na plyšáka, pokud je na něj dítě zvyklé na spaní. Dále také léky, pokud dítě nějaké pravidelně užívá. Docela určitě bude potřebovat batůžek, sluneční brýle, plastovou lahev na pití, zvažte kapesné, kreditní karty, mobilní telefon, ale to závisí na věku dítěte a na vaší domluvě, dále pak psací potřeby, psací blok. Naprostou nutností je cestovní pas, občanský průkaz (ověřte si, do jaké země si vystačíte s občankou).

Tip! Dále nesmíte opomenout cestovní pojištění a pak také další dokumenty nezbytně nutné pro vstup do země v souvislosti s koronavirovou pandemií. Porovnejte si to nejvýhodnější cestovní pojištění pro vás.

Porovnej cestovní pojištění

Studium jazyka v zahraničí je rozhodně benefit. Nejde jen o jazyk, ale také o zkušenost, při které se dítě musí v neznámém prostředí samo zorientovat a prosadit. Odjíždět bude nejen zkušenější o jazyk, ale také obohacené o kamarády a zážitky, na které budou docela určitě dlouho vzpomínat. Studium v zahraničí není nejlevnější. S jeho financováním vám může pomoci půjčka. V tomto případě jde o něco, co se vyplatí.

Tip! Nejste finančně připravení na takovou investici? Všichni víme, že vzdělání je tím nejcennějším a vyplatí se do něj investovat. Proto se podívejte na možnosti rychlých půjček.

Porovnej půjčky

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…