Menu

Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně

24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme kouzlo Kanárských ostrovů.

Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
7 minut čtení
Cestovní pojištění

Kanárské ostrovy a jejich přírodní krásy

Kanárské ostrovy jsou známé svými nádhernými plážemi s jemným pískem a průzračnou vodou. V zimních měsících se můžete těšit na mírné teploty a slunečné dny, což dělá z pobytu na pláži příjemný zážitek a zajistí vám hřejivý únik před mrazivým počasím, které panuje v tuto dobu u nás.

Vulkanická krajina

Kanárské ostrovy mají také impozantní vulkanickou krajinu. Návštěva národního parku Timanfaya na ostrově Lanzarote vám umožní prozkoumat jedinečné sopečné útvary a geotermální jevy. V zimě je toto místo mnohem méně přeplněné turisty, což znamená, že si ho můžete užít v klidu a pohodlí.

Jaké počasí nabízí Kanárské ostrovy v zimě?

Kanárské ostrovy mají během zimních měsíců velmi příjemné teploty. Denní teploty se obvykle pohybují kolem 20-25 °C, což je ideální pro ty, kdo chtějí uniknout chladnému zimnímu počasí doma.

Kromě mírných teplot vás čekají slunečné dny. Kanárské ostrovy mají přes 300 slunečných dní ročně, což znamená, že máte velkou šanci na doplnění vitamínu D, ať už chcete relaxovat na pláži, nebo podniknout dobrodružné výlety.

kanarske ostrovy dovolena

Jak se na Kanárských ostrovech nejlépe zabavit?

Pro milovníky vodních sportů jsou Kanárské ostrovy rájem. Během zimy se zde vytváří ideální podmínky pro surfing a windsurfing. Můžete se přihlásit na lekce a naučit se novým dovednostem nebo si pronajmout vybavení a vydat se na vlny sami.

Pod hladinou Atlantského oceánu se skrývá fascinující podmořský svět. Potápění je zde velmi oblíbenou aktivitou, ať už jste začátečník nebo zkušený potápěč. Zimní měsíce jsou ideální pro pozorování různých druhů ryb a korálů.

Kulturní zážitky a místní gastronomie

I v zimě se na Kanárských ostrovech konají tradiční festivaly. Můžete se zúčastnit různých oslav a poznat místní kulturu a tradice. Výjimečným zážitkem je třeba tradiční karneval na ostrově Tenerife, který patří mezi největší karnevaly na světě.

Nemůžete opustit Kanárské ostrovy, aniž byste ochutnali jejich lahodnou gastronomii. Vyzkoušejte místní speciality, jako je mojo, papas arrugadas nebo čerstvé ryby a mořské plody.

Zimní sezóna je ideální čas na ochutnávání tradičních pokrmů v místních restauracích, které nejsou tak přeplněné a obsluha se vám může více věnovat.

kanarske ostrovy

Kanárské ostrovy jako balzám na nervy

Nejenže se můžete hodiny procházet po pobřeží a obdivovat přírodní scenérie, což samo o sobě je velmi uklidňující a relaxační. Kanárské ostrovy jsou známé také svými luxusními wellness centry. Masáže, lázně a sauny vám pomohou odpočinout si a načerpat novou energii.

Tip! Před tím, než se vydáte za sluncem na Kanáry, nepodceňte význam cestovního pojištění. Správná volba vám zajistí bezstarostný odpočinek a ochranu proti nečekaným událostem, takže si budete moci nerušeně užívat každý den v ráji.

Najděte si nejlevnější pojištění na cesty

Výhody zimní dovolené

Kanárské ostrovy jsou oblíbenou destinací pro zimní dovolenou. Díky mírnému počasí a bohatým aktivitám se sem lidé stahují z celého světa. Zimní dovolená na Kanárských ostrovech nabízí ideální kombinaci relaxace a dobrodružství. Pokud hledáte odpočinek a klid, zimní měsíce na Kanárských ostrovech jsou ideální volbou. Méně turistů znamená více místa na plážích, v restauracích i v památkách, což vám umožní užít si dovolenou v poklidu.

Mnoho letovisek a hotelů na Kanárských ostrovech nabízí v zimní sezóně výhodné nabídky a slevy. Můžete tak ušetřit peníze a zároveň si užít luxusní ubytování a služby.

Zábava pro děti a rodiny

Kanárské ostrovy mají mnoho pláží vhodných pro rodiny s dětmi, včetně batolat. Oblasti jako Playa de las Teresitas na Tenerife nebo Playa de Maspalomas na Gran Canaria jsou známé svými písčitými plážemi a klidným mořem, což je ideální pro malé děti. Můžete si s sebou vzít plážové hračky a užít si společný čas na slunci. Pro rodiny s dětmi jsou Kanárské ostrovy ideální destinací, protože nabízejí spoustu zábavy a aktivit pro všechny věkové kategorie.

Dětské atrakce

Najdete zde také dětské atrakce a zábavní parky, které potěší nejen malé děti, ale i rodiče. Na Tenerife můžete navštívit Siam Park, jeden z nejlepších aquaparků na světě, nebo Monkey Park, kde si děti mohou prohlédnout opice a jiné zvířata.

Přírodní rezervace

Kanárské ostrovy mají také několik přírodních rezervací a zahrad, které jsou pro děti fascinující. Jednou z nich je například Palmitos Park na Gran Canaria, kde můžete procházet krásnými zahradami a pozorovat různé druhy ptáků a rostlin.

Kanárské ostrovy v zimě jsou skvělým cílem pro ty, kteří hledají únik před chladným zimním počasím. Nabízejí krásné pláže, mírné teploty, bohaté kulturní zážitky, vodní aktivity a mnoho dalšího. Zimní dovolená na Kanárských ostrovech vám poskytne ideální příležitost na načerpání nové energie a nabídne odpočinek od každodenního stresu.

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.