Menu

Developerské projekty, Praha: Aktuální přehled nejnovějších možností bydlení

Aktualizováno dne 22.2.2022

Když se projedete Prahou v místech, která jste pár let neviděli, budete se divit, jaké novinky potkáte. Většina částí se pyšní novými bytovými i kancelářskými budovami. A další developerské projekty Praha schválila a dále schvaluje. Pořád se ale zdá, že je to málo a poptávka po novém bydlení je vysoká.

Developerské projekty, Praha: Aktuální přehled nejnovějších možností bydlení
7 minut čtení
Bydlení

Jaké nejnovější developerské projekty Praha buduje? Inspirujte se a třeba konečně najdete bydlení, které vás motivuje přestěhovat se ze stávajícího bytu. Dobrá zpráva je, že pro developerské projekty Praha využívá i místa dřívějších průmyslových areálů, které novým rezidenčním čtvrtím dají velmi zajímavý nádech. Konečně tak tyto nevyužívané brownfieldy najdou nové uplatnění.

Tip! Ceny bydlení jsou v Praze nejvyšší ve zbytku České republiky, s tím nejspíš nic nenaděláte. Podívejte se, který hypoteční úvěr by vám pomohl vyřešit finance, pokud nemáte na nákup bydlení z vlastního:

Hypoteční kalkulačka

Developerské projekty Praha: Žižkov City - nákladové nádraží Žižkov

Ačkoliv pojem nákladové nádraží nevyvolává hned touhu bydlet na nádraží, Sekyra Group, Penta a Central Group přestavují tento pražský brownfield na multifunkční čtvrť. Většina domů bude mít rezidenční charakter, dominovat jí bude bývalá budova nákladového nádraží, která je i památkově chráněná. Po dokončení stavby se stane jedním z významných kulturních, vzdělávacích a společenských center. V plánu je také vybudování jednoho z největších náměstí Prahy - velikostí má odpovídat horní části Václavského náměstí.

  • plánovaný počet bytů: 7 500
  • zahájení výstavby: již probíhá, diskutuje se ještě napojení na metro D a zakončení tramvajové trati, developeři předpokládají, že by se sem mohli začít stěhovat první lidé v roce 2024

Modřanský cukrovar

Modřanský cukrovar je developerský projekt společnosti Skanska. V brownfieldu bývalého cukrovaru Modřany, pod modřanským komínem, se staví rezidenční čtvrť. Projekt však nemá výrazně narušovat stávající zástavbu. A ačkoliv bude mít nejvyšší budova maximálně 10 podlaží, většina z budov bude mít 3-5 podlaží.

Plánuje se napojení stávající cyklo a inline stezky, ale i molo k řece Vltavě a loděnice. Jako důležitý zdroj energie má být využito slunce a dešťová voda nebude bez užitku vytékat do kanalizace.

Jeden byt smí mít jen jednoho vlastníka. Dispozice k prodeji jsou 1+kk až 5+kk. Byty 1+kk mají 36 m2 a cena se pohybuje okolo 5 milionů korun. Byty 5+kk mají rozlohu dokonce 120-150 m2. Cena za takto velký byt je od 20 milionů korun do 26 milionů korun.

  • plánovaná kapacita: okolo 800 bytových jednotek
  • zahájení prodeje: říjen 2021
  • zahájení výstavby: jaro 2022
  • nastěhování: léto 2024

Tip! Pokud plánujete nákup některého z eko bytů v Modřanech, nezapomeňte ani na pojištění nemovitosti a domácnosti.
Sleva 30 % na pojištění majetku

Lihovar Smíchov

Pražský Smíchov byl dlouhou dobu ukázkou industriální kultury, kam si na víkendovou procházku vyrazil jen málokdo. Aktuálně se dočkala tato část opravy tramvajové linky a zastávek. V tomto roce ale začne přeměna brownfieldu bývalého zlíchovského lihovaru na místo rezidenční, nabité kulturou, ale také obchody.

