Menu

Co vidět v Dubaji za víkend, za týden a za 14 dní?

Aktualizováno dne 7.6.2022

Plánujete víkend v Dubaji, týdenní dovolenou nebo dokonce dvoutýdenní odpočinek ve velmi oblíbené prosluněné destinaci českých i zahraničních turistů? Pak si možná také pokládáte otázku, co vidět v Dubaji.

Co vidět v Dubaji za víkend, za týden a za 14 dní?
19 minut čtení
Cestovní pojištění

Jistě bychom našli nespočet důvodů, proč se rozhodnout strávit dovolenou právě v Dubaji – emirátu plném zážitků, které na vás čekají jen a pouze zde. Jedním z důvodů je bezesporu krásné počasí a velmi teplé moře, kromě toho Dubaj láká i na bělostné pláže lemované tyrkysovou vodou a celou řadu zajímavých míst. V následujících řádcích vám poradíme, co vidět v Dubaji za víkend, za týden a za 14 dní a také jaká je teplota vzduchu a moře v jednotlivých měsících.

dubaj pláž

Dubaj: Počasí a teplota moře

Dubaj k návštěvě turisty láká po celý rok vzhledem k tomu, že je zde počasí celoročně velmi teplé. Pokud však nepatříte k milovníkům vysokých teplot překračujících 30 °C, doporučujeme navštívit Dubaj v říjnu, listopadu nebo během jarních měsíců. V létě mohou teploty dosahovat až k neuvěřitelným 50 °C a vzhledem k vysoké teplotě vody se během léta neschladíte ani v moři.

Stejně tak jako je v Dubaji celoročně velmi teplé počasí, i moře se pyšní teplou vodou díky tomu, že vodu neustále prohřívají horké paprsky slunce. I v únoru, kdy je teplota vody z celého roku nejnižší, má moře 21 °C, takže je možné se koupat v kterémkoliv měsíci, nejteplejší voda je v srpnu, kdy dosahuje 33 °C.

Měsíc Dubaj - Teplota vzduchu Dubaj - Teplota moře
Leden 19 °C 23 °C
Únor 20 °C 21 °C
Březen 23 °C 22 °C
Duben 26 °C 25 °C
Květen 31 °C 28 °C
Červen 33 °C 31 °C
Červenec 35 °C 32 °C
Srpen 36 °C 33 °C
Září 33 °C 32 °C
Říjen 29 °C 30 °C
Listopad 25 °C 27 °C
Prosinec 21 °C 25 °C

pláže v dubaji

Dubaj: Pláže

Emirát Dubaj charakterizuje více než 70 kilometrů dechberoucích pláží a malebných zákoutí. Za nejkrásnější pláž v Dubaji je považována Jumeirah Beach, na které se také nachází ikonický hotel ve tvaru mořské vlny Jumeirah Beach Hotel (na obrázku výše). Mezi další oblíbené pláže patří plážový komplex The Beach, veřejná pláž Kite Beach, plážový park Al Mamzar nebo rodinná pláž Umm Seqeim.

Tip! Ani dovolenou v Dubaji a výlety na velbloudech nenechávejte náhodě a sjednejte si kvalitní cestovní pojištění.

spočítejte si cestovní pojištění

letiště abu dhabi

Dubaj: Letenky

Průměrná doba letu z Prahy do Dubaje je 6 hodin a 8 minut, týdně z Prahy do Dubaje létá 38 letadel. A jaká je cena letenky do Dubaje? Nejlevnější letenky se pohybují okolo 4 000 Kč. Do Dubaje je možné letět také z letiště v Brně. Přímé letenky jsou dnes dostupné za následující ceny:

Trasa Den Společnost s nejlevnější letenkou Doba letu Cena (zpáteční)
Praha - Dubaj Pátek 1.7.2022 Fly Dubai 6 hod. 10 min. 16.412 Kč
Praha - Dubaj Pondělí 1.8.2022 Fly Dubai 6 hod. 10 min. 13.097 Kč
Praha - Dubaj Čtvrtek 1.9.2022 Fly Dubai 6 hod. 10 min. 11.961 Kč

Věděli jste, že... na cestu svých snů pořídíte letenky a ubytování přes cashback a dostanete tak část peněz z nákupu zpět? Podívejte se například na ubytování přes Booking.com, anebo na letenky na Pelikan.cz.

dubaj aquarium

Co vidět v Dubaji za víkend?

Dubaj stejně jako největší a nejbohatší emirát Abú Dhabí má rozhodně turistům co nabídnout, proto je také jednou z nejoblíbenějších destinací českých cestovatelů. Připravili jsme si pro vás seznam míst, která zaručí, že bude vaše dovolená v Dubaji nezapomenutelná.

