Menu

Black Friday 2020: Kompletní přehled největších slev

Aktualizováno dne 24.11.2020

V listopadu proběhne jedna z největších slevových akcí roku. Během tzv. Black Friday řada obchodů nabízí své zboží za výrazně nižší ceny. Připravili jsme pro vás přehled zajímavých slev napříč obory.

Black Friday 2020: Kompletní přehled největších slev
8 minut čtení
Životní styl

I v letošním roce připravily obchody slevy pro své zákazníky v rámci akce Black Friday. Nechybí mezi nimi ani Alza, Mall, Nike, Zalando, Notino, Sephora, a mnohé další. Kdo vám ale nabídne ty nejzajímavější slevy? My to už víme...

black friday 2020

Co je Black Friday?

Black Friday ja akce pocházející původně z Ameriky. Jmenoval se tak den po díkůvzdání, kdy se lidé vraceli domů a všude byly ucpané silnice. V současnosti se však jedná o marketingový tah obchodníků, během kterého nabízí výrazné slevy na své produkty. Black Friday se přesunul na pátek po díkůvzdání a často se nejedná o jeden den, ale mnohdy slevy platí i na celý týden.

Tip! Plánujete na Black Friday velké nákupy, na které si chcete půjčit? Využijte náš nezávislý porovnávač půjček. Do minuty v něm zjistíte, kde teď dostanete nejvýhodnější nabídku.
Najděte nejvýhodnější půjčku

black friday online

Kdy je Black Friday 2020?

Black Friday 2020 vychází na 27. listopadu. Firmy však svou nabídku zlevňují již před tímto datem a často i několik dní po něm.

Mohly by se Vám hodit... naši průvodci vánočními dárky:

* Jak si poradit s covidovými Vánoci? Zkuste online dárek!
* Vánoční dárky pro děti: Inspirace pro všechny věkové kategorie
* Vánoční dárky pro ženy

black friday slevy

Kde nakupovat na Black Friday?

Jestli chcete využít jedny z největších celoročních slev, rozsáhlý výběr najdete na internetu. Téměř všechny obchody, které mají kamenné prodejny, mají i eshopy, na kterých akce také platí.

Nenechte se však napálit, některé firmy bohužel uměle navýší cenu před tím, než vyhlásí Black Friday slevy. Tento tah jim umožní nabízet i 90% slevy. Takže je dobré si zkontrolovat, jestli je zlevněná cena opravdu výhodná, nebo jestli ke změně vlastně téměř nedošlo.

Black Friday: Diety a lékárny

Black Friday u nás za poslední roky tak zdomácněl, že se nevyhýbá ani online lékárnám a obchodům se speciální stravou. Ty nejzajímavější slevy letos najdete na:

Black Friday: Elektro

V rámci Black Friday slev můžete využít slevy v řadě obchodů s elektrem. Alza nabízí slevy 10 až 80 % od 11. 11. do 27. 11. Její nabídka pokrývá elektroniku, ale také hračky, alkohol i drogerii. Na Mall najdete slevy až 80 %, v podobných kategoriích jako na Alze, ale speciální ceny pro jejich výrobky mají různé časové omezení.

Čistě na elektroniku zaměřený Datart má také ty nejlepší slevy časově omezené. CZC se věnuje speciálně elektronice a najdete zde slevy až 70 %. Na Okay pak najdete slevy až 82 %. TS Bohemia má více zaměření než jen elektroniku, najdete zde též kategorie dům a zahradu, kosmetiku a fitness se slevami až 75 %.

Black Friday: Oblečení a boty

Ne všechny obchody prodávající oblečení a boty mají Black Friday vyhlášený, ale v průběhu roku nabízí slevy až 50 %, takže i zde můžete ušetřit. Ti, co mají Black Friday v plném proudu jsou například:

  • Zalando - 20 % extra na již zlevněné zboží
  • H&M - 25% sleva na spodní a noční prádlo
  • AboutYou - sleva až 70 % při nákupu přes aplikaci
  • Nike - 30 % extra na již zlevněné zboží
  • Footshop - sleva až 60 %

Black Friday: Parfémy a kosmetika

Pro levnou kosmetiku nebo drogerii také není přímo potřeba čekat na Black Friday. Větší slevy nabízí i průběžně:

  • Notino - až 25 % na top značky
  • Sephora - až 30 % na 100 bestsellerů
  • DM - v oblíbené drogerii slevu na Black Friday letos nenajdete
  • Yves Rocher - zatím slevy na Black Friday nehlásí

Black Friday: Domácnost

Velkoobchody zaměřené na domácnost se zatím sice Black Friday výprodejů neúčastní, ale zato se rovnou rozhodly přejít k vánočním slevám. Ikea má slevy okolo 20 % a Jysk na vybrané výrobky poskytuje slevu až 50 %.

Tip! Některé obchody zaměřené na domácnost nabízí i cashback - službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Zajímavé cashbacky na nábytek teď najdete na:

* Sconto.cz - až 10 % z nákupu zpět
* IDEA-nabytek.cz - 10 % z nákupu zpět
* DekorHome.cz - 10 % zpět z nákupu

Pokud si přejete ušetřit, je nyní ten nejlepší čas srovnat ceny na různých portálech a vybrat si ty, u kterých najdete vámi vybraný produkt levně. Do ceny ovšem nezapomeňte započítat i náklady na dopravu. Přejeme hodně štěstí při nákupech!

Mohlo by vás zajímat

flexibilní půjčka home credit
Flexibilní půjčka: Rychlé a pohodlné řešení vašich neočekávaných výdajů
26.1.2024

V dnešní zrychlené době je flexibilita klíčovým prvkem v mnoha aspektech našeho života, finanční služby nevyjímaje. Flexibilní půjčka představuje moderní řešení, které dokáže vyhovět proměnlivým potřebám klientů. Tento článek vám přiblíží, proč je tak…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…

co dělat v Praze v zimě
Co dělat v Praze v zimě? Top 12 aktivit, které nesmíte vynechat!
8.1.2024

Než se do hlavního města vypravíte, chcete mít předem jasno, co podniknete. Potřebujete plán na ideální počasí i na horší chvíle. Podívejte se, co dělat v Praze v zimě a nepřekvapí vás ani sněhová nadílka nebo déšť.

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.