Menu

15 x elektrický gril, který si budete chtít pořídit na letní grilovačku

Aktualizováno dne 4.10.2023

Jen co se objeví první slunečné paprsky a teplota stoupající trochu více nad nulu, tak většina z nás začne toužit po typické letní zábavě, kterou je grilování. A je to také přesně ten čas, začít se připravovat a vybrat si nový elektrický gril.

15 x elektrický gril, který si budete chtít pořídit na letní grilovačku
10 minut čtení
Elektřina

Grilování není jen letní způsob přípravy jídla. Je to způsob trávení volného času s rodinou a přáteli. Kolem jídla se lidé sejdou, proberou nejnovější události, poklábosí, ale třeba také vyřeší i obchodní záležitosti. A grilovat se dá prakticky všude. Ideální je to na čerstvém vzduchu na zahradě, ale postačí i terasa nebo balkon. V nabídce obchodů nechybí ani elektrický gril, který můžete používat, jak venku, tak i uvnitř bytu. Ten se hodí nejen v létě.

elektrický gril

Elektrický gril a jeho přednosti

Grily mohou být na uhlí, plyn nebo elektriku. Elektrický gril sice potřebuje mít v dosahu elektrickou zásuvku, ale na druhé straně je většinou kompaktní a vleze se prakticky všude. Můžete ho tedy využít i na hodně malém balkóně. Některé elektrické grily lze také používat přímo v kuchyni, tedy uvnitř bytu. Většina elektrických grilů má nepřilnavý teflonový povrch.

grilování na balkóně

Jak vybrat elektrický gril?

Je několik věcí, které je dobré vzít v úvahu, když vybíráte elektrický gril. Prvním a nejdůležitějším je prostor, kde budete gril používat. Je tam dost místa? Je tam zásuvka? Dalším parametrem je materiál, ze kterého je grilovací plocha. Klasikou je teflon, ale může být i z litiny nebo nerezi, anebo dokonce můžete mít možnost grilovat i na kameni. Důležitá je samozřejmě i cena, kterou jste ochotni za elektrický gril zaplatit. Pro někoho mohou být rozhodující také moderní vychytané funkce.

Tip! Při grilování se snadno stane nepříjemný úraz. Máte uzavřeno dobré úrazové pojištění, které v nouzi pomůže? Někdy může být i součástí životního pojištění.

Kalkulačka životního pojištění

elektrický grill

Co si při výběru elektrického grilu rozhodně pohlídat?

Při výběru nového elektrického grilu je potřeba myslet i trochu na bezpečnost a praktičnost grilu. Tyto body byste rozhodně měli vzít v úvahu:

  • Druh grilovací plochy – hladký (zelenina, houby), žebrovaný (steaky, maso), rošt (ryby, drůbež, maso)
  • Materiál grilovací plochy – má vliv na udržení teploty, některé se čistí lépe, jiné hůř
  • Výkon grilu – čím menší je příkon grilu (ve wattech), tím déle se rozehřívá
  • Regulace teploty – plynulá regulace usnadňuje grilování
  • Odkapávací nádoba na tuk a šťávy – je nezbytnou součástí, podívejte se, zda lze snadno čistit
  • Časovač – může se hodit při delší přípravě pokrmů
  • Tepelná pojistka – nezbytná pro bezpečí
  • Vyjímatelný rošt – pokud chcete gril udržovat v čistotě, je to téměř nutnost

Tip! Pokud se obáváte, že vám elektrický gril zvýší náklady na elektřinu, snižte si je výběrem toho nejlevnějšího dodavatele ve vašem kraji:

Najděte nejlevnějšího dodavatele elektřiny

velký elektrický gril

15 zajímavých elektrických grilů

Vybrali jsme pro vás 15 zajímavých grilů, které reprezentují různé typy elektrického grilu. Některé jsou malé kompaktní a hodí se na stůl. Jiné velké a potřebují dostatečně velký prostor terasy či zahrady. Moderními vychytávkami jsou kontaktní grily, nebo různé grily pro speciální přípravu pokrmů.

