Menu

Rhodos: Co vidět? Kde skočit do moře? Kdy je nejlepší jet?

Aktualizováno dne 21.6.2022

Jeden z nejpůsobivějších řeckých ostrovů, který charakterizují nádherné pláže, průzračné moře i slavné pamětihodnosti. Právě to je Rhodos. Co vidět na tomto krásném ostrově a proč se rozhodnout právě pro tuto destinaci?

Rhodos: Co vidět? Kde skočit do moře? Kdy je nejlepší jet?
13 minut čtení
Cestovní pojištění

Věděli jste, že bylo v roce 2021 Řecko nejoblíbenější destinací českých turistů? A jedním z nejnavštěvovanějších řeckých ostrovů se stal právě Rhodos. Co vidět na čtvrtém největším ostrově Řecka? V jakých měsících se ideálně vypravit na dovolenou a jaké pláže stojí za návštěvu? To vše se dozvíte v následujících řádcích. Pravděpodobně zjistíte, že Rhodos má opravdu co nabídnout a je jako stvořený pro romantickou dovolenou i dovolenou s dětmi.

Rhodos ulice

Rhodos - Počasí

Nejdříve se pojďme podívat na to, jaké počasí panuje na ostrově Rhodos. Pokud plánujete dovolenou u moře, doporučujeme Rhodos navštívit v průběhu června až do poloviny září, kdy probíhá hlavní sezóna typická letním počasím a jasnou oblohou.

V případě, že se chcete vyhnout vysokým teplotám a dáváte přednost návštěvě památek, bude vám více vyhovovat květen nebo polovina září až října.

Tip! Věděli jste, že i úpal dokáže pěkně znepříjemnit život? Zařiďte si radši cestovní pojištění, které vám pokryje zdravotní výlohy v zahraničí.

Cestovní pojištění již od 7 Kč/den

Rhodos moře

Rhodos - Teplota moře

Teplotu vzduchu na Rhodosu už známe. Jak je to s teplotou moře? Průměrná teplota moře se od června do srpna pohybuje okolo 23 až 25 stupňů Celsia. V tabulce níže najdete průměrné teploty vzduchu a moře i v dalších měsících.

Měsíc Průměrná denní teplota vzduchu Průměrná teplota moře
Leden 15 °C 17 °C
Únor 15 °C 17 °C
Březen 17 °C 16 °C
Duben 20 °C 17 °C
Květen 25 °C 19 °C
Červen 29 °C 23 °C
Červenec 31 °C 24 °C
Srpen 31 °C 25 °C
Září 29 °C 25 °C
Říjen 24 °C 23 °C
Listopad 20 °C 20 °C
Prosinec 16 °C 16 °C

Dovolená v Řecku

Letenky - Rhodos

Co se týče ceny letenek z České republiky na řecký ostrov Rhodos, průměrná cena se pohybuje okolo 5 000 Kč. Zpáteční letenku však nejvýhodněji pořídíte už okolo 2 500 Kč, cena nejvýhodnějších jednosměrných letenek se pak pohybuje kolem 1 000 Kč. Nejrychlejší let z České republiky (letiště Václava Havla) na Rhodos trvá 2 hodiny a 50 minut.

Tip! Letenky můžete snadno nakoupit se slevou přes náš web. Stačí pouze jedno kliknutí a dozvíte se více o cashbacku. Takto můžete vyřešit i ubytování po celém světě, nejen na Rhodosu.

* Pelikan.cz 100Kč zpět z nákupu
* Kiwi.com 3 % zpět z nákupu
* Booking.com 4 % zpět z nákupu

Rhodos

Rhodos: Co vidět?

Nechcete trávit dovolenou na řeckém ostrově Rhodos jen a pouze v letovisku, ale chcete vidět to nejkrásnější z tohoto ostrova? Poradíme vám, jaké pláže nevynechat, jaké památky navštívit, jaká místa a města vidět a v neposlední řadě přidáme i tip na to, kde se ubytovat.

  • Pláže - na Rhodosu jsou velmi rozmanité. Na své si tak přijde úplně každý. Na tomto ostrově se totiž nacházejí malé, klidné pláže i rozsáhlé pláže plné turistů. Stejně tak je Rhodos spojený s oblázkovými i písčitými plážemi. Na jaké pláže se vydat?
  • Památky - je téměř nemožné si nezamilovat Řecko a samozřejmě i samotný Rhodos. Co na ostrově vidět kromě nádherných pláží? Slavné památky, jež obdivují turisté z celého světa.  

