Menu

Vánoční svátky pod palmami: Proč zvolit Thajsko jako zimní útočiště?

6.12.2023

Vánoční svátky jsou obdobím, kdy mnozí lidé touží po úniku z chladného a šedého zimního počasí do exotického ráje, kde mohou slavit pod palmami a na bílých písečných plážích. Jednou z atraktivních destinací pro zimní útočiště je Thajsko.

Vánoční svátky pod palmami: Proč zvolit Thajsko jako zimní útočiště?
7 minut čtení
Cestovní pojištění

Tato země, známá svou bohatou kulturou, krásnými plážemi a rozmanitou gastronomií, nabízí ideální prostředí pro nezapomenutelné cestování. Proč zvolit Thajsko jako cíl pro vaši vánoční dovolenou? Jak najít výhodné letenky? To vše se dozvíte v našem článku.

Thajsko: Netradiční vánoce v exotickém ráji

Tradiční vánoce spojené se sněhem a studeným počasím nejsou pro každého. Proč byste se nemohli rozhodnout pro něco trochu jiného? Thajsko nabízí nádherné slunné dny, teploty kolem 30°C a osvěžující moře. Vánoční stromky nahradí palmy ozdobené světelnými řetězy. Vánoční atmosféra je přítomna v podobě exotických trhů a barevných oslav.

sochy v Thajsku

Kulturní památky a historická místa

Thajsko je bohaté na kulturní dědictví a historická místa, která můžete během své vánoční dovolené prozkoumat. Navštivte impozantní chrámy, jako je Wat Pho a Wat Phra Kaew v Bangkoku. Prohlédněte si bohatou thajskou historii zblízka. Nezapomeňte navštívit také historické město Ayutthaya, které se nachází cca 90 km od Bangkoku.

Banner cestovní pojištění

Skvělá gastronomie Thajska

Jedním z hlavních lákadel Thajska je jeho rozmanitá a chutná gastronomie. Během vánoční dovolené si můžete vychutnat tradiční thajská jídla. Místní trhy a restaurace nabízejí bohatý výběr pokrmů, které vás okouzlí svou chutí a vůní. Pro milovníky dobrého jídla je Thajsko opravdu rájem.

A čím nahradit v Thajsku naši klasickou štědrovečerní večeři? Můžete si vybrat z řady chutných a tradičních jídel. Zde je několik nápadů:

  • Tom Yum polévka: Tom Yum je pikantní thajská polévka s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Je to osvěžující a chutné jídlo. Může tvořit slibný začátek vašeho thajského vánočního menu.
  • Zelené kari: Jedná se o oblíbené thajské kari. Obvykle se podává s kuřecím, hovězím masem nebo tofu. Je to krémová omáčka plná chutě a aroma. Ideální hlavní jídlo slavnostního menu.
  • Pad Thai: Toto je jedno z nejslavnějších thajských jídel. Pad Thai je směs nudlí, smaženého masa (často krevet nebo kuřecího masa), sójové omáčky a různých dalších ingrediencí. Je to skvělá volba pro ty, kdo chtějí něco tradičního a chutného.
  • Som Tum (papájový salát): Som Tum je pikantní salát z nezralé papáje, chilli, rajčat, fazolových lusků a arašídů. Je to osvěžující a pikantní pokrm, vhodný jako příloha.
  • Mango sticky rice (mango s lepkavou rýží): Závěrečnou sladkou tečkou může být tradiční thajský dezert, mango s lepkavou rýží. Je to kombinace sladkého manga, lepkavé rýže a kokosového krému.

Mangový či kokosový nápoj mohou být skvělým doplňkem thajského menu.

Tip! V zemi, kde se můžete setkat s různými zdravotními riziky nebo situacemi, jako je ztráta zavazadel, je důležité mít pojištění, které vám poskytne klid a jistotu. S naším srovnávačem cestovního pojištění si můžete vybrat tu nejlepší ochranu pro vaši dovolenou v Thajsku:

Nejlevnější cestovní pojištění

thajská pláž

Jak strávit v Thajsku aktivní dovolenou plnou zážitků?

Pokud nejste typem, který by rád jen ležel na pláži a opaloval se, Thajsko nabízí spoustu aktivit a zážitků. Můžete se věnovat potápění na úžasných korálových útesech, prozkoumat národní parky a džungle, nebo si užít vodní sporty. Thajsko je vyhlášené svými nádhernými ostrovy, jako je Phuket, Koh Samui a Phi Phi, kde můžete strávit čas procházkami po krásných přírodních scenériích.

Jak najít výhodné letenky do Thajska

Jedním z klíčových faktorů pro plánování vaší vánoční dovolené je najít výhodné letenky. Existuje několik tipů, jak na to. Prvním krokem je plánování a rezervace letenek s dostatečným předstihem. Sledujte také různé vyhledávače letenek a srovnávače cen, které vám pomohou najít nejlepší nabídky. Cestovní agentury mohou také nabízet zajímavé slevy.

Nezapomenutelná vánoční atmosféra v Thajsku

Thajsko nenabízí jen své přírodní krásy a bohatou kulturu. Thajci umí vytvořit také nezapomenutelnou vánoční atmosféru. Města, jako je Bangkok nebo Chiang Mai, jsou ozářena tisíci světélky a na každém rohu najdete trhy s tradičními thajskými dobrotami. Do oslav se zapojují nejen turisté, ale i místní.

Tipy na nejlepší pláže v Thajsku

Pokud jste na vánoční dovolené v Thajsku, samozřejmě nechcete vynechat návštěvu některé z nejkrásnějších pláží na světě. Destinace, jako je Phuket, Krabi nebo Koh Samui, nabízejí písečné pláže, tyrkysově modré moře a relaxační prostředí. Můžete si užít plavbu na lodi, potápění nebo jednoduše lenošení na pláži s koktejlem v ruce.

Thajsko je skvělou volbou pro vánoční dovolenou pod palmami. Netradiční vánoce v exotickém ráji, kulturní památky, bohatá gastronomie, aktivní zážitky a nádherné pláže - to všechno můžete očekávat během svého pobytu v této úžasné zemi.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…