Menu

15 tipů, kde oslavit Silvestr v zahraničí

Aktualizováno dne 8.11.2021

Konec roku se nezadržitelně blíží a s ním i otázka, jak chceme ten letošní oslavit. Láká vás vyrazit mimo Českou republiku? Chcete vědět, jak se slaví Silvestr v zahraničí? Inspirovat se můžete v našem článku. Dali jsme pro vás dohromady 15 bezkonkurenčních destinací.

15 tipů, kde oslavit Silvestr v zahraničí
16 minut čtení
Cestovní pojištění

Toužíte po oslavách s chutí exotiky nebo si spíše přejete být na konci roku obklopeni sněhem? Pokud jste rozhodnutí strávit Silvestr v zahraničí, možnosti vám jistě chybět nebudou. Ať už si sami sebe představujte na zasněženém kopci,  v termálních lázních nebo třeba na pláži u moře, věřte, že je možné zrealizovat opravdu jakékoliv oslavy konce roku 2021. Vždyť už od podzimu se hotely a cestovní kanceláře snaží nalákat zákazníky na nejrůznější nabídky. Rozhodně je tedy z čeho vybírat.

Nejkurióznější oslavy konce roku

Pro Čechy je Silvestr ve znamení chlebíčků, večírků, televizních estrád a oslavách na chalupách. Snad nejpodivnější oslavy můžete zažít v Čile. Tam se lidé poslední den v roce scházejí na hřbitovech, aby tento významný den oslavili se svými blízkými, kteří už nežijí. V Jihoafrické republice zase lide v tento den vyhazují starý nábytek ze střech domů. Irové pro změnu klepají na zdi a dveře suchým chlebem. Tímto způsobem odhánějí zlé duchy.

Ale i Evropa nabízí dostatek nádherných míst, kde se na Silvestra určitě nudit nebudete. Výhodou jsou mnohem levnější letenky, než-li mimo kontinent. Navíc mnoho zajímavých destinaci je tak blízko České republice, že stačí sednou do auta a vyrazit.

Kam za silvestrovskými oslavami mimo Evropu?

Pokud toužíte po exotice a teplu, pak jsou pro vás jistě vhodnější destinace ve více tropických oblastech mimo Evropu. Takový Silvestr v zahraničí bude rozhodně o něco dražší, ať už jde o letenky nebo o ubytování. Destinace mimo Evropu jsou tak vhodnější pro delší pobyty, než-li na prodloužený víkend.

Tip! Silvestrovské pobyty se začínají nejvíce prodávat na začátku podzimu. Ideální je rezervovat ten váš alespoň jeden a půl až dva měsíce dopředu, aby jste si zajistili dostupnost ve vámi zvolené lokalitě. K výběru a platbě za ubytování potom doporučujeme využít tento cashbackový link: Booking.com - dostanete 4 % z nákupu zpět.

1.) Silvestr v Paříži

Francouzská metropole přitahuje turisty celoročně místy jako Vítězný oblouk, katedrála Notre-Dame či bulvár Champs-Élysées. Právě na Silvestra je snad ale nejkouzelnější. Připít si na nový rok u některého z pařížských monumentů je nezapomenutelný okamžik. Ohňostroje se tu ovšem nedočkáte. Ten poslední rozzářil oblohu nad Eiffelovou věží v roce 2000.

Tip! Víme, co byste neměli promeškat během eurovíkendu v nejromantičtějším městě světa.

2.) Silvestr v Londýně

Oslavy konce roku jsou v hlavním městě Velké Británie monstrózní a to především kolem Londýnského oka, kde si přijdou na své milovníci ohňostrojů. Tady to na Silvestra opravdu žije. Jak neobyčejný zážitek to je, když vám Big Ben odbíjí konec roku a vítá začátek nového, se můžete přesvědčit sami.

Tip! Chcete si návštěvu Londýny během svátku řádně užít? Podívejte se ještě,jaká místa stojí za návštěvu v Londýně? Jaké tradice se zde drží? Anebo jaké cukroví se peče? Vše jsme pro vás shrnuli v těchto dvou článcích.

3.) Silvestr v Římě

Itálie je zemí mnoha chutí i vůní a Italové bujaré oslavy posledního dne v roce milují. V Římě máte vše, co k oslavám potřebujete. Restaurace se tu předhánějí v tom, kdo připraví nápaditější menu. Z klubů zní hlasitá hudba. Zapomenout nesmíme ani na věhlasné památky jako Koloseum, Forum Romanum, Pantheon, náměstí Piazza Navona, Španělské schody a nebo fontánu di Trevi.

Věděli jste, že... je Itálie silně věřící křesťanskou zemí? Vánoce se zde nesou v duchu oslav náboženských symbolů. Více zjistíte zde: Vánoce v Itálii: Tradice, jídlo a nejkrásnější vánoční trhy

4.) Silvestr - Amsterdam

Další z více divokých destinací pro silvestrovské oslavy je Amsterdam. Kombinace historických vodních kanálů, coffee shopů a všudypřítomné erotiky dělá z této nizozemské metropole skvělé místo k oslavě konce roku ve velkém. Navíc se tu dočkáte ohňostrojů hned v několika městských částech.

Tip! Pokud se chystáte na divoké oslavy konce roku, doporučujeme si před cestou pořídit cestovní pojištění. To si zvládnete vyřídit i z pohodlí domova několika kliky zde:

Porovnej cestovní pojištění

5.) Silvestr - Wroclaw

Sousední Polsko toho má mnoho, co nabídnout. Wroclaw je skvělé místo pro Silvestr v zahraničí už jen proto, že je prostě mnohem levnější než populární destinace na jihu nebo západě Evropy a rozhodně není o nic horší. Právě naopak. Příjemně vás překvapí svojí silvestrovskou atmosférou a naprosto dechberoucí architekturou.