1.) Faliraki

Jednou z nejvyhledávanějších pláží Rhodosu je písčitá pláž v letovisku Faliraki. Pláž s délkou čtyři kilometry nadchne jak milovníky vodních sportů, tak i rodiny s dětmi, pro které je zde připravená celá řada aktivit. Pláž je lemována nespočtem vyhlášených restaurací, ve kterých si můžete pochutnat na některé z řeckých specialit.

2.) Tsambika

Další pláží, jež se těší velké oblibě turistů, je pláž Tsambika, která leží na úpatí hory a je charakteristická jemným, zlatavým pískem a tyrkysovým mořem. Díky pozvolnému vstupu do moře je vhodná i pro rodiny s dětmi.

Tip! Otevřeli jste skříň a že v ní také nemáte žádné oblečení? Podívejte se na naše tipy, kde nakoupíte krásné outfity na dovolenou za skvělé ceny a ještě díky cashbacku ušetříte. 

* Answear.cz - Dámské, pánské a dětské oblečení a obuv do moře i k bazénu.
* Sinsay.com - V Sinsay na vás čekají plavky, kraťásky i topíky za super ceny. Doprava zdarma.
* Zalando-Lounge.cz - A co takhle plavečky od Karla. Pozor slevy dosahují až 75 %! 
* ZOOT.cz - Top módní obchod nabízí originální a neotřelé zboží k moři i do plážového baru.

3.) Lindos

Okouzlující zátoka s jemným pískem a průzračným mořem. Právě těmito slovy je možné představit pláž Lindos, jež je opět vhodným místem i pro rodiny s dětmi. Pokud se rozhodnete vydat na tuto pláž, rozhodně doporučujeme naplánovat prohlídku hradu na pláži nebo návštěvu pozůstatků starobylé Akropole.

4.) Klášter Filerimos

Přibližně 15 kilometrů od města Rhodos se nachází zachovalý byzantský klášter, jenž je jednou z nejzachovalejších památek na ostrově. Klášter bývá otevřen v letních i zimních měsících.

5.) Hrad Monolithos

Další pamětihodností ostrovu Rhodos je bývalá johanitská pevnost – hrad Monolithos, který byl postaven již v roce 1476. Z hradu zůstaly jen obvodové zdi, nicméně vzhledem k tomu, že se stavba nachází na zhruba 300 metrů vysokém skalním ostrohu, nabízí nezaměnitelný výhled na pobřeží ostrova.

6.) Pevnost Kritinia

Nádherné výhledy na Egejské moře nabízí benátská pevnost Kritinia, která je volně přístupná turistům. Jedná se o zříceninu, uvnitř níž se nachází kaple s nástěnnými malbami, které pocházejí z 16. století.

7.) Hlavní město Rhodos

Hlavní město ostrova Rhodos, které se taktéž jmenuje Rhodos a je celé opevněno kamennými hradbami, láká turisty na celou řadu památek, městskou pláž Elli Beach i podmořské akvárium. Mezi dominanty města patří Apollonův chrám, palác velmistrů řádu Jananitů ze 14. století, kostel sv. Michala nebo Sulejmanova mešita.

8.) Město Lindos

Dalším městem, které doporučujeme navštívit, je město Lindos. Městečko na skále se proslavilo svými bělostnými stavbami, monumentálním kamenným hradem, zátokou i krásnými plážemi. Město Lindos je zapsané na seznamu UNESCO.

9.) Údolí motýlů

Zhruba 25 km od města Rhodos najdete údolí motýlů (Petaloudes), které je vyhlášené tím, že se zde v sezóně vyskytují miliony nádherných černo-oranžových motýlů. Procházka údolím je dlouhá zhruba 2 km a u vstupu se nachází malé muzeum.

10.) Hotel Avra Beach

Na našem seznamu nechybí ani tip na to, kde se na ostrově Rhodos ubytovat. Skvělé hodnocení zákazníků je spojené se čtyřhvězdičkovým hotelem Avra Beach, který se nachází přímo na písčito-oblázkové pláži. Nově zrenovovaný hotel je složený z hlavní budovy a bungalovů a nachází se v centru letoviska Ixia.

Plánujete se v letošním roce vydat na řecký ostrov Rhodos? Co vidět na tomto kouzelném ostrově už díky našemu seznamu víte. Přejeme vám, ať se vám dovolená vydaří podle představ a ať si na ní dostatečně odpočinete od každodenních povinností.

Ještě by se vám mohly líbit... naši průvodci exotickými destinacemi:

Kapverdy: Kdy jet? Co vidět? Na co si dát pozor?
Madeira: Kdy jet? Co vidět? A další cestovatelské tipy!
Překvapivě blízká exotika: Tipy na levnou dovolenou v Evropě

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…