Menu

Ty nejlepší wellness pobyty v Čechách, na Moravě i za hranicemi

20.2.2023

Hotelů, které se honosí nabídkou wellness, je mnoho. Nezřídka to znamená, že jedinou součástí nadstandardního vybavení je vířivka. Podívejte se na tipy na wellness pobyty, ze kterých si odnesete jedinečný zážitek.

Ty nejlepší wellness pobyty v Čechách, na Moravě i za hranicemi
14 minut čtení
Cestovní pojištění

Wellness pobyty získávají na oblibě především v zimě a v podzimních měsících roku. Pomáhají prohřát organismus, podpořit imunitu a vypnout od stresu. Masáže uvolní tělo, podpoří fungování svalů a opět také imunitu. Do sauny a na wellness pobyty se vypravte s partnerem nebo jen s partou kamarádek. A prostě jen chvíli o ničem zásadním nepřemýšlejte. Kam vyrazit?  

wellness vířívky

Morava – wellness pobyty Brno, Olomouc a Luhačovice

Morava nabízí překvapivě hodně wellness center. Rozhodně se vypravte do Beskyd, kde jich najdete hned několik. Zajímavé možnosti jsou i v dalších částech Moravy.

Augustiniánský dům, Luhačovice

Luhačovice jsou čtvrté největší lázně v České republice, což samo o sobě láká k návštěvě. Augustiniánský dům byl postaven v roce 1902 pro augustiniánský klášter sv. Tomáše na Starém Brně. Dříve sloužil jako ubytovací zařízení pro kněží a katolické rodiny. V současné době je vyhledávaný pro svou excelentní kuchyni, gastro zážitky a wellness pobyty. Augustiniánský dům je hodnocen jako jedno z nejlepších míst na wellness pobyty pro dva.

Na doplnění energie a prohřátí těla vyzkoušejte zimní rituál ohně a ledu. Místní ověřenou specialitou je masáž 6 smyslů, při které kromě nám známých 5 smyslů zapojíte ještě intuici.

Ve wellness si vyberete ze široké nabídky masáží, whirlpoolu s teplotou vody 36°C, finskou saunou, bylinkovou saunou, parními lázněmi. Odpočívat můžete na venkovní terase, na vnitřních vyhřívaných lehátkách a k tomu si dopřát připravené ovoce.

  • Web: https://www.augustian.cz/
  • Cena pro neubytované hosty: 690 Kč / 2 hod. od pondělí do čtvrtka, 890 Kč / 2 hod. od pátku do neděle.

wellness olomouc

Zdroj: Scene wellness, Olomouc

Scene wellness, Olomouc

Pokud chcete objevovat další kouzelná moravská wellness centra, vyražte do Olomouce. Budova bývalého Hodolanského divadla získala nový kabát a z chátrající budovy se stalo centrum života. Nyní v místě najdete špičkové služby a luxus. Je zde restaurace Entrée, která je známá především pro jméno šéfkuchaře Přemka Forejta. Dále je v místě hotel Theatre, kasino a Scene wellness.

V rámci wellness zde najdete klasické služby jako sauny, páru, výběr masáží, a to vše vsazené do moderního konceptu. Pro maximální luxus a soukromí si můžete rezervovat privátní zónu. Místo patří mezi oblíbené wellness pobyty pro ženy.

  • Web: https://www.scene-wellness.cz/
  • Cena: jednorázový vstup pro jednu osobu od pondělí do čtvrtka 390 Kč, 490 Kč od pátku do neděle, 90 minut privátní wellness 2.200 Kč.

Tip! Před wellness pobytem nezapomeňte na nové plavky. Pro letošní sezónu je výhodně pořídíte s cashbackem. Jedná se o službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět! Plavky pro celou rodinu teď najdete například na:

Bonprix.cz - 7 % z nákupu zpět
Elegant.cz - až 7 % z nákupu zpět
Answear.cz - 6 % z nákupu zpět

Wellness Infinit Maximus, Brno

Na Moravě bychom mohli ještě chvíli vydržet. Jedinečný zážitek nabízí Maximus Resort u Brněnské přehrady. Zde najdete přímo wellness svět. Na rozloze 7.800 m2 najdete termální bazény, 12 druhů saun, whirlpool, slaný whirlpool, privátní spa i masáže. Venkovní bazén je přístupný celoročně. V zimě je vyhřívaný na 35 až 37 °C, v létě 30 až 33 °C. Tady rozhodně zvolníte tempo. Areál se navíc nachází v krásné přírodě. Wellness pobyty pro dva levněji byste na Moravě v takovém rozsahu hledali těžko.

lávové kameny

Čechy lákají návštěvníky do Mariánských lázní i Liberce

Jaké další wellness pobyty ČR nabízí? Vyzkoušejte na opačném konci republiky třeba další z lázeňských měst.