Pokud plánujte kratší víkendový výlet, vybrali jsme pro vás několik míst, která se nachází v blízkosti nebo přímo v nákupním centru Dubai Mall, takže je hravě stihnete navštívit i během několika málo dnů.

1.) Burj Khalifa: Nejvyšší mrakodrap světa

Prvním bodem na našem seznamu je rovnou nejvyšší mrakodrap světa Burj Khalifa, který je jednou z nejoblíbenějších dubajských atrakcí. Mrakodrap, který byl otevřený v roce 2010, dosahuje výšky neuvěřitelných 828 metrů a nabízí hned dvě vyhlídkové plošiny s úžasným výhledem. Nezapomenutelný zážitek garantují nejen vyhlídkové plošiny, ale také návštěva restaurace At.mosphere ve 122. patře budovy.

Vstupné do mrakodrapu Burj Khalifa:

  • The VIP Lounge (patra 154 +153 + 152): od 759 AED (asi 4.772 Kč)
  • At the Top Sky (patra 148 + 125 + 124): od 389 AED (asi 2.445 Kč)
  • At the Top (patra 125 + 124): od 159 AED (asi 1.000 Kč)
  • Sky Views (patra 53 + 52): od 80 AED (asi 503 Kč)

2.) Dubai Mall: Nákupní centrum

Co vidět v Dubaji? Pokud patříte k milovníkům nákupů, rozhodně byste neměli vynechat nákupní centrum Dubai Mall, ve které se nachází více než 1 500 obchodů a 150 restaurací. Toto velkolepé nákupní centrum toho však nabízí ještě více, těšit se můžete na obrovský vnitřní vodopád nebo obří akvárium. Dubai Mall se nachází v těsné blízkosti Burj Khalifa.

Nejoblíběnější atrakce v Dubai Mallu:

  • Dubai Ice Rink - celoroční kluziště
  • KidZania - městečko postavené v dětské velikosti (mini auta, mini budovy a mini ulice)
  • Emirates A380 Experience - trenažér pro budoucí piloty
  • Hamley's - interaktivní obchod s hračkami

3.) Dubajské akvárium a podmořská zoo

Když už budete v nákupním centru Dubai Mall, nevynechejte návštěvu zmíněného Dubajského akvária a podmořské zoo, která se pyšní obrovskou stěnou, jež je zapsaná v Guinessově knize rekordů jako největší akrylátová stěna světa. Čeká zde na vás více než 33 000 vodních živočichů a ti odvážnější mohou využít možnost zaplavat si se žraloky.

Ceny vstupenek do akvária v Dubaji:

  • Tučňáčí zátoka a školka - 199 AED (asi 1253 Kč)
  • Vstupenka na všechny atrakce - 299 AED (asi 1883 Kč)
  • Setkání s tučňáky - 100 AED (asi 630 Kč)
  • Setkání s rejnoky - 100 AED (asi 630 Kč)
  • Setkání s králem krokodýlů - 100 AED (asi 630 Kč)
  • Setkání s vydrami - 100 AED (asi 630 Kč)
  • Setkání s trenérem žraloků - 100 AED (asi 630 Kč)

4.) Dubajská fontána

V blízkosti nákupního centra Dubai Mall se nachází také největší choreografovaný systém fontán na světě. Vodní show stříká vodu do výšky 150 metrů, takže na vás čeká opravdu nezapomenutelný zážitek.

Kdy se přijít podívat na zpívající fontánu?

  • Odpolední show - sobota-čtvrtek 13:00, 13:30 a 14:00, pátek 13:30, 14:00 a 14:30
  • Večerní show - každý den, každých 5 minut v časech 18:00 - 23:00

miracle garden dubaj

Co vidět v Dubaji za týden?

V případě, že bude vaše dovolená v Dubaji trvat týden, kromě výše uvedených aktivit toho stihnete vidět ještě více. Co tak dny strávené na jedné z dubajských pláží proložit návštěvou tří dubajských nej?

Tip! Chtěli byste si splnit sen o návštěvě Dubaje, ale nedostávají se vám finance? Tento problém můžete snadno vyřešit půjčkou na dovolenou. Spočítejte si, která firma vám nabídne tu nejlepší zde:

Najděte nejlepší půjčku

1.) Dubai Global Village: Největší sezónní pouť na světě

Rádi se bavíte? Pak byste neměli vynechat návštěvu největší sezónní pouti na světě s názvem Dubai Global Village, jíž ročně navštíví 6 milionů návštěvníků. A na co se můžete těšit? Na 37 obrovských pavilonů, kde sežene zboží z celého světa. Kromě obchodů se zde nachází také restaurace a pravidelně se tu pořádají nejrůznější kulturní akce. Pozor! Global Village je otevřena jen sezónně. Sezóna s pořadovým číslem 27 začíná 1.10.2022 a končí 30.4.2023.

