Menu

15 x nejlepší mobilní klimatizace do bytu

Aktualizováno dne 16.8.2022

Mobilní klimatizace do bytu je ideální všude tam, kde potřebujete čas od času ochladit některou z místností. Většinou je také jediným řešením, pokud jste v nájmu nebo bydlíte v domě, který má památkový dozor. Jak si vybrat tu ideální pro váš byt?

15 x nejlepší mobilní klimatizace do bytu
10 minut čtení
Elektřina

I do bytu můžete nechat namontovat splitovou nebo dokonce multisplitovou klimatizaci, která se skládá s vnitřních nástěnných jednotek a venkovní jednotky. Často však takové řešení naráží na nejrůznější omezení. Někdy může dát omezení sdružení vlastníků jednotek, protože si myslí, že venkovní jednotka hyzdí fasádu domu. Jindy to nejde, protože s montáží nesouhlasí majitel bytu. Nebo zkrátka do bytu, kde nejste majitelem, nechcete investovat. Výborným řešením, jak v takových případech přežít letní vedra, je mobilní klimatizace.

mobilní klimatizace

Nejoblíbenější mobilní klimatizace

Mobilních klimatizací je na trhu spousta, jde jen o to vybrat si takovou, která vám sedne a přinese potřebnou úlevu v letních vedrech. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější mobilní klimatizace na českém trhu.

  • Klarstein New Breeze - Kompaktní mobilní klimatizace od oblíbené značky Klarstein, která se perfektně hodí do menšího bytu. Cena se pohybuje mezi 7 a 9tis. Kč.
  • Whirlpool PACW29HP - Chytrá klimatizace, která se hodí do větších místností. Je hlučnější, ale umí pracovat velice efektivně. Oceníte i funkci samočištění. Seženete ji už od cca 8.000 Kč.
  • Midea MPPB-14CRN7 - Kompaktní klimatizace s ekologickým chladivem. Předností je vysoký chladící výkon a funkce odvlhčování. Má krásný designový vzhled a tomu také odpovídá vyšší pořizovací cena (od 16.000 Kč).
  • Trotec Pac 2010 E - Další z klimatizací, které jsou schopné zvládnout i běžně velkou místnost v krátké době. Mezi výborné funkce patří automatická regulace teploty, odvlhčování i odložený start. V obchodech je běžně k dostání už od 6.000 Kč.
  • Wood Como 12K Smart Home - Klimatizace, která ochladí větší místnosti a lze ji ovládat pohodlně pomocí aplikace v telefonu. Na Wood Como 12K Smart Home si připravte 10.000 Kč.
  • Wood PALERMO Pro 22K - Pro hodně velké místnosti je určena tato ultramoderní mobilní klimatizace s dálkovým ovládáním a časovačem. Výkonu odpovídá také vyšší pořizovací cena (35.000 Kč).
  • Royalty Line AC-80.880.3 - Ekonomické řešení pro malé byty s cenovkou 1.600 Kč. V jednom přístroji získáte za výbornou cenu ochlazovač, zvlhčovač i ventilátor.
  • Royalty Line AC-80.880.4LR - Podobná klimatizace, jako výše uvedený produkt, jen má zároveň i funkci čističky vzduchu. Opět potěší příznivá cena 2.400 Kč.
  • LG PA11WS - LG PA11WS je nejlepší mobilní klimatizace, pokud chcete energeticky úsporný přístroj. Vysokou efektivitu chlazení získává díky duálnímu invertorovému kompresoru. Koupíte ji již od 13.000 Kč.

Tip! Letošní léto je skutečně tropické a na budoucí roky to už pravděpodobně lepší nebude. V případě, že přemýšlíte o tom, že zafinancujete klimatizaci půjčkou, doporučujeme si nejdříve porovnat aktuální nabídky bank a dalších finančních institucí:

Najděte nejlepší půjčku

mobilní klimatizace s vytápěním

Mobilní klimatizace s vytápěním

Je možné, že tyto klimatizace se stanou hudbou budoucnosti. Vytápění pomocí klimatizace totiž bývá velice ekonomicky zajímavé. Což při stále rostoucích cenách elektrické energie ocení každá domácnost.

  • Sinclair AMC – 14P - Tato mobilní klimatizace patří mezi výborně zařízení. Má dostatečně velký výkon k rychlému ochlazení místnosti o půdorysu as 35 m2. Počítejte ale s typicky větší hlučností. V eshopech je k dostání už za 14.000 Kč.
  • Hecht 3913 - Moderní klimatizace s pěti funkcemi, které ji promění v klimatizaci, topení, automatický provoz, odvlhčování nebo topení. Lze ovládat přes mobilní aplikaci a vyjde vás na 13.000 Kč.
  • Black & Decker BXAC12001E - Kompaktní klimatizační jednotka s pohodlným LCD panelem i dálkovým ovládáním nabízí funkce chlazení, topení, ventilace i odvlhčení. I tento model seženete za něco kolem 13.000 Kč.
  • Domo DO361A - Tato klimatizace zvládá i větší místnosti. Ovládat lze dálkovým ovládáním s integrovaným termostatem. Potěší funkce topení i energetická třída A (topení A+). S cenou je na tom Domo podobně jako další klimatizace z jeho třídy - tedy okolo 14.000 Kč.
  • Argo 398000696 - Skvělá mobilní klimatizace do větších prostor. Zvládá místnost ohladit, odvlhčit, ale v případě potřeby také vytopit. Pohodlná obsluha dálkovým ovládáním. Cenovka 12.000 Kč.

klimatizace bez hadice

Mobilní klimatizace bez hadice

Na trhu už je také mobilní klimatizace, která nepotřebuje hadici na odvod tepla ven z budovy. Pro některé byty může být zajímavým řešením. Počítejte ale s tím, že toto zařízení je objemnější.

