Menu

Švýcarsko a lyžování v nejlepších skiareálech

Aktualizováno dne 14.12.2021

Zimní dovolená na Švýcarsku není pro Čechy zcela typická. Jenom přece cenová hladina je zde poněkud vyšší. A vzdálenost na svahy švýcarských Alp také není zanedbatelná. Pokusíme se vás přesvědčit, že spojení Švýcarsko – lyžování stojí za to.

Švýcarsko a lyžování v nejlepších skiareálech
11 minut čtení
Cestovní pojištění

Vysokohorská střediska ve Švýcarsku jsou ve světě známá nekonečnými horskými sjezdovkami, ale také skvělým servisem a kuchyní. Najdete zde prudké sjezdovky pro skutečné znalce, ale také široké svahy pro milovníky nádherných horských scenérií. A ani mimo sjezdovku se nudit nebudete. Horské restaurace nabízí úžasnou kuchyni. No a v největších střediscích můžete snadno potkat i spoustu světových celebrit. Zkrátka Švýcarsko, lyžování a skvělá zábava jdou perfektně dohromady.

Švýcarsko ubytování

10 + 1 tipy na úžasná lyžařská střediska ve Švýcarsku

Švýcarsko, lyžování a dokonalý servis jsou zárukou nejlepší zimní dovolené, jakou jste kdy zažili. Můžete se vydat přímo na svahy nejfotografovanější evropské hory Matterhorn nebo třeba do legendárního Svatého Mořice.

Tip! Ani do Švýcarska si rozhodně nezapomeňte přibalit cestovní pojištění! U nás si jedním klikem navolíte i třeba připojištění auta, zimních sportů nebo onemocnění COVIDEM-19. 

Již od 7 Kč na den

1.) Zermatt Materhorn

Výborně vybavené horské středisko leží v nadmořské výšce téměř 4 000 metrů. Je tak nejvýše položeným lyžařským střediskem Alp. Můžete se vyřádit na různorodých sjezdovkách i běžkařských tratích. Pro děti jsou zde speciální areály.

  • Průměrná cena ubytování: 5 259 Kč/noc

2.) St. Moritz – Corviglia

Velmi rušné středisko, které je středem celé oblasti Svatého Mořice. Sjezdovky si zde užijí středně pokročilí lyžaři. Místo je proslulé večerní zábavou v barech a restauracích.

  • Průměrná cena ubytování: 5 237 Kč/noc

3.) 4 Vallées

Název Čtyři údolí napovídá, že toto středisko se rozkládá na území čtyř údolí. Vychutnat si tak můžete více než čtyři stovky kilometrů sjezdovek. Nejvíce jich je pro středně pokročilé lyžaře, ale najdou se zde i zajímavé náročné úseky s muldami a prudkými svahy.

  • Průměrná cena ubytování: 4 959 Kč/noc

4.) Arosa Lenzerheide

Luxusní středisko, které se rozkládá na dvou vrcholcích alpských hor. Spojuje je špičková lanovka, která přepravuje lyžaře. Svahy jsou zde pro mírně pokročilé a pokročilé lyžaře. Bavit se budete i po lyžovačce. Pro děti jsou zde herní zóny. Dospělí vyráží za zábavou do horských chat.

  • Průměrná cena ubytování: 9 968 Kč/noc

5.) Rinderberg – Saanerslochgrat – Horneggli

Středisko se rozkládá na území několika horských vesniček a vrcholků. Sjezdovky jsou zde spíše jednoduché, proto je místo skvělé pro rodiny s malými dětmi. Výhodou je jistota sněhové nadílky, díky vysoké nadmořské výšce.

  • Průměrná cena ubytování: 6 588 Kč/noc

6.) Parsenn

Největší lyžařský areál v okolí Davosu zahrnuje 95 km sjezdovek, které jsou ručené spíše zkušenějším lyžařům. Nuda zde nepanuje ani mimo svahy. Můžete vyrazit do barů s lidovou hudbou a tradičních chat.

  • Průměrná cena ubytování: 3 860 Kč/noc

7.) Savognin

Další středisko, kde se nemusíte bát, že by bylo málo sněhu. Zaměřené je hlavně na rodiny s dětmi. Pro nejmenší jsou zde pojízdné koberce a zástupy instruktorů, které je naučí lyžovat.

