Menu

15 x nejlepší auto do 100 000 Kč

Aktualizováno dne 7.2.2022

Auto máte jen jako prostředek ke spojení mezi bodem A a bodem B? Auto neplánujete jako vašeho mazlíčka a stanovili jste si hranici pro nákup 100 000 korun. Podívejte se, jaké nejlepší auto do 100 000 korun seženete. A rozhodně nejde jen o nespolehlivé rachotiny, ale o spolehlivá auta. Jaké si vyberete?

15 x nejlepší auto do 100 000 Kč
11 minut čtení
Povinné ručení

Jak k výběru přistupovat? Nejde jen o cenu při nákupu. S autem vás bude čekat servis. Pokud si vyberete auto, které bylo drahé už jako nově kupované, počítejte s tím, že nákup náhradních dílů i jeho servisování bude patřit do kategorie těch dražších. Nejde jen o výběr podle toho, zda se vám auto líbí nebo nelíbí. Důležitá kritéria jsou poruchovost elektroniky, spolehlivost motoru a kvalita karoserie. Proto je důležité, že nejlepší auto do 100 000 Kč schválí i automechanici.

koupě auta

Jak vybrat nejlepší auto do 100 000 Kč?

Dieselovým motorům se na výhradně městské ježdění vyhýbejte. Bývají problémové a nesvědčí jim ani snaha o výkon a akceleraci za studena. Auto si před nákupem prověřte. Ideální je vyzkoušet ho přímo v bazaru. K nákupu využívejte ověřené bazary.

Tip! Chcete si na nákup nového auta vzít půjčku? Nejdříve doporučujeme porovnat aktuální nabídky trhu:

Najděte nejvýhodnější půjčku

toyota yaris

Nejlepší auto do 100 000 Kč - malá městská auta

Jako první je tu seznam vozidel oblíbených v městském provozu. Někdy je můžeme najít i pod označením city cars, anebo mini. Tato auta jsou často vnímaná jako prostředek, který vás dopraví do práce nebo na nákup. Ale vždy není vše, tak jak se na první pohled může zdát.

1.) Toyota Yaris II. generace

Toyota je obvykle značka, která nemá problém s kvalitou. A platí to i pro Yaris. I po letech používání se ukázalo, že nemá poruchovou elektroniku a do servisu s ním majitelé jezdí jen kvůli pravidelné údržbě. Do kategorie nejlepší auto do 100 000 Kč patří benzínový tříválec 1.0 VVT-i 51 kW a čtyřválec 1.3 VVT-i 64 kW. Na město jde o naprosto dostačující výkon. Vnější karoserie netrpí problémy s rezivěním.

2.) Škoda Citigo

Citigo je nejmenší auto české automobilky. Škoda je známkou kvality a platí to i pro tento model. Do 100 000 korun se dostanete s benzínovým motorem a výkonem 44 kW a s pohonem na CNG. Jedná se opravdu o městské auto, ve kterém je při jízdě na dálnici pořádný hluk. Jízda v plném obsazení také není pohodlná, proto je tedy vhodná jen na kratší vzdálenosti.

3.) Škoda Fabia

Fabia je o něco větší než Citigo a bude podobně spolehlivá. V případě poruchy není problém sehnat náhradní díly, případně díly z vrakoviště se dají sehnat za pár korun. Ze zkušeností se nejvíce osvědčil motor 1.4 16V s výkonem 63 kW.

4.) VW Up!

Benzinový motor 1.0 a výkon 59 koní není žádné terno, ale do města bude vaším věrným společníkem. Volkswagen nemívá problém s kvalitou a díly se v případě potřeby dají sehnat rychle a levně. K dostání je i verze e-Up, což už je auto s elektromotorem a cena se pohybuje o poznání výš, okolo 300 000 korun za ojetý vůz.

5.) Seat Mii

Seat Mii je další pidiauto, které ale do města naprosto stačí. Zadní sedadla nabízí dostatek prostoru i pro další spolujezdce a výhodou je i hlubší zavazadlový prostor. Seat Mii je prakticky španělská verze české Škody Citigo a německého Volkswagen Up! Rozdíl spočívá hlavně v designu.

Tip! Záleží vám spíš na nízké spotřebě? Přečtěte si naše tipy na nejúspornější auta na trhu.

6.) Renault Clio III. generace

Jste-li fanda automobilů Renault a hledáte levné auto do města, s tímto kouskem rozhodně neuděláte chybu. Clio s motorem 1.2 a výkonem 55 kW se v městském provozu neztratí. Dobrá zpráva je, že náhradní díly jsou dostupné a levné, oprava se u tohoto auta navíc dá v mnoha případech provést svépomocí.

7.) Peugeot 207

Peugeot 207 je auto, které vypadá stále dobře a nemívá problém s korozí. Nejméně problémová bývá varianta 1.4 16V a 1.4 Hdi. Ojeté auto si každopádně před nákupem vyzkoušejte.

8.) Opel Agila

O tomto automobilu se příliš nemluví, ale přitom překvapuje svou spolehlivostí. Motor je ideální benzínový, autodíly bývají také dostupné.

rodinná auta

Nejlepší auto do 100 000 Kč - rodinné auto

Pokud máte rodinu, je lepší mít k tomu i přizpůsobené auto, které vás všechny odveze za babičkou na chatu, anebo na velký rodinný nákup. Jistě, můžete se vejít i do toho starého sedanu, ale s naším dalším seznamem již nemusíte. Podívejte se, jaká auta jsou levná a vhodná pro celou codinu.

