Menu

Kolik stojí Tesla? Přehled všech modelů prodávaných v ČR

Aktualizováno dne 21.2.2022

Tesla je poměrně nová automobilka. Když vznikla a sázela pouze na autonomní elektrické automobily, zdálo se to jako hodně bláznivý nápad. Jenže nyní je elektromobilita na dosah. Tesla je aktuálně jedno z nejstylovějších aut. Zajímá vás, kolik stojí Tesla?

Kolik stojí Tesla? Přehled všech modelů prodávaných v ČR
11 minut čtení
Povinné ručení

První prodejna automobilů Tesla byla v České republice otevřena na začátku října 2019. Společnost byla ale založena v roce 2003 skupinou konstruktérů, kteří chtěli ukázat, že i jízda elektromobilem může být zábavná a rychlejší, než autem se spalovacím motorem, přitom však ekologičtější. První prémiový ryze elektrický model na trhu byl Model S. Automobily Tesla nepatří rozhodně do kategorie těch nejlevnější. Kolik stojí Tesla v České republice?

Tesla

Tesla jako známka pokroku

Tesla je známá hlavně vychytávkami souvisejícími s autonomním řízením. Čím více autonomního pilota chcete, tím více si připlatíte. Základní Autopilot využívá i tak velké množství kamer, senzorů, radar. Automobil je připojený do cloudu a aktualizace softwaru probíhá na dálku bez vašeho omezování.

Základní Autopilot

Je v ceně automobilu, odpovídá prakticky tomu, co nabízí i jiné automobilky, i když reaguje o něco jinak. Dá se dobře použít na dálnicích a rychlostních silnicích, které jsou dobře značené. Stále po vás bude chtít, abyste měli ruce na volantu. Po vašem zásahu do Autopilota se systém odpojí, nové spuštění se musí udělat manuálně po nějaké pauze. Autopilot zvládá i složitější situace - např. při chybějícím vodorovném značení.

Enhanced autopilot

Zahrnuje autopilota podle navigace, automatickou změnu jízdního pruhu i parkování. Plně autonomní řízení navíc zastaví před červeným světlem na semaforu a dopravní značkou Stůj, dej přednost v jízdě. V přípravě je zatím i automatické řízení v ulicích měst.

Tip! Ačkoliv to zní jako science fiction, je to realita dnešní doby. Nenechte se, ale zmást. I pro takové auto je potřeba sjednat povinné ručení a to můžete sjednat přes nás a ušetřit nemalé peníze. 

Porovnej povinná ručení

nová tesla

Kolik stojí Tesla?

Model Plaid představuje variantu s pohonem všech kol Tri Motor. Ostatní modely mají pohon všech kol Dual Motor. Výjimkou je verze Model 3, která má jen pohon zadních kol.

Pro Model 3 a Model X není na českém webu informace, kolik stojí Tesla. Výpočet ceny byl provedený poměrově na základě ostatních cen z amerického webu.

Model automobilu Tesla

Dojezd (km)

Maximální rychlost (km/h) Zrychlení 0–100 km/h (sekundy) Cena (Kč)         
Model S 652 250 3,2 2.940.000
Model S Plaid 637 322 2,1 4.104.000
Model 3 (pohon zadních kol) 491 225 6,1 1.324.900
Model 3 Long Range 602 233 4,4 1.486.990
Model 3 Performance 547 261 3,3 1.700.200
Model X 560 250 3,9 3.281.000
Model X Plaid 536 262 2,6 3.995.000
Model Y Long Range 533 217 5 1.724.490
Model Y Performance 514 250 3,7 1.874.490

Spočítejte si s naším článkem, kolik bude stát nabití automobilu Tesla.

jízda v tesle

Kolik stojí Tesla doplňky?

Už je jasné, že Tesla nepatří mezi nízkorozpočtová auta. A nárůst ceny bude i s vybavením. Doplňky si určíte při objednávce přes online konfigurátor. Pokud si nebudete vědět rady, je tu i pobočka v Praze. 

V ceně standardní výbavy např. u Modelu Y je:

  • bílý lak,
  • 19" Gemini kola,
  • interiér v černé barvě,
  • základní autopilot,
  • 5 sedadel.

Pokud máte jinou představu, počítejte s dalším navýšením ceny, a to:

  • černá, šedá, nebo modrá barva 32 000 korun,
  • červená barva 59 600 korun,
  • 20" Induction kola 59 600 Kč,
  • bílo černý interiér 32 000 korun,
  • Enhanced autopilot 100 000 korun,
  • plně autonomní řízení 200 000 korun.

Tip! Nestačí vám nabízená barevná škála? Když se obrátíte na profesionální autolakovnu, budete mít problém vyřešený. I profesionální polep vydrží několik let, aniž by bylo poznat, že nejde o lak.

Tesla

Kam směřuje Tesla dále?

Ohromnou pozornost po celém světě vzbudil model, který Tesla uvedla na trh v roce 2019. Na pohled jde o vesmírné vozidlo, prakticky je to pick-up, ale výbavou je to sporťák - automobil Cybertruck. Dojezd automobilu je v nejlepší výbavě s Tri Motor přes 800 kilometrů, zrychlení z 0 na 100 km/hod pak 2,9 sekundy. Automobilka slibuje u tohoto vozu téměř nezničitelný vnější plášť včetně mimořádně pevného skla.

S novým automobilem nezapomeňte na vyřízení povinného ručení a i přes slibovanou kvalitu vozu Cybertruck sáhněte po havarijním pojištění.

Kolik stojí Tesla Cybertruck v České republice zatím není známo. Cena v základu by se měla pohybovat od 1 400 000 korun, s tri drive motorem pak okolo 2 300 000 korun. Prozatím je možné provést předobjednávku automobilu za 2 500 korun. Specifikovat, jak má být vozidlo vybaveno, bude možné před dokončením výroby. Termín dodání však ale také není ještě známý. Zatím se na trh nedodává a výroba je opožděná.

Láká vás Tesla? Můžete si objednat testovací jízdu a vyzkoušet na vlastní kůži, jaké je spoléhat se na autopilota. Vize automobilky míří opravdu daleko a můžeme se jen těšit, čeho nového bude chtít dosáhnout.

Ještě by se vám mohly hodit... naši další průvodci pro řidiče:

* Kde najdu rok výroby auta v technickém průkazu?
* Co o vás prozradí barva vašeho auta?
* SPZ na přání 2021: Cena a pravidla

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…