  • Remko RKL 495 DC - Dvoudílná mobilní klimatizace s invertorovou technologií. Kromě absence hadice potěší vyšší účinnost a nižší hlučnost. V současných rostoucích cenách oceníte i nízkou energetickou třídu. Nicméně si její nákup musíte připravit 52.000 Kč a také počítejte, že jeden díl budete muset vystrčit na balkon nebo parapet.

Jiné mobilní klimatizace bez hadice zatím nejsou k dostání, můžete je ale nahradit tzv. ochlazovači, u kterých se manuálně vyměňuje nádoba s vodou nebo se do nich vkládají vložky s ledem.

Tip! Mobilní klimatizace je skvělý letní parťák. Je to ale také další poměrně náročný elektrický spotřebič. Doporučujeme proto hlídat si nejen jejich spotřebu, ale také aktuální ceny dodavatelů elektrické energie. Nikdo totiž nechce zbytečně přeplácet.

Porovnej dodavatele elektřiny

druhy klimatizací

Na co si dát pozor při výběru klimatizace?

Při výběru mobilní klimatizace do bytu je potřeba zvážit hned několik věcí najednou. Některé mají vliv na možnost instalace, jiné na cenu či pohodlí užívání.

  1. Chladicí výkon mobilní klimatizace - Vybírejte podle největší místnosti, kterou potřebujete ochladit.
  2. Hlučnost - Budete vedle klimatizace pracovat nebo dokonce spát? Vezměte to v úvahu.
  3. Odvod kondenzátu
  4. Spotřeba elektrické energie
  5. Rozměry, design a hmotnost
  6. Zajímavé funkce - Většinou si za ně připlatíte, ale pokud máte doma alergika, nebo řešíte zimní vytápění, mohou se vyplatit.
  7. Náklady na pořízení - Cena, doprava a případná pomoc technika s instalací.
  8. Způsob odvádění tepla - S hadicí nebo bez?
  9. Dostupnost servisu - Než koupíte mobilní klimatizaci méně známé značky, doporučujeme zkontrolovat si, jak má tato značka dostupný servis.

Mobilní klimatizace nejsou jediným řešením do bytu. Pokud bydlíte tzv. ve vlastním, můžete si nechat nainstalovat výkonnější splitové klimatizace do bytu. Její pořízení se často dá řešit pomocí hypotéky nebo úvěru ze stavebního spoření.

Tip! Nejste si jistí, jaké hypotéky právě teď nabízí jednotlivé banky? Neváhejte je porovnat v naší nezávislé kalkulačce zde:

Vyzkoušejte hypoteční kalkulačku

Mohlo by vás zajímat

kdy odvzdušnit topení
Kdy odvzdušnit topení? Jak na to? Tipy a triky od odborníků
30.10.2023

Zimní měsíce se kvapem blíží. Obavy z přemrštěných cen za vytápění nebo nedostatku paliv se letos neozývají tak silně jako loni. Přesto můžete na energiích šetřit i letos. Proto se budeme věnovat tématu, kdy odvzdušnit topení.

jak rychle usušit prádlo
Jak rychle usušit prádlo? Vyplatí se zapnout topení nebo ho dát do sušičky?
23.10.2023

Jak rychle usušit prádlo? Pomalu nastupuje období, kdy na sušení prádla nebudete moci počítat s pomocí slunce a jeho paprsků. Sluníčko navíc z oblečení vytahuje barvy. Na sušáku schne prádlo v zimě pořádně dlouho a mnohdy zatuchne.

Přepěťová ochrana do zásuvky
Přepěťová ochrana do zásuvky: Jak chránit elektroniku v domácnosti?
4.10.2023

Domácnosti máme vybavené nejrůznějšími elektrickými zařízeními a v mnoha směrech na nich závisí náš každodenní komfort. Možná jste se dočetli, že přepěťová ochrana do zásuvky vaše zařízení ochrání před jeho zničením. V tomto článku si vysvětlíme, co to je…

nájemní smlouva
Infrapanely: Revoluce ve vytápění nebo jen další trend? Zjistěte pravdu!
2.10.2023

Pokud se s infrapanelem někde na návštěvě setkáte poprvé, nejspíš si ho spletete s televizí. Infrapanely se vyrábí v různých barvách, designech i s různými vzory. Někdy tak přímo vypadají jako designový prvek v domácnosti nebo třeba zrcadlo.