Typy grilů

Před tím, než se pustíme do žebříčku nejlepších elektrogrilů, pojďme si nejdříve představit jednotlivé typy grilů:

  • Stolní elektrické grily - jejich nespornou výhodou je relativně malá velikost. Snadno je můžete přenést prakticky kamkoliv. Grilovat na nich můžete doma i venku na balkoně.
  • Kontaktní grily - moderní vychytávka, která je vhodná k celoročnímu používání v domácnosti, ale oceníte ji i při zahradní párty.
  • Velké grily pro zahradní párty - tento typ elektrického grilu se hodí hlavně k rodinnému domu nebo na opravdu velkou terasu. Snadno na něm připravíte pohoštění pro početnější rodinu nebo společnost přátel.
  • Vychytávky, které návštěvu dostanou - tyto elektrické grily nepatří mezi úplnou klasiku. Ale přípravou jídla na takovém grilu ohromíte rodinu i kamarády. Můžete si doma připravit tradiční gyros, lahodný raclette nebo ho doplnit i o fondue.

Tip! Na nákupu nového elektrického grilu můžete ušetřit. Stačí využít online obchody, které nabízí z každého nákupu cashback. Grily seženete třeba v těchto obchodech:

* Klarstein.cz – kuchyňské vybavení i značkové grily s 3 % zpět.
* 4home.cz – zahradní grily i s příslušenstvím s 4 % zpět
* Baumax.cz – zahradní grily s 4,4 % zpět

1.) Stylový terakotový elektrický gril pro komorní grilovačku

2.) Elektrický gril s praktickou poklicí

3.) Jednoduchý elektrický stolní gril

4.) Skvělý kontaktní gril se senzorem pro správné propečení steaku

5.) Plně otevíratelný kontaktní gril, který hravě nahradí klasiku

6.) Kontaktní gril s třemi vyměnitelnými plotýnkami, se kterým připravíte i oblíbené vafle

7.) Elektrický kontaktní gril s keramickou plochou zaručuje zdravější přípravu potravin

8.) Kompaktní zahradní gril pro menší párty

9.) Vyladěný elektrický gril na zahradu i balkon

10.) Velký zahradní elektrický gril

11.) Elektrický vertikální gril na gyros, kebab i pečené kuře

12.) Profesionální verze grilu na gyros a kebab do malého bistra

13.) Elektrický gril na raclette s dvěma různými deskami – kámen i rošt

14.) Elektrický stylový gril na raclette v krásném dřevěném provedení

15.) Kombinovaný elektrický gril na raclette i fondue

Přenosné elektrické grily jsou výbornou výbavou na cesty. Ty kontaktní můžete vzít i na zimní lyžovačku a na chatě si na nich připravit vydatnou snídani i perfektní večeři. Jen si při rezervaci ubytování, třeba přes Booking.com, ověřte možnost použití vlastního elektrického vybavení.

Mohlo by vás zajímat

kdy odvzdušnit topení
Kdy odvzdušnit topení? Jak na to? Tipy a triky od odborníků
30.10.2023

Zimní měsíce se kvapem blíží. Obavy z přemrštěných cen za vytápění nebo nedostatku paliv se letos neozývají tak silně jako loni. Přesto můžete na energiích šetřit i letos. Proto se budeme věnovat tématu, kdy odvzdušnit topení.

jak rychle usušit prádlo
Jak rychle usušit prádlo? Vyplatí se zapnout topení nebo ho dát do sušičky?
23.10.2023

Jak rychle usušit prádlo? Pomalu nastupuje období, kdy na sušení prádla nebudete moci počítat s pomocí slunce a jeho paprsků. Sluníčko navíc z oblečení vytahuje barvy. Na sušáku schne prádlo v zimě pořádně dlouho a mnohdy zatuchne.

Přepěťová ochrana do zásuvky
Přepěťová ochrana do zásuvky: Jak chránit elektroniku v domácnosti?
4.10.2023

Domácnosti máme vybavené nejrůznějšími elektrickými zařízeními a v mnoha směrech na nich závisí náš každodenní komfort. Možná jste se dočetli, že přepěťová ochrana do zásuvky vaše zařízení ochrání před jeho zničením. V tomto článku si vysvětlíme, co to je…

nájemní smlouva
Infrapanely: Revoluce ve vytápění nebo jen další trend? Zjistěte pravdu!
2.10.2023

Pokud se s infrapanelem někde na návštěvě setkáte poprvé, nejspíš si ho spletete s televizí. Infrapanely se vyrábí v různých barvách, designech i s různými vzory. Někdy tak přímo vypadají jako designový prvek v domácnosti nebo třeba zrcadlo.