6.) Silvestr na Slovensku

Nechce se vám cestovat příliš daleko? Co takhle vyrazit oslavit konec roku na Slovensko? Pobyt můžete spojit třeba s návštěvou některých z mnoha slovenských termálních lázní. Za zmínku jistě stojí lázně v Piešťanech, Trienčanských Teplicích nebo Dunajské Strede. Pro milovníky sněhu a zimních sportů jsou tu Tatry s kvalitou lyžování na úrovni Alp.

7.) Silvestr - Rakousko

Především pro ty, kteří bydlí na jihu České republiky, je Rakousko lákavá a jednoduše dostupná destinace pro rozloučení se s koncem roku. U našich sousedů můžete strávit Silvestr v některém z nádherných měst jako je třeba Vídeň, Salzburg a Štýrský Hradec nebo se vydat do hor pro trochu komornější atmosféry.

8.) Nejlepší Silvestr v zahraničí? Silvestr v Řecku!

Řecko patří především v létě k oblíbeným destinacím Čechů. Co takhle sem letos vyrazit na Silvestra? Řekové totiž dobře vědí, jak slavit. Tady na vás čeká skvělé jídlo, pití i zábava do brzkých ranních hodin. Užít si můžete například koncert na vrcholku Akropole s výhledem na Pantheon a následný ohňostroj nebo pobyt na některém ze snových ostrovů, jako je Kréta a Korfu.

9.) Silvestr v Dubaji

Monstróznější oslavy Silvestra bychom jen těžko hledali. Dubaj se chlubí svými dechberoucími ohňostroji a LED projekcemi. Centrum všeho dění se soustředí okolo nejvyšší budovy světa Burj Khalifa. Tady je konec roku ve znamení luxusu. Takový Silvestr vás ale přijde draho. Dubaj je nejdražší destinace pro tento speciální den.

10.) Silvestr - Istanbul

Největší město Turecka je proslulé tím, že se rozkládá na dvou kontinentech. Nejen to z něj dělá velmi zajímavou destinaci k oslavám Silvestra. Jako další stojí za zmínku úžasné ohňostroje, spousta světel a dekorací nebo také nekončící party. Ty se odehrávají i na lodích plujících po průlivu Bospor.

11.) Silvestr na Kubě

Chcete-li oslavit Silvestr v rytmu salsy, pak je pro vás Kuba jako stvořená. Patří ovšem také k výrazně dražším destinacím. Sháníte pobyt co nejlevněji? Hledejte mezi klasickými turistickými lokalitami jako je Varadero. Pokud vám nevadí plácnout se přes kapsu, zvolte některý z malých kubánských ostrovů. Tím nejluxusnějším je Cayo Largo.

12.) Silvestr - Bali

Zde si přijdou na své milovníci protančených nocí. To platí především o Seminyaku, kde se na Silvestra tančí na plážích, v klubech i na ulicích. Právě oslavy na pobřeží jsou velmi oblíbené. Plážové kluby se předhánějí v tom, který bude mít lepší program a oslnivější ohňostroj.

13.) Silvestr ve Vietnamu

Silvestr v Hanoji, Ho Či Minově městě nebo na ostrově Cat Ba stojí rozhodně za to. Vietnam je úchvatná země a její obyvatelé jsou nesmírně pohostinní. Pokud milujete asijskou kuchyni, tady si přijdete na své. I zde o půlnoci obloha září pompézním ohňostrojem.

14.) Silvestr v Las Vegas

Říká se mu “město hříchu” a to zřejmě právem. Las Vegas nikdy nespí a to na Silvestra platí dvojnásob. Pořádají se tu největší párty k oslavám končícího roku. Můžete si zajít na představení, kouzelnickou šou nebo se nechat zlákat některou z prvotřídních restaurací.

15.) Silvestr v New Yorku

Ikonické město nabízí oslavy ve velkém formátu. Nejvíce populární je program na Times Square, kde se každoročně v tento den sejdou statisíce lidí a společně sledují sestup obří koule, ze které o půlnoci vylétnou miliony konfet. New York je rozhodně místo, kde zažijete naprosto jedinečný Silvestr v zahraničí.

Průměrné prosincové teploty v těchto destinacích:

Město Průměrná nejvyšší teplota ve ℃ Průměrná nejnižší teplota ve ℃
Paříž 7 3
Londýn 9 3
Řím 13 4
Amsterdam 8 6
Wroclaw 3 -3
Piešťany 2 -3
Vídeň 5 0,5
Kréta 17 11
Dubaj 26 15
Istanbul 10 6
Cayo Largo 26 18
Seminyak 33 23
Hanoj 22 15
Las Vegas 13 3
New York 13 4

Každá země má svůj specifický půvab, který se samozřejmě promítá také do oslav konce roku. Je to jedinečná možnost poznat rozdílné zvyky a tradice a zároveň si zařídit Silvestr, na který jen tak nezapomenete. Možná už i vy po přečtení našeho článku víte, kde v zahraničí oslavíte příchod nového roku vy.

Tip! Raději byste na Silvestra zůstali na domácí půdě? Do dalšího roku můžete vstoupit plně zrelaxovaní po wellness víkendu v Mariánských lázních.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…