Menu

Jak požádat o ruku? Nechte se inspirovat originálními nápady z celého světa!

Aktualizováno dne 28.4.2022

Žádost o ruku je velký milník v životě dvou lidí. Někdo si zakládá na soukromí, jiný chce tento krok stvrdit velkým romantickým gestem. Jak požádat o ruku vaší milované? Jak být originální a romantický? Podívejte se na inspirativní videa z celého světa.

Jak požádat o ruku? Nechte se inspirovat originálními nápady z celého světa!
10 minut čtení
Cestovní pojištění

Vybrali jsme pro vás 11 inspirativních videí, jak požádat o ruku, které mají obrovský náboj. Někde hraje prim prostředí, jinde je to nápad. Vždy je to ale příběh dvou lidí, kteří jsou připravení posunout se do další etapy života. Pokud i vy cítíte, že váš vztah je připravený na další krok, jděte do toho. S trochou inspirace, můžete pojmout žádost o ruku i hodně netradičně. A podívejte se i na několik důležitých tipů, jak a kdy požádat o ruku.

1.) Žádost o ruku u vodopádů

Nejromantičtější místa najdete u vodopádů. A nezáleží na tom, zda se vydáte k českému Mumlavskému vodopádu do Krkonoš, k Viktoriiným vodopádům do jižní Afriky, nebo do Kanady k Wapta Falls. Důležitá je atmosféra, dva lidé a romantická kulisa uprostřed přírody.

Tip! Chystáte se svou budoucí partnerku překvapit žádostí o ruku v zahraničí? Nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění pro sebe i pro ni. Nyní i s připojištěním na COVID.

Již od 7 Kč na den

2.) V Benátkách na gondole

V Benátkách můžete o ruku požádat kdekoliv a bude to mít tu pravou romantickou náladu. Nejkrásnější je to ale samozřejmě přímo na jedné z gondol. Tady vám s organizací může pomoci i profesionální agentura.

Tip! Benátky jsou pohodlně dosažitelné vozem. Udělejte z žádosti o ruku romantický výlet pro dva.

3.) Řecká romantika na Santorini

Ostrov Santorini patří k nejkrásnějším řeckým místům, která lze navštívit. A je to také perfektní kulisa pro romantickou žádost o ruku.

Tip! Pokud se chystáte do Řecka, ještě se vám budou hodit:

* 15 nejkrásnějších řeckých ostrovů
* Neznámé ostrovy Řecka a další místa bez turistů
* Cestovní pojištění do Řecka

4.) Ve vzduchu na Maledivách

Západ slunce na Maledivách, žádost o ruku na bělostné pláži, na lodi na vlnách tyrkysového moře nebo v místní restauraci, to vše má obrovský romantický náboj. Ale proč to ještě nevyšperkovat společným adrenalinovým zážitkem?

5.) Vydejte se do magického Laponska

Zasněžená romantika Laponska vás uchvátí. Je to námět nejen na netradiční romantické místo pro žádost o ruku, ale také na úžasnou dovolenou. Třešinkou na dortu je kouzelná polární záře nad hlavou.

6.) Žádost o ruku v ráji

Havajské ostrovy jsou rájem na zemi. Pohádkové pláže s tyrkysovým mořem, úchvatné svahy sopek a dech beroucí scenérie. A před nimi poklekne on s prstýnkem v ruce. Kdo by neřekl ano.

7.) Zdolejte horské štíty

Milujete společné horské túry? Vyberte si vrchol a vydejte se na něj v čase, kdy by měl být bez turistů. Společný zážitek, který milujete, je perfektním tipem, jak požádat o ruku vaši partnerku.

Tip! Ubytování kdekoliv na světě si můžete zařídit dopředu na portálu Booking.com. Nyní i s cashbackem 4 % z nákupu.

8.) Projděte se po Karlově mostě v Praze

Za romantickými místy není třeba cestovat na konec světa. Nejkrásnější místa najdete i u nás. Patří k nim i pražský Karlův most.

9.) Kdekoliv, ale s partou dobrých přátel a rodiny

Tato žádost o ruku vám vžene slzy do očí. Není totiž jen o těch dvou, ale také o lidech, které kolem sebe mají. Je vtipná, je romantická a dá se provést kdekoliv. A ano, Bruno Mars v ní hraje velice podstatnou roli.

10.) V kině u vás za rohem

Natočte vlastní krátký film a nechte ho promítnout v místním kině, kde bude sedět vaše milovaná. Povedená inspirace je z vedlejšího Polska.

11.) Vyhlídkový let je pro mnohé adrenalinový zážitek. Zvlášť pokud budete

předstírat poruchu motoru a necháte partnerku číst záchranné instrukce. Ale zařídit se to dá samozřejmě i poklidnějším způsobem.

žádost o ruku

Pár praktických tipů, jak požádat o ruku

Máme tu pár zásadních otázek a to: Jak vybrat nejkrásnější prstýnek? Kde a kdy se zeptat? Nebojte se ničeho, se vším vám rádi poradíme a nasměrujeme vás, aby váš den byl opravdu den s velkým D.

zásnubní prsten

Jak vybrat nejkrásnější prstýnek?

Řiďte se srdcem a vaší intuicí. Kdo jiný by měl lépe vědět, co vaši partnerku oslní, než vy. Krásné prsteny můžete nakoupit i on-line. A v těchto e-shopech lze nakoupit i s cashbackem:

  • Klenoty Amber je českých e-shop se šperky s cashbackem 15 %.
  • Klenoty Aurum nabízí značkové šperky i hodinky s cashbackem 7 % i dopravou zdarma u nákupu nad 3 000 Kč.
  • Šperky-eshop.cz je dalším z prodejců kvalitních šperků s cashbackem 8 %.
  • Krásné prsteny najdete i v e-shopu Sperky.cz s cashbackem až 11 %.

vhodný čas na zásnuby

Kdy požádat o ruku?

Rozhodně až ve chvíli, když jste na další krok připraveni oba. Mluvte o zasnoubení, o svatbě a společném životě. Nemusíte se ptát příliš okatě, ale před žádostí o ruku byste si měl být jistý vy i vaše partnerka.

Kde požádat partnerku o ruku?

Kde požádat o ruku?

Tady je to jen na vás. Na zvoleném místě vám zkrátka musí být dobře. Může to být místo vašeho prvního rande, ale také netradiční kout na druhém konci planety. Vše přizpůsobte vašim zvykům, ale finančním možnostem. Na cestu na netradiční místo si sice můžete půjčit, ale ideálnější je financovat to z vlastních úspor.

zásnuby v zahraničí

Cestujete do zahraničí?

Stále jsme pod tlakem covidové pandemie. Podívejte se proto před cestou na pravidla pro cestování do zahraničí i pravidla pro návrat domů. A nezapomeňte na kvalitní cestovní pojištění.

Přejeme vám, aby vaše vysněná představa, jak požádat o ruku, proběhla přesně tak, jak si naplánujete. A samozřejmě, abyste na konci slyšeli to vytoužené slůvko ANO.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…