Menu

Rostliny v interiéru: 5 důvodů, proč by neměly chybět ani v tom vašem

Aktualizováno dne 24.9.2020

Tipy na rostliny v interiéru, které vás možná i překvapí. Zbavte se například obtížného hmyzu nebo jednoduše potěšte své oko.

Rostliny v interiéru: 5 důvodů, proč by neměly chybět ani v tom vašem
5 minut čtení
Bydlení

Rostliny v interiéru mají své opodstatnění. Nejen, že váš domov bude vypadat najednou mnohem útulněji, ale také kolem sebe budete mít mnohem zdravější prostředí. Nevěříte? Zde vám přinášíme hned 5 důvodů, proč by vám rostliny v interiéru rozhodně neměly chybět!

Rostliny v interiéru

Rostliny v interiéru jako přirozený zvlhčovač vzduchu

Každá rostlina se vyznačuje jednou skvělou schopností. A tou je schopnost zvlhčovat vzduch. Zatímco u běžných zvlhčovačů vzduchu tomu tak není, rostliny zvládnou vzdušnou vlhkost regulovat samy.

Za ideální vlhkost vzduchu v interiéru se pak považuje ta kolem 40 procent. V případech, kdy je vlhkost nižší, vás mohou začít trápit nejrůznější nepříjemnosti.

  • Vzduch příjemně zvlhčí: šáchor a ibišek

rostlina do kanceláře

Vzduch bude čistější

Každá rostlina v interiéru rovněž funguje také jako přírodní čistička vzduchu. Nejen, že pohltí nejrůznější toxiny z vašeho okolí, ale navíc se postarají i o přeměnu oxidu uhličitého na kyslík.

Začali jste si všímat, že se v kanceláři nemůžete soustředit? Pořiďte si hezkou pokojovku, která vás nabije pořádnou dávkou kyslíku.

Tip! Pokud chcete nakoupit větší množství rostlin, doporučujeme využít cashback - službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashbacky na pokojové rostliny právě najdete na:

* Magnet-3pagen.sk - 8 % z nákupu zpět
* Truhlikov.cz - 8 % z nákupu zpět

pokojové rostliny

Rostliny, se kterými můžete i vařit

Nemáte zahradu, ale přesto byste si rádi něco vypěstovali? Co byste řekli třeba na ovoce nebo bylinky? Na trhu se můžete setkat s nejrůznějšími zakrslými formami banánovníků, citrusovníků, ale vypěstovat si můžete doma třeba i avokádo nebo ananas.

Vše pak doplňte vlastními bylinkami, kam patří třeba máta, meduňka, tymián, bazalka a další. Každý pokrm pak bude chutnat mnohem lépe s něčím, co jste si sami vypěstovali.

rostliny v bytě

Vše bude působit mnohem útulněji

Rostliny v interiéru mají pozitivní vliv nejen na naše zdraví, ale také na psychickou pohodu. Tím, že rostliny začleníme do svých domovů, bude každý prostor vypadat mnohem příjemněji a útulněji.

Některé rostlinky navíc příjemně voní, a proto se můžete zbavit všech umělých osvěžovačů vzduchu – použijte raději tyto přírodní. Pokud vás doma trápí nepříjemný hmyz, některé z bylinek vás jej mohou zbavit. Dejte sbohem všem molům, ale i komárům jednou pro vždy.

rostliny v interiéru

Vaše mysl bude klidnější

Víte o tom, že rostliny odrážejí žlutozelenou část spektra, která má za následek dobrý vliv na naši psychiku? Pohled na zelené rostliny (a zelenou barvu celkově) uklidňuje naši mysl, navozuje v nás pocity klidu a pohody. Zelená barva uleví vašemu zraku, navíc sníží míru vaší únavy.

Tip! Máte v plánu větší projekt jako je třeba zimní zahrada? Pravděpodobně na něj budete potřebovat hypotéku. Tu nejvýhodnější si můžete najít pár kliky v našem nezávislém porovnávači. Vyzkoušejte ho zdarma zde:

Najděte nejvýhodnější hypotéku

Mohlo by vás zajímat

Zabezpečení domu - možnosti
Moderní způsoby zabezpečení domu: Co opravdu funguje?
20.9.2023

Bystří sousedé, hlídací pes, bezpečnostní dveře a zámky. To už z pohledu bezpečnosti nestačí. Psi jsou spíše než hlídači domácí mazlíčci a sousedé mají svých starostí dost. Moderní zabezpečení domu vypadá jinak.

Nájemní smlouva vzor
Nájemní smlouva: 10 věcí, které byste měli vědět před podpisem!
18.9.2023

Nákup bytu se stává nedosažitelným. V jednu chvíli jsou to vysoké úrokové sazby, které vás odrazují od nákupu, ve chvíli druhou pak skokový růst cen nemovitostí. Řešením je nájem. Proto se dnes podíváme, co má obsahovat nájemní smlouva.

zázrak pro zdraví čistička vzduchu
Čistička vzduchu: Zázrak pro vaše zdraví nebo zbytečný výdaj?
13.9.2023

Uvažujete nad tím, že si pořídíte čističku vzduchu, ale nejste si úplně jistí, jestli bude ve vaší domácnosti opravdovým přínosem, nebo časem vyhodnotíte, že se jedná o zbytečně utracené peníze?

Pronájem zahrady
Pronájem zahrady: Skvělý způsob, jak být v přírodě, když bydlíte v bytě
11.9.2023

Pronájem zahrady: Bydlíte v bytě? Pořiďte si zelenou oázu, kam můžete kdykoliv uniknout. Zjistěte, jaké vám toto rozhodnutí přinese výhody. Poradíme vám jak si pronajmout zahradu v Praze a kde v Brně najdete zajímavé zahrádkářské kolonie.