Menu

15 tipů na dárek pro přítele, se kterými vyhrajete Vánoce

Aktualizováno dne 12.10.2022

Patříte k těm, kteří vybírají vánoční dárky na poslední chvíli? Anebo naopak s nadšením vybíráte dárky už v průběhu září a října? Ať už máte na výběr dárku dostatek času nebo nestíháte a potřebujete okamžitou inspiraci na dárek pro přítele, tento článek je tím pravým přímo pro vás.

15 tipů na dárek pro přítele, se kterými vyhrajete Vánoce
20 minut čtení
Vánoce

Vybrat ten pravý dárek pro přítele nebo pro manžela nemusí být úplně jednoduché. Zvláště, pokud už společně slavíte několikáté Vánoce a máte pocit, že už jste veškeré skvělé nápady vyčerpali. Ale žádný strach. Jsme tu od toho, abychom vám přinesli čerstvou dávku inspirace a představili tipy na dárky, díky kterým letos o Vánocích zaručeně zazáříte. Jste připraveni objevit perfektní dárek pro vašeho milého?

dárek k vánocům

15 tipů na dárek pro přítele

V následujících řádcích vám představíme 15 žhavých tipů na dárek pro přítele nebo manžela. V našem seznamu samozřejmě nechybí řada fyzických dárků. Kromě nich však můžete svého partnera potěšit také nejrůznějšími vstupenkami, předplatným a poukazy. Tato varianta nadchne zejména ty muže, kteří před fyzickými dárky dávají přednost zážitkům. Blíže vám představíme tipy, které jsme pro přehlednost zařadili do těchto kategorií:

  • Praktické dárky pro muže (oblečení, parfémy)
  • Gastronomické dárky (pochutiny, alkohol, káva)
  • Zábavné dárky (hry, technologické vychytávky)
  • Zážitkové dárky (vstupenky, poukazy, předplatné apod.)

parfém pro muže

Praktické dárky pro muže

I na první pohled obyčejné, přesto praktické a oblíbené vánoční dárky pro muže, dokáží mile překvapit. Pokud si tedy nevíte rady, jaký dárek pro přítele vybrat, vsaďte na klasiku v podobě měkkého dárku, zajímavé hry nebo parfému s příjemnou pánskou vůní.

zábavné ponožky

1.) Měkké dárky: Ponožek a trenek není nikdy dost

Zatímco v dětství většina z nás z měkkých dárků zrovna nejásala radostí, v dospělosti je pod stromečkem vidíme rádi. Obzvlášť, když jsou zdobené zábavným motivem. S hravými ponožkami a trenýrkami proto neuděláte krok vedle. Velmi oblíbeným dárkem je i takzvané ponožkové předplatné, díky kterému bude mít váš partner dostatek ponožek na celý rok. Pořídíte je např. na:

parfém

2.) Parfém, aby vám krásně voněl

Parfém je vlastně dárkem pro oba, pro partnera i pro vás. Zároveň se jedná o dárek, který je takovou vánoční stálicí. Nechce se vám kupovat vůni, kterou mají desítky dalších lidí? Pak kupte partnerovi poukaz do brněnského vonného ateliéru, kde mu parfém namíchá zkušený parfumér na míru.

autokosmetika

3.) Autokosmetika

Kromě pánské kosmetiky, která je ostatně také velmi častým vánočním dárkem pro muže, můžete partnerovi nadělit pod stromeček kosmetiku pro jeho auto. Tu ocení obzvláště v případě, že údržbou svého automobilu tráví spoustu času. Pořídit můžete i další praktické vychytávky do auta, například držák na mobil do auta, vysavač do auta nebo třeba kožený potah na volant.

vánoční kakao

Gastronomické dárky

Jestliže je váš přítel gurmán, který si potrpí na kvalitní jídlo a pití, gastronomické dárky pro něj budou ideální volbou. Nasměrujte své nákupní kroky k výběrovým uzeninám, rumu či pivu, případně zvolte jako dárek přístroje do kuchyně, náčiní na vaření nebo pomůcky ke grilování. 

