Menu

Jak zařídit své první partnerské bydlení?

27.11.2020

A je to tady! Čeká vás vaše první společné bydlení s partnerem v jednom bytě? Podívejte se, jak se na něj připravit.

Jak zařídit své první partnerské bydlení?
6 minut čtení
Bydlení

Jistě jste nadšení a těšíte se na novou úroveň vašeho vztahu, ale i nové zážitky. Zklamání může přijít ve chvíli, kdy se vaše představy o zařízení hnízdečka lásky začnou lišit. I proto pro vás máme několik tipů, jak se můžete sžít a skvěle se připravit na první partnerské bydlení.

první bydlení

Co všechno už máte?

Ještě před tím, než začnete nakupovat nové věci do svého bytu, se zamyslete nad tím, co už se svým partnerem máte. Zamyslete se, třeba budete moct něco z toho, co už vlastníte, použít i ve vašem novém bytě. Rovnou si promyslete také to, čeho se zbavíte.

první společné bydlení

Inspirujte se

Prvně se inspirujte sami, poté své představy dejte dohromady. Společné bydlení je o kompromisech. Proto si vzájemně řekněte, co byste ve svém novém bydlení chtěli, či nikoliv. Poté si vzájemně řekněte, s čím ten druhý souhlasí, ale co by raději minimalizovat. Zkuste se dostat k výsledku, který se bude líbit vám oběma.

Tip! Nové kousky do prvního společného bytu doporučujeme nakupovat chytře přes cashback - službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět! Cashback na bytové doplňky a nábytek teď najdete třeba na:

* 4home.cz - 4 % z nákupu zpět
* Sconto.cz - až 10 % z nákupu zpět
* VidaXL.cz - až 8 % z nákupu zpět

první bydlení

U nákupů buďte oba

Pokud jste se rozhodli vydat se do obchodu na nákupy, vydejte se tam oba, společně. Křeslo, pohovku, ale i postel si oba musíte vyzkoušet na vlastní kůži. Oba dva si musíte prohlédnout a osahat materiál, ale také zvolit tu správnou barvu.

Tip! Chcete si na vybavení půjčit peníze? Pak vyzkoušejte nezávislý porovnávač půjček - do minuty v něm zjistíte, kde vám dají ty nejvýhodnější podmínky:

Porovnej půjčky

první bydlení

Myslete i na svého partnera

Je dost možné, že kdybyste si zařizovali bydlení jen sami pro sebe, vypadalo by úplně jinak než to, které si vytvoříte se svým partnerem. Partnerský život je však z velké části právě o kompromisech. Potřebuje váš partner něco, co si bude moct dát pod nohy, když bude sedět na pohovce? Pomozte mu koupit podnožku, nebo zvolte pohovku, na kterou si bude moct nohy položit.

první bydlení

Soukromí je důležité

Soukromí je důležité i v případě, že s partnerem bydlíte už spolu. Pokud milujete naprosto odlišné styly, bude těžké najít zlatou střední cestu. Pokud je váš byt dostatečně velký, vytvořte si v něm každý svůj vlastní soukromí koutek, do jehož zařizování vám ten druhý mluvit nebude.

Při zařizování prvního bydlení se vám ještě budou hodit naši další průvodci:

* 3 tipy pro útulnější domov
* 7 neotřelých tipů, jak renovovat starý nábytek
* Energeticky úsporné vychytávky do bytu či domu

Mohlo by vás zajímat

Zabezpečení domu - možnosti
Moderní způsoby zabezpečení domu: Co opravdu funguje?
20.9.2023

Bystří sousedé, hlídací pes, bezpečnostní dveře a zámky. To už z pohledu bezpečnosti nestačí. Psi jsou spíše než hlídači domácí mazlíčci a sousedé mají svých starostí dost. Moderní zabezpečení domu vypadá jinak.

Nájemní smlouva vzor
Nájemní smlouva: 10 věcí, které byste měli vědět před podpisem!
18.9.2023

Nákup bytu se stává nedosažitelným. V jednu chvíli jsou to vysoké úrokové sazby, které vás odrazují od nákupu, ve chvíli druhou pak skokový růst cen nemovitostí. Řešením je nájem. Proto se dnes podíváme, co má obsahovat nájemní smlouva.

zázrak pro zdraví čistička vzduchu
Čistička vzduchu: Zázrak pro vaše zdraví nebo zbytečný výdaj?
13.9.2023

Uvažujete nad tím, že si pořídíte čističku vzduchu, ale nejste si úplně jistí, jestli bude ve vaší domácnosti opravdovým přínosem, nebo časem vyhodnotíte, že se jedná o zbytečně utracené peníze?

Pronájem zahrady
Pronájem zahrady: Skvělý způsob, jak být v přírodě, když bydlíte v bytě
11.9.2023

Pronájem zahrady: Bydlíte v bytě? Pořiďte si zelenou oázu, kam můžete kdykoliv uniknout. Zjistěte, jaké vám toto rozhodnutí přinese výhody. Poradíme vám jak si pronajmout zahradu v Praze a kde v Brně najdete zajímavé zahrádkářské kolonie.