Menu

Přímá likvidace: Služba, která vám ušetří spoustu starostí po autonehodě

Aktualizováno dne 27.11.2020

Představte si situaci, kdy vás někdo nabourá. Zřejmě se cítíte v šoku, jste vystresovaní, v horším případě ležíte v nemocnici s nějakou zlomeninou. To poslední, na co máte náladu, je obíhat pobočky pojišťovny a řešit vyplacení pojistného plnění. Díky službě zvané přímá likvidace za vás všechno vyřizování vyřeší vaše pojišťovna.

Přímá likvidace: Služba, která vám ušetří spoustu starostí po autonehodě
7 minut čtení
Povinné ručení

Přímou likvidaci lze sjednat v rámci povinného ručení, ovšem nenabízí ji všechny pojišťovny. V současné době ji má v nabídce ale většina pojišťoven na trhu. Podívejte se na to, co vlastně přímá likvidace je, jak funguje v případě, že vás nabourá vůz bez povinného ručení a které pojišťovny tuto službu aktuálně nabízí.

přímá likvidace vozu

Jak přímá likvidace funguje?

Přímá likvidace se vztahuje na nezaviněné nehody, tzn. pokud vám někdo způsobí škodu na vozidle. V takovém případě vaše pojišťovna zaštítí veškerou komunikaci s pojišťovnou viníka.

O co se u přímé likvidace stará pojišťovna?

Pokud máte ve své pojistce zahrnutou přímou likvidaci, stačí, když nahlásíte pojistnou událost vaší pojišťovně. Ta už za vás obstará následující:

  • Zaštítí dodání správných podkladů o nehodě. Klientovi může poradit, jaké podklady dodat a co vyplnit.
  • Vyplatí vám peníze, tudíž nemusíte čekat, než je vymůže od pojišťovny viníka.
  • Posléze kontaktuje pojišťovnu viníka a celý případ si spravuje sama, přičemž klient již má své peníze a nemusí se o vyřizování starat.

Tato služba je k nezaplacení z toho důvodu, že klientovi ušetří spoustu času a starostí při vyřizování celé záležitosti. Klienti po této službě rovněž sahají z důvodu, aby využili odborných znalostí pojišťovny - pokud totiž celou záležitost místo nich vyřizuje jejich pojišťovna, mají větší jistotu, že jejich podklady k pojistné události budou správně vyplněny, protože projdou odbornou kontrolou. Tudíž se eliminuje riziko zpoždění celé záležitosti vinou chyb ze strany klienta.

Hlavním důvodem, proč řidiči tuto službu využívají, je její rychlost. Pojišťovna pojistné plnění vyplatí hned na začátku celého případu ze svých zdrojů, přičemž klient nemusí čekat, než se podaří vymoct peníze od pojišťovny viníka.

Tip! Zajímalo by vás, na kolik by vás povinné ručení s přímou likvidací vyšlo? Srovnejte si ceny a vyberte nejvýhodnější nabídku.

Porovnejte nabídky pojišťoven

přímá likvidace auta

Jak funguje přímá likvidace, když vás nabourá auto bez povinného ručení?

Přímá likvidace může být rovněž užitečná i v případě nehody s řidičem, který nemá povinné ručení. V takovém případě se škoda vyplácí z garančního fondu České kanceláře pojistitelů, ovšem pokud za vás vše řeší pojišťovna, je celý proces rychlejší a pohodlnější.

přímá likvidace vozu

Seznam pojišťoven, které přímou likvidaci nabízí

V našem nezávislém porovnávači můžete srovnat povinná ručení od osmi pojišťoven. V přehledné tabulce zjistíte, které z nich mají přímou likvidaci v nabídce:

Pojišťovna Produkt Cena za rok
Allianz Přímá likvidace 1500 Kč
Kooperativa Pojištění NA100PRO 1200 Kč
Direct pojišťovna Povinné ručení zdarma
ČPP Pojištění SERVIS PRO 207 – 296 Kč
ČSOB pojišťovna Povinné ručení bez starostí zdarma
AXA pojišťovna Exclusive zdarma
Hasičská vzájemná pojišťovna - -
Slavia pojišťovna - -

Přímou likvidaci k pojištění vozu si nejvíce pořizují převážně mladší generace. Ty starší mají stále dojem, že jsou na vše sami a po nehodě musí obvolat či oběhat příslušná místa.

Tip! Zajímají vás další výhody, které pojišťovny k povinnému ručení nabízí? Vyzkoušejte náš nezávislý porovnávač. Stačí zadat pár údajů. My za vás do minuty porovnáme aktuální nabídky trhu:
Porovnej povinná ručení

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…