Menu

Kde je můj mobil? Jak najít telefon pomocí Googlu, Find My Mobile a dalšími způsoby

Aktualizováno dne 16.7.2021

Věděli jste, že lidé každý rok ztratí více než 70 milionů smartphonů? Otázku „Kde je můj mobil?“ si tak dennodenně pokládají lidé napříč světem. Většina z nás ztracený telefon najde na některém z jeho obvyklých míst, co ale dělat, když není nikde k nalezení?

Kde je můj mobil? Jak najít telefon pomocí Googlu, Find My Mobile a dalšími způsoby
8 minut čtení
Telefonování

Dobrou zprávou je, že je v současnosti lokalizace telefonu součástí téměř všech moderních zařízení, takže se se ztraceným telefonem hned loučit nemusíte, ale poměrně snadno ho můžete vyhledat. Věta „Kde je můj telefon“ tak nemusí být nezodpovězená. Prozradíme vám totiž, jak jednoduše telefon najít pomocí Googlu, aplikace Find My Mobile a dalšími osvědčenými způsoby. Tak se pojďme společně pustit do pátrání.

nalezený telefon

Kde je můj mobil: Google

V případě, že máte telefon s Androidem, napište do vyhledávače od Googlu výraz „Najdi telefon“. Po zapsání této fráze vyhledávač najde váš telefon s propojeným Google účtem. Google totiž do operačního systému Android zakomponoval funkci Najdi moje zařízení. K tomu, aby vyhledávač telefon našel, je však třeba slnit několik podmínek:

  • Telefon musí být zapnutý. V případě, že je vypnutý nebo offline, zobrazí se vám pouze jeho poslední známá poloha.
  • Telefon musí být připojený k internetu.
  • Je nutné znát heslo ke svému účtu od Googlu a zadat ho při ověření.

samsung

Kde je můj mobil: Find My Mobile

Pokud máte mobil značky Samsung, můžete využít službu Find My Mobile, která vyniká praktickou funkcí, jež umožňuje lokalizovat i ta zařízení, která nejsou připojena k internetu. Díky této aplikaci můžete nejen zjistit polohu svého zařízení, a to i když je offline, ale také zálohovat data z telefonu na Samsung Cloud, zablokovat přístup do Samsung Pay a dokonce své zařízení vzdáleně ovládat.

Co naleznete v aplikaci Find My Mobile:

  • Vyhledat moje zařízení
  • Zamknou displej
  • Prozvonit mé zařízení
  • Záloha dat

Tip! Máte obavy z vysoké spotřeby mobilních dat? Porovnejte si nabídky operátorů s naší kalkulačkou. Možná najdete výhodnější tarif!
Porovnej nabídky operátorů

mobilní telefon

Kde je můj mobil: Cerberus

Velmi užitečnou aplikací, především v případě, že máte podezření, že vám někdo telefon ukradl, je aplikace Cerberus. Samozřejmostí je zobrazení lokace telefonu na mapě. Prostřednictvím této aplikace je však navíc možné telefon ovládat skrze internet nebo SMS zprávy a je také možné pořídit snímek obrazovky nebo snímek z fotoaparátu.

Tip! Příslušenství k telefonu můžete objednávat i na těchto eshopech. Díky cashbacku se vám navíc vrátí část peněz zpět!

* AliExpress.com - až 15 % z nákupu zpět
* Electronic-star.cz - až 3 % z nákupu zpět 

iPhone a MacBook

Jak najít iPhone a další iOS zařízení

Jste majitelé telefonu s jablíčkem? V první řadě musíte v telefonu ve dvou jednoduchých krocích provést aktivaci funkce Najít iPhone:

  • Krok 1: V Nastavení klikněte na uživatelské jméno
  • Krok 2: Najděte zde funkci Najít iPhone a aktivujte ji. A je hotovo.

A jak postupovat, když telefon ztratíte? Pomocí dalšího smartphonu od Applu spusťte aplikaci Najít iPhone, která je někdy nazvaná jen Najít, a přejděte na seznam zařízení, zobrazí se vám zařízení spárovaná s účtem. V případě, že se nejedná o zařízení se stejným účtem, přejděte do sekce Já a klikněte na Pomoct přátelům. Otevře se vám webová stránka, na které se můžete přihlásit do iCloud a zobrazit polohu zařízení. Pokud nemáte další zařízení od Applu, nevadí, stejně můžete postupovat i na iCloud.com/find na jakémkoli jiném telefonu či počítači.

ztracený telefon

Jak najít mobil doma?

Máme skvělý tip i pro ty, kteří vědí, že mají telefon doma, ale nemohou ho najít. Jednou z možností je samozřejmě využít výše zmíněné aplikace, hledání si však můžete zjednodušit i dalšími aplikacemi, které jsou určeny právě k hledání telefonu doma. Jednou takovou je například aplikace Najdi telefon: píšťalka nebo Najdi telefon: tleskat, které si můžete stáhnout zdarma. Jak už název aplikací napovídá, stačí zapískat nebo zatleskat a telefon se ozve.

Kde je můj mobil?“ Otázka, na kterou snad po přečtení tohoto článku najdete odpověď a své zařízení, ať už s operačním systémem iOS nebo Android, budete mít zase brzy u sebe díky užitečným aplikacím a funkcím chytrých telefonů.

Tip! Mohlo by vás ještě zajímat:

* Virtuální operátoři – Co to je?
* Mobilní tarify 2021: Novinky a nejpopulárnější operátoři

Mohlo by vás zajímat

mobilní tarify pro podnikatele
Mobilní tarify pro podnikatele: Co je důležité při výběru?
23.8.2023

Podnikatel se na svůj mobil, operátora i tarif spoléhá. I menší zádrhel ho v důsledku může stát peníze nebo zmařenou podnikatelskou příležitost. Co nabízí současné mobilní tarify pro podnikatele?

5g přijímač
5G vs 4G: Jaký je skutečný rozdíl a jaký tarif si vybrat?
21.8.2023

Z horního řádku mobilního telefonu na nás svítí různé ikony a notifikace z aplikací. Stejně tak mezi nimi najdeme jméno mobilního operátora i mobilní připojení. Málokdo se o tyto ikony stará a ví, co znamenají. Podívejme se dnes na sítě včetně srovnání 5G…

levný dotykový mobilní telefon
Jak vybrat levný mobilní telefon, který vydrží: Praktické tipy a triky
16.8.2023

Běžně stojí nový mobilní telefon kolem deseti tisíc. Nejnovější modely hlavních hráčů na trhu mívají cenovku od třiceti do padesáti tisíc. V posledních letech se důrazně prosazuje také kategorie opačného spektra cen. Kdo hledá levný mobilní telefon, najde…

mobilní tarify srovnání
Mobilní tarify srovnání 2023: Kompletní přehled
14.8.2023

Zvyšování cen je v současné době všudypřítomné. Nevyhnulo se ani tarifům mobilních operátorů. Na trhu sice stále ještě najdete tarify do tří set korun měsíčně, jejich nabídka je ale co do počtu i služeb značně osekaná. Připravili jsme proto pro mobilní…