Menu

Vízum do Egypta: Kolik stojí? Kde a jak ho vyřídit?

Aktualizováno dne 25.5.2021

Egypt láká české dovolenkáře úžasnými rezorty s plným servisem pro bezstarostnou dovolenou. Egypt, ale nejsou jen all inclusive dovolené. Má nádherné moře k potápění a spoustu fascinujících památek. K jeho návštěvě ovšem potřebujete vízum do Egypta.

Vízum do Egypta: Kolik stojí? Kde a jak ho vyřídit?
8 minut čtení
Cestovní pojištění

Pokud poletíte do Egypta s cestovní kanceláří na organizovaný zájezd, většinou se všechny potřebné informace dozvíte přímo u nich. Nicméně je tady několik novinek, které je dobré vědět. Část se týká toho, kam je nutné mít vízum do Egypta a kam není potřeba, a druhá část se týká cestování do Egypta v době pandemie covidu-19. A pro cestovatele bez agentur máme několik tipů, kde lze vízum do Egypta vyřídit, kolik stojí a na co si dát pozor.

letiště

Vízová povinnost na cestě do Egypta

Pokud chtějí občané České republiky vstoupit na území Egyptského státu, musí splnit jeho podmínky. A jednou z nich je vízum a poplatek za něj. V Egyptě v současné době existují dva druhy turistických víz a liší se délkou platnosti i cenou:

  • Vízum do Egypta na 30 dní za 25 USD
  • Vízum do Egypta na 6 měsíců za 60 USD

Existují samozřejmě také studentská a pracovní víza do Egypta. Ta nemají oficiální časové omezení. Pokud je budete potřebovat, obraťte se přímo na Egyptské velvyslanectví v Praze:

Velvyslanectví Egyptské arabské republiky
Adresa: Pelléova 14, 160 00 Praha 6 – Bubeneč
Telefon: +420 224 311 506
Email: egembassy.prague@gmail.com
Provozní hodiny úřadu: 9.00 – 16.00

Tip! Zkontrolujte si platnost vašich cestovních dokladů. Pro cestu do Egypta musí mít váš pas platnost minimálně 6 měsíců od data plánovaného návratu.

čekání na let

Kam egyptské vízum nebudete potřebovat?

Pro dovolené v letoviscích na sinajském poloostrově, které nebudou delší než 14 dní, není potřeba vyřizovat a platit vízum. Konkrétně jsou to resorty:

  • Šarm aš-Šajch
  • Nuwejba
  • Dahab 
  • Taba

Dejte si však pozor, pokud se během pobytu rozhodněte jet na výlet mimo Sinaj. Třeba budete chtít navštívit Káhiru. V takovém případě máte povinnost si vízum zajistit.

Tip! V Egyptě budete potřebovat hotovost téměř na každém kroku. Turisté obvykle platí dolary. Eura jsou přijímána, ale Egypťané je berou v kurzu 1 USD = 1 EUR, což je nevýhodné. Výměnu dolarů doporučujeme už v Čechách podle aktuálního kurzovního lístku.

letiště Egypt

Kde koupit vízum do Egypta?

Pokud poletíte na dovolenou s cestovkou, bude nejspíš platba víza organizovaná hromadně na letišti v Egyptě po vašem příletu. Cestujete-li individuálně, máte tyto možnosti:

1.) Zaplatit vízum na letišti v Egyptě

I jako individuální cestovatel můžete zaplatit vízum u imigrační přepážky na některém z mezinárodních letišť. Pozor, připravte si hotovost, platby kartou, i když je mezinárodní, nebývají možné.

2.) Pořízení víza do Egypta na ambasádě v Praze

Velvyslanectví Egyptské arabské republiky najdete v Praze a můžete zde vyřídit mimo jiné i vízum. Tady je proces náročný, zdlouhavý a v konečném důsledku vás vízum do Egypta přijde dráž než u první možnosti.

3.) E-víza do Egypta

Od roku 2017 je možnost vyřídit vízum přes internet. Ceny jsou stejné jako na letišti a vyřízení trvá do čtvrt hodinky. Dejte si ale pozor, abyste o vízum zažádali nejpozději 7 dní před cestou.

Pozor! Počítejte s tím, že vízum do Egypta potřebují i děti, i ty nejmenší.

cestování v době covidové

Cestování do Egypta v době covidové

Od počátku roku 2020 nás provází pandemie covidu-19 a značně omezila naše životy v mnohých ohledech. Vzhledem k nakažlivosti nemoci, je cestování, nejen do Egypta, stále velice regulováno. Momentálně do Egypta cestovat lze, za těchto podmínek:

Cesta do Egypta

Hranice jsou otevřené a turisté mohou cestovat. Musí mít negativní PCR test starý maximálně 72 hodin. Ten lze udělat i na letišti v Egyptě, ale za poplatek 30 USD. Po příletu turisté nemusí do karantény. Zatím není brán ohled na prodělanou nemoc ani očkované turisty.

Cesta zpět domů do České republiky

V Egyptě je nezbytné podstoupit test. 24 h před odletem antigenní test, 72 hodin před odletem PCR test. I když bude test negativní, musíte nastoupit do 5 denní karantény. Tu lze ukončit jen PCR testem. Očkovaní cestovatelé nemají zatím výhodu. Pokud máte potvrzení o prodělání nemoci, nemusíte se na cestě zpět testovat a nemusíte do karantény.

Tip! Při cestování v době pandemie je dobré cestovní pojištění nezbytností.

Porovnej cestovní pojištění

Při cestování vždy doporučujeme sledovat aktuální dění. A v době pandemie to platí dvojnásobně. Před odletem na dovolenou se proto raději ujistěte, že stále platí stejná vízová povinnost a především, jaké jsou podmínky cestování do vámi vybrané destinace. Pro Egypt doporučujeme sledovat přehled Koronavirus v Egyptě a stránky Ministerstva zahraničních věcí.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…