V plánu je bytový komplex s 500 byty. Zůstane zachována bývalá varna i komín, což jsou památkově chráněné kulturní památky. Střešní byty se dočkají terasy a vířivky. Na projektu pracuje developer Trigema.

  • plánovaná kapacita: 500 bytů
  • velikost bytů: od 1+kk až po 5+kk, v první etapě budou pouze byty do velikosti 3+kk

Parvi Cibulka

Ještě jedno bývalé industriální místo zmíníme jako novinku developerské výstavby. Jde o prostor bývalé továrny Meopta v pražských Košířích v blízkosti parku Cibulka a přirodní památky Vidoule. Vznikne zde okolo 150 bytů loftového typu. Charakter budovy i v tomto případě zůstane zachován. Doplní ho však finský styl kvalitního a moderního bydlení. Tento projekt zpracovává společnost YIT.

  • plánovaná kapacita: 150 bytů
  • velikost bytů: od 55 m2 do 170 m2
  • cena bytů: od 8 milionů za byty 1+kk do 24 milionů korun v případě největších bytů

VESI Hostivař

Developerské projekty Praha nejsou ale jen o bydlení v centru. Na zelené louce vzniká pod taktovkou společnosti YIT v těsné blízkosti Hostivařského lesoparku projekt VESI Hostivař. Výsledkem bude pět objektů se čtyřmi až pěti nadzemními podlažími. Tato část okolí Hostivaře připomíná spíše vesnici. V roce 1993 bylo území Staré Hostivaře uznáno dokonce za vesnickou památkovou zónu.

  • počet jednotek: 208
  • dispozice: 1+kk až 4+kk
  • velikost bytů: od 25 m2 do 104 m2
  • předpokládané nastěhování: březen 2024
  • zahájení prodeje: prosinec 2021

Developerské projekty Praha stále vytváří nové a zajímavé, ale žádané lokality bývají vyprodané dříve, než se vůbec začne stavět. Do těchto bytů se nastěhujete zhruba až po dvou letech od zahájení výstavby. Pokud kupujete byt jako investici, podívejte se, jak ho pronajmout a nenechat se napálit.

Mohlo by vás zajímat

Zabezpečení domu - možnosti
Moderní způsoby zabezpečení domu: Co opravdu funguje?
20.9.2023

Bystří sousedé, hlídací pes, bezpečnostní dveře a zámky. To už z pohledu bezpečnosti nestačí. Psi jsou spíše než hlídači domácí mazlíčci a sousedé mají svých starostí dost. Moderní zabezpečení domu vypadá jinak.

Nájemní smlouva vzor
Nájemní smlouva: 10 věcí, které byste měli vědět před podpisem!
18.9.2023

Nákup bytu se stává nedosažitelným. V jednu chvíli jsou to vysoké úrokové sazby, které vás odrazují od nákupu, ve chvíli druhou pak skokový růst cen nemovitostí. Řešením je nájem. Proto se dnes podíváme, co má obsahovat nájemní smlouva.

zázrak pro zdraví čistička vzduchu
Čistička vzduchu: Zázrak pro vaše zdraví nebo zbytečný výdaj?
13.9.2023

Uvažujete nad tím, že si pořídíte čističku vzduchu, ale nejste si úplně jistí, jestli bude ve vaší domácnosti opravdovým přínosem, nebo časem vyhodnotíte, že se jedná o zbytečně utracené peníze?

Pronájem zahrady
Pronájem zahrady: Skvělý způsob, jak být v přírodě, když bydlíte v bytě
11.9.2023

Pronájem zahrady: Bydlíte v bytě? Pořiďte si zelenou oázu, kam můžete kdykoliv uniknout. Zjistěte, jaké vám toto rozhodnutí přinese výhody. Poradíme vám jak si pronajmout zahradu v Praze a kde v Brně najdete zajímavé zahrádkářské kolonie.