  • Průměrná cena ubytování: 3 312 Kč/noc

8.) Crans – Montana

Najdete zde krásnou 12 km dlouhou sjezdovku, která vede z vrcholku ledovce Paine Morte, velký dětský areál, ale také sáňkařskou dráhu. I proto je tento areál oblíbenou destinací pro rodiny s dětmi.

  • Průměrná cena ubytování: 4 852 Kč/noc

9.) Grindelwald – Wengen

Lyžařské středisko je největší v oblasti horského masivu Jungfrau. Užijí si zde lyžaři všech úrodní, rodiny s malými dětmi i zkušení lyžaři. Až odložíte lyže, můžete na sáňkařskou dráhu nebo se vlakem projet Jungfraujoch, což je nejvýše položené vlakové nádraží v Evropě. Je v úctyhodné výšce 3 454 metrů nad mořem.

  • Průměrná cena ubytování: 5 174 Kč/noc

10.) Flims Laax Falera

Lahůdkou v našem výčtu je toto středisko. Najdete v něm totiž Freestyle akademii a několik snowparků s možností procvičit si skoky a akrobatické kousky na lyžích. Nechybí ledovcové sjezdovky ani uličky v lesních průsmycích. Své trati zde najdou začátečníci i zkušení lyžaři.

  • Průměrná cena ubytování: 3 844 Kč/noc

11.) Saas – Fee

Chcete lyžovat po celý rok? Pak jeďte do střediska Saas – Fee. Leží z části na ledovci, proto je zde sníh celý rok. V zimě si zde užijete freeride jízdu i sjezdy na upravených sjezdovkách. V létě jsou přístupné můstky a atrakce ve Freestyle Parku.

  • Průměrná cena ubytování: 3 486 Kč/noc

Tip! Cestovní kanceláře nabízí organizované zájezdy se zaměřením Švýcarsko – lyžování. Vy ale můžete ušetřit a zajistit si ubytování sami přes Booking.com s casbackem 4 % zpět.

Švýcarsko skiareály

Švýcarsko, lyžování a skvělá kuchyně

Co si rozhodně musíte ve Švýcarsku užít? Na svah se vybavte dokonalou švýcarskou čokoládou. Nebe v ústech se bude perfektně hodit k božské podívané na švýcarské Alpy. V rychlých občerstveních vyzkoušejte smažené bramboráčky rösti a horkou čokoládu. Nepřekonatelné je samozřejmě i tradiční sýrové fondue.

Švýcarsko vleky

Švýcarsko, lyžování a covid

Pravidla pro cestování do zahraničí a zpět se neustále mění v závislosti na aktuální covidové situaci. O aktuálních opatřeních informuje cestovatelských semafor, Ministerstvo zahraničních věcí, ale i soukromé weby. Doporučujeme sledovat aktuální dění, vyřídit si kvalitní cestovní pojištění se zaměřením na covidová rizika a samozřejmě také úrazové pojištění. Jsou zárukou klidné dovolené bez zbytečných výdajů navíc.

Švýcarsko

Kdo je připraven, není zaskočen

Lyžování ve Švýcarsku je lahůdkou pro náročnější lyžaře. Ceny jsou zde mnohem vyšší než u nás, proto je dobré připravit si kompletní lyžařskou výbavu. Řešit zádrhely na místě, může totiž přijít draho.

Tip! Podívejte se na několik tipů, kde můžete koupit lyže a další sportovní výbavu s výhodným cashbackem.

* Lyzelyze.cz mají vše pro skvělou zimní dovolenou. Využijte cashback 6 % zpět z nákupu.
* Huskycz.cz - český výrobce oblečení a vybavení pro pobyt venku dává cashback až 10 % zpět.
* Alpinepro.cz dodává sportovní oblečení, doplňky a obuv s cashbackem 6 %.
* Lyze-radotin.cz je specializovaná prodejna pro lyžování a má cashback 2 %.
* inSportline.cz nabízí výbavu pro zimní sporty i fitness s cashbackem až 3,5 %.

Je pro vás Švýcarsko daleko? Hledáte destinace, které jsou blíž nebo cenově zajímavější? Podívejte se na svahy Francie, Itálie nebo Rakouska. Nebo vyzkoušíte méně tradiční zimní destinaci – Bulharsko? Překvapí vás.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…