vánoční dárky

4.) Pochutiny – láska prochází žaludkem

Vánoční dárky, na které se zaručeně nebude prášit na skříni, ale po kterých se zapráší? Ty jedlé. V tomto případě je samozřejmě třeba vybírat dárek s ohledem na to, co má váš partner rád. Pokud patří k milovníkům sladkého, můžete mu například připravit balíček zahraničních sladkostí. Má rád sušené maso? Pak ho jistě potěší set balíčků sušeného masa nebo sada na domácí sušení, díky které si může připravit své vlastní jerky.

pivo

5.) Pivní nebo alkoholové speciály

Dalším dárkem, který se mezi muži těší velké oblibě, jsou sady alkoholu. Opět samozřejmě záleží na chuti obdarovaného. Miluje pivo? Pak ho pravděpodobně nadchne balíček pivních speciálů. Má rád rum? Pořiďte mu degustační balíček prémiových rumů.

káva k vánocům

6.) Kávovar pro milovníky kávy

Neumí si váš partner představit den bez šálku dobré kávy? V tom případě ho zaujmete kávovarem. Dobrou zprávou je, že kávovary jsou dostupné hned v několika cenových kategoriích, takže hned nemusíte utrácet desetitisíce. Pokud má váš přítel nebo manžel rád ochucené kávy, můžete mu ke kávovaru nadělit ještě sirupy do kávy nebo třeba nový hrníček na kafe.

Kde nakoupit... Přes cashback nakoupíte i kvalitní alkohol, dobré pivo a elektroniku. To jsou dárky, které potěší všechny muže. Stačí jen vědět, co má váš přítel rád. Cashback využijte třeba v těchto obchodech:

Alkohol.cz - až 7 % z nákupu zpět
* Shop-vino.cz - 5 % z nákupu zpět
* Okay.cz - až 5 % z nákupu zpět

jenga hra

Zábavné tipy na dárek

Muži si rádi hrají i v dospělosti. Proto tak rádi dostávají hry a nezáleží na tom, zda jsou deskové nebo počítačové. Ani s hodinkami nešlápnete vedle. Buď zvolte designové s originálním vzhledem nebo chytré, které měří tepovou frekvenci, kvalitu spánku a ušlé kroky.

hry

7.) Hry: Kdo si hraje, nezlobí

Říká se, že jsme všichni v jádru děti, není proto divu, že mezi populární dárky pro partnera patří hry, ať už se jedná o deskové hry, hry na PC nebo PlayStation či Xbox. Abychom ale nemluvili jen obecně, mezi nejlépe hodnocené deskové hry pro rok 2022 patří hra Karak, Archa Noba nebo Monopoly. Pokud hledáte dárek ve vyšší cenové kategorii, přímo se nabízí zakoupení PlayStationu 5 nebo Xboxu Series X. Jsme si téměř jistí, že takovýmto dárkem nepohrdne žádný milovník her.

hodinky

8.) Hodinky, aby vždy přišel včas na romantickou schůzku

Že vás partner nemá žádné hodinky? Anebo naopak miluje hodinky a má jich několik? V obou těchto případech jsou hodinky dobrý nápad. A nemusejí být jen tak obyčejné. Můžete vybrat hodinky s věnováním nebo třeba model, který je vyrobený ze dřeva.

reproduktor

9.) Bezdrátový reproduktor pro domácí párty

Bezdrátový reproduktor je skvělým společníkem na venkovní aktivity i na domácí párty. Samozřejmě můžete zvolit i voděodolný bezdrátový reproduktor, který může mít váš muž třeba u bazénu nebo ve sprše.

netflix

10.) Předplatné streamovacích služeb

Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime… V současné době v České republice existuje hned několik streamovacích služeb, které nabízejí nespočet zajímavých seriálů, pořadů a filmů. Pokud tedy váš partner rád sleduje televizi, předplatné některé ze streamovacích služeb ho zaručeně nezklame a bude mít o zábavu postaráno na celý nadcházející rok.

