Menu

Rozumná půjčka? Využijte předvánoční akce bank.

Aktualizováno dne 8.11.2020

Nákup vysněných vánočních dárků u někoho naráží na finanční limity. Banky na toto volání slyší a klientům vycházejí vstříc s nabídkou výhodnějších předvánočních půjček. Vše má ale jasně daná pravidla a výhodnější předvánoční půjčka je dostupná jen při řádném splácení a pro důvěryhodné klienty.

Rozumná půjčka? Využijte předvánoční akce bank.
11 minut čtení
Půjčky

Banky často svým klientům s dobrou platební morálkou úvěry zlevní snížením úrokových sazeb či odpuštěním několika splátek. Některé banky (například Air Bank) tuto nabídku mají celoročně, jiné nárazově.

Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších půjček, které banky momentálně nabízí:

předvánoční půjčka

Půjčka s 0% úrokem u Air Bank

Jako určitá módní vlna vypadá “půjčka bez poplatku”, kterou banky nabízejí, obvykle to ale platí jen při sjednání online nebo přes mobilní aplikaci. Pro banky je online kanál levnější, proto jsou k výhodnějším podmínkám přístupnější a odpustí i některé poplatky. Pokud vás tedy zajímá předvánoční půjčka, sjednejte si ji online.

Příkladem toho je Air Bank, jejíž předvánoční půjčka je zcela zdarma a bezúročně při aktivaci v aplikaci My Air. Půjčku do 50 000 Kč nabízí na tři měsíce s 0% úrokem. Nabídka se vztahuje ke kontokorentu. Stačí si jej tedy aktivovat, nakoupit potřebné a do tří měsíců prostředky splatit. Banka vám umožní čerpat na nákupy až 50 000 Kč, minimálně 5 000 Kč. Pokud stíháte splatit včas, máte to bez úroků, pokud tříměsíční lhůtu překročíte, počítejte ale s roční úrokovou sazbou 18,9 %.

Tip! Spočítejte si celkovou výši úroku u Air Bank v jejich půjčkové kalkulačce ZDE.

Dalším lákadlem, které můžete u předvánoční půjčky hledat, je označení “bez poplatku za předčasné splacení”.

Takto cílená předvánoční půjčka je např. u Air Bank. Podíváme-li se na její nabídku detailněji, zjistíme, že opravdu není poplatek za sjednání, vedení, ani za předčasné splacení. Každou žádost posuzuje banka individuálně, ale při vyšších částkách nabízí úrok 3,9 %. Navíc máte šanci dosáhnout na bonusovou úrokovou sazbu, pokud bance nebudete déle než 5 dnů dlužit na splátkách více než 100 korun.

předvánoční půjčka

Odměny za včasné splácení

I předvánoční půjčka nabízí výhody pro klienty, kteří budou splácet včas. Získat mohou levnější celkový úvěr. Klientům, kteří nesplácejí včas, banka úvěr naopak zdraží. Banky si potřebují pojistit ziskovost úvěrů a dobře si to hlídají. Jiná strategie spočívá v tom, že banka při špatné platební morálce zdraží úvěry všem.

Česká spořitelna promine až 15 splátek

Česká spořitelna sází na odpuštění až 15 splátek při řádném splácení. Při vzorové půjčce 300 000 Kč na 9 let a při řádném splácení je úroková sazba 5,2 %, délka úvěru se tedy proto zkracuje na 93 měsíců. Pokud však klient nesplácí řádně, je úroková sazba 7,9 % a délka splácení bude ponechána na 108 měsíců.

Snížení úrokové sazby o více než 7 % v UniCredit Bank

Zkusme se podívat ještě na jednoho z velkých hráčů na poli poskytování úvěrů. UniCredit Bank nabízí standardně úvěry s úrokovou sazbou 11,08%, při řádném splácení se však klient dočká bonusové úrokové sazby 3,89%. Podmínek pro získání této sazby je však více. Bonusová sazba je poskytována k Presto půjčce, pokud je sjednána s dobou splatnosti 60, 66, 72 nebo 84 měsíců. U kratší půjčky tato nižší sazba za řádné splácení nebývá.

Tip! Chcete porovnat více aktuálních nabídek bank? Vyzkoušejte náš nezávislý porovnávač! Do minuty v něm zjistíte, jak si vede 21 bank a společností.