1.) Volkswagen Golf V. generace

Volkswagen páté a šesté generace se vejde do kategorie nejlepší auto do 100 000 korun, ale počítejte u něj s vyšším nájezdem kilometrů. Nejspolehlivější bývají benzinové motory 1.4 16V s výkonem 55 nebo 59 kW, ale i dieselové 1.9 TDI. S tímto autem se nemusíte bát ani dálnice, ani rodinné dovolené.

2.) Ford Focus II. generace

Ford Focus má tu výhodu, že vypadá pořád dobře. Osvědčené motory, které vás za tuto cenu nezklamou jsou benzínový 1.6 16V a dieselový 1.8 l. Obecně se nedoporučuje kupovat auta třetí generace, které už opravdu mají to nejlepší za sebou. Servisní zásahy u fordu vychází stejně jako u automobilů Škoda. Nejde tedy o žádné nečekaně vysoké pálky.

3.) Škoda Octavia

Pokud si dáte práci, seženete ve velmi dobrém stavu i to nejčastější ojeté auto u nás. Do 100 000 korun budete muset hledat, ale dá se najít kvalitní kousek. Počítejte ale s vyšším nájezdem a autem první generace. Proto hledejte osvědčené benzinové motory 1.4 16V a 1.6i.

4.) Hyundai i30 I. generace

Hyundai i30 je menší rodinné auto, které ale s kvalitou také nemívá problém. Jediné mínus je snad vyšší hlučnost. Vyberte si benzinový motor 1.4 a nebudete mít problém. Na Hyundai jsou navíc poměrně dostupné náhradní díly za slušnou cenu.

5.) Mazda 5

I japonské auto je možné sehnat za cenu do 100 000 korun. Hledejte ale i v tomto případě benzinové motory. Mazda 5 má zadní posuvné dveře, což se hodí pro děti. Problematické bývá reznutí karoserie a případně cena náhradních dílů.

toyota rav4

Nejlepší auto do 100 000 - čtyřkolky

Čtyřkolky také SUV (Sport Utility Vehicle) v překladu sportovní užitkové auto. Je to tedy kombinace terénního vozu se sportovním. Dnes takto označují i auta co nemají pohon 4x4, ale posuzují se podle světelné výšky. Aktuálně jsou velice oblíbená kvůli komfortu, bezpečnosti a univerzálnosti. 

1.) Toyota RAV4

I čtyřkolky je možné sehnat za cenu do 100 000 korun, ačkoliv je potřeba důkladně hledat. Osvědčený je dvoulitr 2.0i. Koroze se objevuje u těch automobilů, které jezdívaly v terénu, nebo které mají už měněné díly. Motor však je odolný, pokud se mu dostávalo pravidelného servisu.

Tip! Máte raději SUV? Přečtěte si naše tipy na nejlevnější nová SUV.

2.) Suzuki Ignis

U tohoto modelu měly horší výdrž tlumiče pérování a ložiska zadních kol. Každopádně je to auto, které může brázdit terén, horské cesty a jízdu na sněhu si vychutnáte. Počítejte samozřejmě s tím, abyste si vybrali benzinový motor.

Při nákupu ojetého automobilu do 100 000 korun možná nebude nijak zásadní sjednat havarijní pojištění, ale bez povinného ručení se na silnicích neobejdete. Po nákupu svěřte auto mechanikovi, který provede důkladnou kontrolu a vymění to, co je potřeba, aby vám ojetý vůz sloužil ještě mnoho kilometrů.

Tip! Povinné ručení je potřeba i u ojetého vozidla. Nejlevnější povinné ručení získáte porovnáním nabídek trhu. Stačí zadat pouze pár údajů:

Porovnej povinná ručení

Mohlo by vás zajímat

plná moc při přepisu auta
Jak dlouho platí plná moc na přepis auta?
12.2.2024

Už se těšíte, až usednete za volant svého nově koupeného auta. Strávili jste měsíce hledáním a vybíráním toho pravého. Po všech peripetiích už vás čeká jen přepis auta. Prodávající ale nemá čas, aby se s vámi na úřad dostavil a chce vám vystavit plnou moc…

bez dálniční známky
Jízda po dálnici bez známky: Co vám hrozí? Existují výjimky?
7.2.2024

V České republice se nachází přes 1000 kilometrů dálnic, které spojují nejvýznamnější metropole a státy. Řidiči díky síti dálnic přejedou od západu na východ Čech přibližně za 5 hodin. Jízda po dálnici bez známky se ale nevyplácí. Co řidičům hrozí a platí…

povinné ručení při přepisu
Povinné ručení při přepisu vozidla: Co musíte vědět před změnou majitele?
5.2.2024

Pokud kupujete nebo prodáváte ojeté vozidlo, procházíte poměrně běžným postupem, na kterém se už několik let nic nemění. Jsou však body, ve kterých se dlouhodobě zbytečně chybuje. Kámen úrazu je povinné ručení při přepisu vozidla.

riziková skupina řidičů věk
Kdo patří do rizikové skupiny řidičů?
29.1.2024

Srovnávače pojištění vozidel po vás chtějí zadat široké spektrum informací. Prostřednictvím těchto údajů vyhodnocují, zda jste tzv. riziková skupina řidičů. Při hledání vhodného povinného ručení proto narazíte na značné rozdíly v cenách nabízených…