Menu

Všechno, co jste chtěli vědět o kartě Diners Club

Aktualizováno dne 1.10.2021

Určitě jste už někdy o Diners Club slyšeli. A víte, že vydávají kreditní karty, které přináší majiteli spoustu výhod? Že to není žádný tajemný klub? Je to tak, kreditní kartu Diners Club si můžete pořídit i vy.

Všechno, co jste chtěli vědět o kartě Diners Club
12 minut čtení
Kreditní karty

Kartu Diners Club může mít každý, kdo si o ni zažádá. Stačí si jen vybrat z nabízených variant, zaregistrovat se a splnit podmínky. Není to žádný speciální klub pro vyvolené. S kartami je spojeno nejen placení, ale také různé výhody. Jejich rozsah závisí na vámi zvolné variantě.

Bonusem navíc je možnost sjednat si Diners úvěr, který rozšiřuje finanční zdroje majitele karty. Sepsali jsme pro vás všechny v Čechách dostupné varianty Diners Club karet, jejich výhody i nevýhody.

new york

Co je Diners Club?

Diners Club vznikl v roce 1950 v New Yorku. Od samých počátků je to finanční organizace, která svým členům poskytuje kreditní karty a úvěry. Dnes se organizace jmenuje Diners Club International a patří do skupiny Discover Financial Services. Jejich služby mohou používat soukromé osoby, ale také firmy. V čem se liší od jiných společností, které vydávají kreditní karty? Ve velkém množství doprovodných služeb.

kreditní karty

Přehled českých kreditních karet Diners Club

Společnost Diners Club pod svou hlavičkou vydává pět typů karet pro soukromé osoby a další pro firmy. Podívejte se, jak se liší a jaké jsou jejich výhody.

Diners Club Pure

Jednoduchá karta pro běžné uživatele. Výhodou je cashback 5 % z každé platby a bezúročné období 55 dnů. Po jeho uplynutí se začne počítat úrok.

Výhody Nevýhody
Žádný roční poplatek za kartu Ke kartě není sjednáno cestovní pojištění
Úvěrový rámec 30 000 – 350 000 Kč Ke kartě není sjednáno úrazové pojištění
55 dnů bezúročné období Není k dispozici celosvětová asistenční služba
Až 5 % z nákupu zpět  
Zajímavé RPNS 8,66 % p.a.  
Balíček Diners Club služeb Basic  

Tip! Cestovní pojištění si samozřejmě můžete sjednat i samostatně. Kreditní kartu Diners Club k tomu nutně nepotřebujete. Výši cestovního pojištění na konkrétní cestu si snadno spočítáte v naší kalkulačce:

cestovní pojištění od 7 Kč/den

Diners Club Pure+

Kreditní karta, která kromě obvyklého úvěrového rámce nabízí také bezúročné výběry z automatu, možnost převodů na účet a cestovní pojištění. Zaplatíte za to však roční poplatek 1 490 Kč. Kartu si můžete sjednat okamžitě.

Výhody Nevýhody
Úvěrový rámec 30 000 – 350 000 Kč Roční poplatek 1 490 Kč
55 dnů bezúročné období Další karta stojí 690 Kč
Až 5 % z nákupu zpět  
Zajímavé RPNS 8,66 % p.a.  
Cestovní a úrazové pojištění v ceně karty  
Expresní vydání karty v ČR  

Diners Club Golf+

Jak už její název napovídá, karta je určena pro golfové hráče. K jejím službám totiž patří pojištění celého vybavení na golf a pojištění odpovědnosti až do výše 1 mil. Kč. Získáváte také slevu na Green Fee. Poplatek za kartu je 1 990 Kč.

Výhody Nevýhody
Úvěrový rámec 30 000 – 350 000 Kč Roční poplatek 1 990 Kč
55 dnů bezúročné období Další karta stojí 990 Kč
Až 5 % z nákupu zpět  
Zajímavé RPNS 8,66 % p.a.  
20 % sleva z Green Fee ve vybraných areálech  
Speciální golfové pojištění  
Cestovní a úrazové pojištění v ceně karty  

Diners Club Vintage

Karta Vintage přináší nejen zvýšení limit na kartě, ale také zajímavé výhody. Tou první je možnost stylového designu, který vás bude při každé platbě reprezentovat. Další výhody si užijete při cestování.

Výhody Nevýhody
Úvěrový rámec 50 000 – 700 000 Kč Roční poplatek 2 990 Kč
55 dnů bezúročné období Vstup do letištních salonků si připlatíte
Až 5 % z nákupu zpět  
Zajímavé RPNS 8,66 % p.a.  
Cestovní a úrazové pojištění v ceně karty  
Služba Priority/Fast Lane na letišti ve Vídni  
Program Club Rewards  

Diners Club Premium

Nejprestižnější soukromá karta od Diners Club určená zámožné klientele. Její vysoký roční poplatek přináší 5 bezplatných vstupů do letištních salonků po celém světě. Další vstupy jsou za zajímavou cenu. Dvě dodatkové karty jsou zdarma.