Najděte nejvýhodnější půjčku

předvánoční půjčka

"Půjčte si více, dostanete lepší úrok," nenápadně hlásí banky

Banky si však musí předchozí výhody něčím kompenzovat, aby si zajistily svůj příjem. Pokud banka poskytuje půjčku “bez poplatku”, z něčeho profitovat musí. Dříve to řešily tak, že dávaly stejné poplatky za poskytnutí malé i velké půjčky. V konkurenčním boji při odstraňování poplatků banky u krátkodobých půjček a nižších částek nasazují vyšší úrokové sazby, než je tomu u dlouhodobých půjček s vyššími částkami.

Snížení úrokové sazby o více než 6 % v Equa bank

Příkladem toho je Equa bank, která preferuje vyšší půjčky. Půjčky do 50 000 Kč a nebo na kratší dobu než na 3 měsíce poskytuje s úrokovou sazbou 9,9 %. Pokud už si klient půjčí více, úroková sazba je jen 3,8 %. Zřízení i vedení půjčky je zdarma, stejně tak i předčasné splacení půjčky.

Tip! Podívejte se na detaily půjčky od Equa bank ZDE.

Snížení úrokové sazby o až 4 % u České spořitelny

V rámci předvánoční půjčky u České spořitelny dostanete úrokovou sazbu už od 4,99 % ročně; standardně bývá tato úroková sazba 5,4% při nejvyšších částkách; při nižších částkách dokonce i 9%.

Tip! Všechny detaily k půjčce od České spořitelny najdete TADY.

předvánoční půjčka

Poplatky u předvánoční půjčky

Česká spořitelna a její poplatky

Jak vypadají předvánoční půjčky u České spořitelny, která je známá svými poplatky? Prakticky stejně jako úvěry poskytované v průběhu celého roku. Za poskytnutí půjčky online nebo přes infolinku nic neplatíte. Vedení půjčky je také vždy zdarma. Platí se však 1 % z poskytnutého úvěru za administrativu související s vyřízením úvěru, maximálně však 5 000 Kč.

Další poplatky nabíhají za předčasné splacení úvěru, a to:

  • méně než 1 rok do ukončení max. 0,5 % z výše mimořádné splátky
  • více než 1 rok (včetně) do ukončení max. 1,0 % z výše mimořádné splátky

Poplatky v Moneta Money Bank

Poplatky čekají i klienty Monety, ačkoliv i zde je sjednání online a správa půjčky zdarma. Úroková sazba je však lákavá - u malých a krátkodobých půjček je ve výši 4,5%, u vyšších a dlouhodobých úvěrů (tj. alespoň 200 000 na alespoň 5 let) je úroková sazba 3,5%. Poplatkům už se ale nevyhnete při předčasném splacení celé jistiny, nebo její části. Pokud vám do konce úvěru zbývá méně než 1 rok, je poplatek max. 0,5 %, v ostatních případech je 1 %.

UniCredit Bank a poplatky

U UniCredit je potřeba počítat s poplatkem za poskytnutí úvěru 1 500 Kč, ale vedení je zdarma. Poplatek za předčasné splacení je maximálně 1% z mimořádné splátky. Za prodlení při splácení čeká klienta navíc úrok dle zákona až 8,25 % ročně. Do 31.10.2020 však platí výjimka v souvislosti s pandemií COVID - 19. Banka klientovi zašle nejprve výzvu k úhradě částky v prodlení s termínem do 30 dnů.

Před Vánoci by se vám ještě mohlo hodit...

* Vánoční dárky do 150 Kč? 8 tipů na extrémně levné věci
* Kdy péct cukroví na Vánoce? Rozvrh vánočního pečení

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

povánoční výprodej
Láká vás povánoční výprodej? Pozor, ať vás prodejci nenapálí
27.11.2023

Povánoční výprodej a ostatně i předvánoční slevové akce typu Black Friday mnoho lidí využívá k výhodnému nákupu zboží. Je ale opravdu povánoční výprodej tak výhodný, jak se na první pohled zdá? Ne vždycky. Odborníci varují před tím, že řada obchodníků při…

black friday
Black Friday právě začíná. 15 e-shopů, kde ušetříte až 70 % z ceny
24.11.2023

Video, na kterém se lidé vystrkují ze vstupních dveří do obchodu jen proto, aby byli uvnitř první. Žduchání, dokonce i rány pěstí o televizi v obchodě. Fronta do obchodu přes celou ulici. I to jsou záběry z Black Friday.

tablet
Od kolika let dětem pořídit tablet? Jak často jim ho dovolit? Tipy na edukativní aplikace nejen pro školy
15.11.2023

Vstupujeme do éry, kdy se digitální technologie stávají nedílnou součástí života každého z nás. Tablet pro děti je proto často diskutovaným tématem. A s tím přichází otázka: Jaký vliv mají tablety na vývoj našich dětí? Někteří rodiče jsou zastánci…