Tip! Toužíte letos po pořádném dárku pro vašeho přítele nebo manžela? Jistě si to zaslouží, ale jestliže nemáte našetřeno dost peněz, nepropadejte panice. Pokud si letos plánujete na Vánoce půjčit, nejdříve si srovnejte nabídky bank a zjistěte tak, kde vám dají nejvýhodnější podmínky:

Porovnej vánoční půjčky

vánoční svetr

Zážitkové dárky

Nejen dobrodruzi budou mít radost z malého dárku či obálky, kde se bude skrývat voucher nebo vstupenka. Záleží, jaké má váš partner záliby, podle toho vybírejte adrenalinový, hudební nebo gastronomický zážitek.

lístky do kina

11.) Vstupenky na koncert

Chystá se v České republice koncert oblíbené kapely nebo zpěváka vašeho partnera? Výborně! Pak máte dárek pro přítele vyřešený. Pokud má daná kapela nebo zpěvák merch, můžete ke vstupenkám přibalit třeba tričko s názvem kapely.

zážitkový dárek

12.) Poukazy na zážitky

Snil vždycky váš partner o tom, že se projede ve Ferrari? Anebo se zmínil, že by si rád zastřílel na střelnici? Pokud víte o nějaké aktivitě, kterou chtěl váš přítel nebo manžel vždy vyzkoušet, máte vyřešený perfektní dárek, kterým se mu trefíte do vkusu.

kurzy darem

13.) Zábavné kurzy

Dárek, který vašeho partnera něco nového přiučí a skvěle ho zabaví? Některý z kurzů. Jaký kurz vybrat? Možností je nespočet. Velmi oblíbený je například kurz na získání zbrojního průkazu, sommelierský kurz, kurz focení, kurz kování nebo třeba kurz vaření piva. Záleží jen na preferencích vašeho milovaného. 

wellness

14.) Wellness: Chvíle relaxace

Každý z nás si zaslouží čas od času vypnout a dopřát si chvíli pro sebe. A kde se odpočívá lépe než ve vířivce nebo na masáži? Kromě návštěvy saunového světa nebo maséra můžete partnera samozřejmě obdarovat i některým z mnoha wellness pobytů pro dva a užít si na maximum společný čas.

voucher

15.) Voucher do oblíbeného obchodu

Je váš partner vášnivým rybářem, ale netroufnete si sami vybrat rybářské vybavení? Anebo je váš partner milovník sportu, ale nejste si jistí, jaký kousek by se mu nejvíce hodil? V tomto případě je řešením zakoupení voucheru v určité hodnotě do některého ze specializovaných obchodů. Mnohdy je nejlepším dárkem ten, který si může obdarovaný sám vybrat podle svých představ.

Doufáme, že jsme vás inspirovali, a že jste i díky našemu vánočnímu průvodci našli dárek pro přítele, který mu pod stromečkem udělá obrovskou radost. Přejeme vám také úspěšný nákup dárků pro ostatní členy vaší rodiny nebo pro přátele.

Ještě se hodí... další vánoční tipy a plánovače:

* Plánovač na pohodové Vánoce: Kdy nakoupit dárky, vyzdobit dům, naporcovat kapra, aj.
* Jak může kreditka zlevnit Vánoce o tisíce korun?
* Dárky pro kamarády na Vánoce: 10 levných drobností, které potěší

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…

co dělat v Praze v zimě
Co dělat v Praze v zimě? Top 12 aktivit, které nesmíte vynechat!
8.1.2024

Než se do hlavního města vypravíte, chcete mít předem jasno, co podniknete. Potřebujete plán na ideální počasí i na horší chvíle. Podívejte se, co dělat v Praze v zimě a nepřekvapí vás ani sněhová nadílka nebo déšť.

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.