Na co se můžete těšit?

  • přes 40.000 různých eventů
  • 80 různých kultur rozprostřených do 26 pavilónů
  • více než 200 restaurací, kaváren a stánků s jídlem
  • pouť s více jak 170 atrakcemi
  • Ripleyho svět "Věřte, nevěřte," který znáte z TV - iluze, labyrinty, 4D kino, aj.
  • Peter Rabbit™ Adventure Zone - pohádková zóna pro menší děti

2.) Miracle Garden: Největší květinová zahrada světa

Květiny kam se podíváš. I tak by se dala přiblížit největší květinová zahrada na světě Miracle Garden nazývaná také jako Dubajská zahrada zázraků. V zahradě kvete více než 100 milionů květin a najdete zde přes 250 milionů různých druhů rostlin, které jsou naaranžovány do nejrůznějších tvarů, například automobilů nebo lokomotivy.

Vstupenky do Miracle Garden:

  • Dospělí, senioři a děti nad 12 let - 55 AED (asi 346 Kč)
  • Děti od 3 do 12 let - 40 AED (asi 252 Kč)
  • Děto do 3 let - zdarma

3.) Dubai Marina: Největší umělý přístav světa

Dostáváme se k dalšímu dubajskému nej, a sice největšímu umělému přístavu na světě Dubai Marina, který je lemovaný největšími obytnými budovami světa. Kotví zde samozřejmě také nespočet lodí, pokud máte zájem o vyjížďku lodí, můžete si některou půjčit v jachtařském klubu.

Nejoblíbenější atrakce v přístavu Dubai Marina:

  • Plavba lodí na "Palmový ostrov"
  • Procházka po promenádě "The Walk"
  • Luxusní večeře s výhledem v Café Bateel, nejlepší restauraci v Saudské Arábii
  • Zipline 170 metrů nad Marinou
  • Nákupy v Dubai Marina Mallu

palmový ostrov Dubaj

Co vidět v Dubaji za 14 dní?

Dva týdny v Dubaji nabízejí dostatek času proto, abyste zvládli nejen nasát atmosféru Dubaje a takzvaně prolenošit několik dní na pláži, ale abyste také měli čas na návštěvu historické části Dubaje a umělého ostrova. Pokud už na vás bude v Dubaji za 14 dní příliš mnoho sluníčka, můžete se zchladit v lyžařském areálu. Co tedy vidět v Dubaji za 14 dní? Atrakce zmíněné výše a následující:

1.) Al Fahidi: Historická čtvrť v Dubaji

V Dubaji se na své přijdou také milovníci památek a historie. V části Bur Dubai totiž můžete navštívit historickou čtvrť Al Fahidi, která je plná úzkých uliček, za návštěvu zde stojí větrná věž a samozřejmě také celá řada památek a mešit.

Nejoblíbenější atrakce a památky v Al Fahidi:

  • Plavba lodí v Dubajské zátoce
  • Dubajské muzeum a pevnost Al Fahidi
  • Historická čtvrť Bastakia
  • Historická čtvrť Al Fahidi
  • Bazaar Meena

2.) Ski Dubai: Krytý lyžařský areál

Lyžování ve 30 stupních Celsia? V Dubaji je to možné, nachází se zde totiž krytý lyžařský areál s rozlohou 22 500 m2 a stálou teplotou okolo 0 stupňů Celsia. Areál láká na pět sjezdovek různých obtížností a také freestylovou část určenou snowboardistům a sáňkařům. Areál je součástí obchodního centra Mall of the Emirates.

Ski Dubai, ceny:

  • Sjezdovka - od 220 AED na 2 hodiny (asi 1386 Kč)
  • Snow Park - od 175 AED (asi 1102 Kč)
  • Setkání s tučňáky - od 175 AED (asi 1102 Kč)
  • Sněžné kino - od 200 AED pro 2 osoby (asi 1260 Kč)

3.) Palm Jumeirah: Umělý ostrov

Dalším fascinujícím místem v Dubaji je umělý ostrov Palm Jumeirah, který je jedním z největších umělých ostrovů světa a je výjimečný také tím, že má tvar palmy. Na tomto ostrově se nachází množství luxusních hotelů.

Co vidět v Dubaji? Míst, která stojí za návštěvu, je nespočet, i díky tomu, že se Dubaj může pochlubit celou řadou nej. Ať už milujete krásné pláže, památky, architektonické skvosty nebo nakupování, jednoznačně vás Dubaj nezklame.

Ještě by se vám mohly líbit... naši další průvodci exotickými destinacemi:

* Kapverdy: Kdy jet? Co vidět? Na co si dát pozor?
* Madeira: Kdy jet? Co vidět? A další cestovatelské tipy!
* Překvapivě blízká exotika: Tipy na levnou dovolenou v Evropě

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…