Cihelny Golf & Wellness Resort, Mariánské Lázně

Z názvu je jasné, že se resort nachází u golfového hřiště. Bude tak vyhledávaným místem golfistů, kteří si chtějí po hře kvalitně odpočinout. Kdo ještě nemá dost, může využít vnitřní bazén a nebo si zacvičit v posilovně. Wellness nabízí výhled na green a na krásný Slavkovský les, přitom jsou na výběr 4 typy saun a k tomu exotické masáže - thajská i ayurvédská.

Chateau Mcely

Nedaleko Prahy najdete vyhlášené lázně v zámku Mcely. Místo je známé nejen pro odpočinek, sauny, ale také pro svou vyhlášenou restauraci. Odpočinek si vychutnáte na maximum v sauně a venkovní vířivce pod širým nebem. Pokud zde budete, nezapomeňte se podívat také do zámecké observatoře a pozorujte noční oblohu. 

Wellness v Centru Babylon, Liberec

V Liberci se nachází jedno ze známějších wellness center, akvapark i hotel v jednom - Babylon. Interiér wellness je laděný do antického stylu a orientu. K dispozici je vířivka, turecká pára, klasická i finská sauna. Rozloha wellness centra je krásných 1.000 m². Pro náročnější je možné rezervovat privátní prostor Afrikana.

vířivka s přáteli

Praha – po návštěvě historických památek si dopřejte wellness

Při toulkách po České republice nesmíme vynechat ani Prahu. Zde je možností více. Odpočiňte si od pamětihodností a poznejte Prahu i jinak.

Grand Relax Spa & Wellness

Grand Relax patří mezi nejlepší wellness místa v České republice. Nejde jen o místo s relaxačními masážemi, ale najdete zde pomoc v podobě chirurgické péče a zdravotních masáží. K dispozici jsou termální i pivní lázně a k tomu výběr z několika saun.

  • Web: https://www.grandrelax.cz/
  • Cena: za luxusní lázeňskou terapii, saunování s lahví prosecca a relaxaci v naprostém soukromí zaplatíte 3.999 Kč za 50 minut při počtu 1-2 osoby.

Chateau St. Havel

V blízkosti Krčského lesa se nachází místo známé pro svou kuchyni, golfová hřiště a oblíbené wellness pobyty. Jde o budovu novogotického zámečku. Ojedinělá spa zóna se nachází v jeho sklepení. K dispozici kromě saun a relaxačních prostor jsou i dvě privátní wellness.

Ecsotica Spa

V Praze a přitom jako v Indonésii? Takový dojem ve vás vzbudí Ecsotica Spa. Na Malé Straně najdete lázně, které připomínají starý starověký chrám s jedinečnou atmosférou. Inspirací byl ostrov Bali, což je vidět v každém kousku interiéru. Užívejte si indonéské procedury, masáže, a to přímo od masérek z Bali. Odpočiňte si v dřevěném altánku plném polštářků.

wellness pobyty

Wellness pobyty za hranicemi u našich sousedů

Kvalitní wellness pobyty hledejte i kousek od nás za českými hranicemi.

Laa a. d. Thaya, Rakousko

Nedaleko českých hranic se v Rakousku nachází obec Laa. Saunový svět wellness centra nabízí kromě jiného bio saunu, bylinkovou zahradu, klasickou saunu i solnou místnost. Den zahajte ranním saunovým rituálem, pak cestujte světem vůní za zvuku tibetské mísy a zakončete pohlazením tělovým máslem.

Hotel Kotarz Spa & Wellness, Polsko

Hotel Kotarz ve městě Brenna je blízko českých hranic. Nejbližší města na české straně jsou Český Těšín a Třinec. Využijte až 5 saun, které doplňují saunové rituály. K relaxaci slouží také solná jeskyně.

Web: https://kotarz.com/en/

Therme Bad Steben, Německo

V Německu zkuste vyrazit do moderního akvaparku Bad Steben. Nachází se v Bavorsku a patří mezi nejlépe hodnocené německé wellness pobyty. Nejde jen o místo odpočinku v saunovém světě a wellness dómu, součástí komplexu je i vodní svět, ve kterém si můžete zaplavat v protiproudu. Zajímavé zpestření představuje také návštěva pavilonu sluchu, ve kterém potkáte různé zvukové a světelné instalace. 

Web: https://www.therme-bad-steben.de/startseite

Tip! I na cestu k sousedům se hodí cestovní pojištění. V našem nezávislém porovnávači ho můžete najít už od 7 Kč za den! Jedním klikem si k němu navíc snadno přihodíte třeba i připojištění na dovolenou autem.

Cestovní pojištění od 7 Kč/den

Ještě nemáte plány na volno a pěkné počasí je u nás v nedohlednu? Vyražte za wellness pobyty. Wellness hotely bývají často umístěny v krásné přírodě, proto stojí za návštěvu i v létě.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…