Výhody Nevýhody
Úvěrový rámec 50 000 Kč až neomezený limit Roční poplatek 5 000 Kč
55 dnů bezúročné období  
Až 5 % z nákupu zpět  
Zajímavé RPNS 8,66 % p.a.  
Cestovní a úrazové pojištění v ceně karty  
Služba Priority/Fast Lane na letišti ve Vídni  
Program Club Rewards  
Až 5 vstupů ročně do letištních salónků  
Vlastní jedinečný design karty  
Dvě dodatkové karty zdarma  

Business karty Diners Club

Pro podnikatele má Diners Club vlastní karty. Jejich služby jsou obdobné těm soukromým, pouze kreditní limit na kartě odpovídá potřebám podnikání.

Tip! Chtěli byste porovnat Diner Club s ostatními kreditními kartami a zjistit tak, která je skutečně nejvýhodnější? Jedním klikem tak učiníte zde:
Porovnej kreditní karty

business class

Společné služby ke kartám Diners Club

Karty Diners Club jsou oblíbené pro výhody, které vlastníkovi přinášejí. Část z nich je v ceně a dostupná ke každé kartě bez poplatků:

  • Online zákaznické prostředí eAccount
  • Změna PIN
  • Inkaso minimální/plné splátky
  • Zákaznický servis
  • Možnost dočasného zvýšení limitu karty
  • Věrnosti program Club Rewards (Premium Rewards)
  • Vystavení náhradní karty v ČR na počkání
  • Možnost využití Fast Lane ve Vídni na letišti
  • Slevy u obchodníků – program Diners Club Privileges
  • Slevy v auto půčovnách Avis, Hertz a Sixt

platba kartou

Kde mohu platit s Diners Club?

S kartou Diners Club můžete provádět běžné bezhotovostní platební transakce. Jsou akceptovány v hotelech, v běžných obchodech i restauracích. Jejich využití je obdobné jako u jiných kreditních karet.

Karty Diners Club jsou embosované. Můžete s nimi tedy pohodlně platit i v zahraničí. Pokud si na kartu chcete objednat hotel, doporučujeme si dopředu ověřit, že bude karta přijata. U některých typů karet je možné bezúročně vybírat hotovost. To můžete v bankomatech Moneta Money Bank, České spořitelny, Raiffeisenbank a ČSOB.

Pokud potřebujete peníze navíc na větší investici, je dobré podívat se možnosti klasických bankovních půjček. Nemají sice tolik výhod navíc, ale výrazně nižší úrok vás rozhodně potěší. Pro stavební investice se pak vyplatí hypotéka nebo využití stavebního spoření. Cestovní i úrazové pojištění si můžete sjednat i bez kreditní karty. Chce to tedy jen zvážit, zda vám karta Diners Club přinese dostatečné benefity navíc.

Tip! Pokud nevíte, kde a jak najít tu nejvýhodnější půjčku, zkuste náš nezávislý porovnávač nabídek trhu:

Najděte nejvýhodnější půjčku

Mohlo by vás zajímat

povánoční výprodej
Láká vás povánoční výprodej? Pozor, ať vás prodejci nenapálí
27.11.2023

Povánoční výprodej a ostatně i předvánoční slevové akce typu Black Friday mnoho lidí využívá k výhodnému nákupu zboží. Je ale opravdu povánoční výprodej tak výhodný, jak se na první pohled zdá? Ne vždycky. Odborníci varují před tím, že řada obchodníků při…

black friday
Black Friday právě začíná. 15 e-shopů, kde ušetříte až 70 % z ceny
24.11.2023

Video, na kterém se lidé vystrkují ze vstupních dveří do obchodu jen proto, aby byli uvnitř první. Žduchání, dokonce i rány pěstí o televizi v obchodě. Fronta do obchodu přes celou ulici. I to jsou záběry z Black Friday.

vitamíny
Nezapomeňte doplnit vitaminy C, D a zinek. Je to účinná prevence proti nemocem
22.11.2023

Vitaminy C, D a zinek jsou klíčem k účinné prevenci nemocí. Tato kombinace vitamínů je důležitá pro posílení vašeho imunitního systému a k udržení optimálního zdraví.

nákupy online
Milujete nákupy online? Jak ušetřit v Lidlu, Mallu, Notinu a dalších eshopech?
20.11.2023

Jak ušetřit při nákupu online? Získejte více za své peníze pomocí cashbacku, věrnostních programů a exkluzivních nabídek v populárních eshopech.