Menu

Black Friday právě začíná. 15 e-shopů, kde ušetříte až 70 % z ceny

24.11.2023

Video, na kterém se lidé vystrkují ze vstupních dveří do obchodu jen proto, aby byli uvnitř první. Žduchání, dokonce i rány pěstí o televizi v obchodě. Fronta do obchodu přes celou ulici. I to jsou záběry z Black Friday.

Black Friday právě začíná. 15 e-shopů, kde ušetříte až 70 % z ceny
12 minut čtení
Vánoce

Black Friday je ve Spojených státech jeden z nejvýznamnějších dnů pro nákupy se slevou. Stal se ikonou konzumu a postupně se rozšiřuje do celého světa. Je tomu tak i v České republice. Začátkem listopadu začínají lidé řešit vánoční dárky a obchodníci jim vycházejí slevami vstříc. Ne v tak masovém měřítku jako v USA, ale i u nás najdete obchody a e-shopy s nabídkou zboží přesahující slevy 70 %.

Kde se vzal Black Friday?

Black Friday se slaví po vzoru USA jeden den po Dni díkůvzdání (Thanksgiving Day). Ten vychází na čtvrtý čtvrtek v listopadu. Black Friday startuje tradičně v pátek po tomto dni.  Tento den se považuje za začátek vánočního nákupního období. Ve Spojených státech je znám svými velkými slevami a akcemi, které mají za cíl přilákat co nejvíce zákazníků do obchodů a online e-shopů.

Black Friday je globální fenomén a mnoho obchodů a online e-shopů se na tento den připravuje týdny až měsíce dopředu.

Akce obvykle zahrnují slevy na výrobky, omezené nabídky, speciální kupóny a věrnostní programy, které mají přilákat zákazníky. Některé obchody také otevírají v noci a nabízejí "noční prodeje", kdy mohou zákazníci nakupovat za ještě větší slevy.

black friday

Black Friday 2023 v ČR

Black Friday oficiálně startuje 24. listopadu 2023 po vzoru Ameriky. U nás mnoho společností volí jiný přístup než jednodenní davové šílenství a lov slev. Jako Black Friday označují nejrůznější akce, které trvají třeba celý listopad, jindy si zvolí některý z adventních víkendů, ve kterém nabízí výhodnější nákupy, dopravu zdarma na všechny objednávky. Podívejte se na aktuální výrazné slevy v nabídkách e-shopů.

Tip! Vánoční nákupy doporučujeme řešit včas a přes cashback – službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. 

Využijte cashback

Obchody se slevami až 70 %

Black Friday je typické slevami dosahujícími právě 70 %. Platí to v USA, ale i u nás.

1. Bezvasport.cz

Bezvasport je jedním z největších e-shopů, které nabízí sportovní a módní oblečení. Už nyní v něm seženete za zajímavé ceny svetry s vánočními motivy. Kromě toho celoročně běžně pořídíte oblečení se slevou až 70 %.

2. AboutYou.cz a AboutYou Outlet

Online nákupy pánského, dámského i dětského oblečení s dopravou a vrácením zdarma vás dříve nebo později zavedou na AboutYou nebo AboutYou Outlet. Ne cenovkách najdete slevy až 75 %. Přesné plány na Black Friday 2023 zatím AboutYou nezveřejnilo. Známé je jen to, že proběhne v pátek 24.11.2023 a v akci budou oblíbené značky jako GAP, Michael Kors, Nike, Adidas, Lacoste.

  • Více na stránce: Aboutyou.cz a získejte cashback až 15 %

3. kolovna.cz

Kolovna je už podle názvu e-shop, který se zaměřuje na cyklistiku, prodej kol a všech myslitelných doplňků k tomuto sportu. Ve svém outletu garantují slevy minimálně 60 %.

4. Douglas.cz

E-shop s kamennými pobočkami Douglas má v nabídce jakékoliv parfémy, kosmetiku, make-up, které si jen dokážete představit. V průběhu celého roku probíhají tematické akce a poskytují se slevy až 70 %. Už nyní se spouští akce Brzké Vánoce.

  • Více na stránce: Douglas.cz a získejte cashback až 5 %

5. Biooo.cz

Široký sortiment kvalitní přírodní biokosmetiky a ekodrogerie seženete na e-shopu Biooo. S velice pěknými slevami až 70 % se setkáte celoročně.

  • Více na stránce: Biooo.cz a získejte cashback až 15 %

6. Lindt.cz

Na vrchní pozice vysokých slev narazíte i na e-shopu Lindt. Už nyní se můžete pustit do nákupu čokoládových medvídků, Mikulášů, adventních kalendářů, dárkových balení a dalšího klasického vánočního a předvánočního zboží. Na druhou stranu nemusíte tak spěchat a dopřát si jejich aktuální nabídku na Halloween. V poslední šanci najdete produkty se slevou až 70 %.

7. 4camping.cz

Pokud ve vás vyvolávají výprodeje pocit, že se e-shopy zbavují neprodejného zboží, tak se tohoto dojmu na vlastní oči zbavíte na webu 4camping. Slevy i přes 70 % tady najdete na značkové sportovní vybavení Kilpi, Alpine Pro, Hannah nebo Intex.

  • Více na stránce: Podívejte se na výprodejovou nabídku 4camping a získejte cashback až 8 %

8. inSPORTline.cz

Čím by vás mohl překvapit obchod se sportovním vybavením? Široká nabídka na všechny myslitelné sporty je doplněna slevami až 70 %. V rámci akčního podzimu si můžete pořídit třeba novou koloběžku nebo kolo.

9. outdoorkids.cz

Děti jsou rošťáci a venku vyvádí nevídané kousky. Aby platilo, že není špatného počasí jen špatného oblečení, je tady e-shop outdoorkids. Najdete v něm softshellové oblečení, čepice, nepromokavé oblečení, barefoot obuv. Abyste finančně neplakali při každém centimetru, o který vaše dítko vyroste, mrkněte na slevy až 70 % v tomto e-shopu.

black friday

Obchody se slevou 80 % a více

Zdá se to téměř nedosažitelné. V některých e-shopech najdete slevy 80 % a více.

1. Knihy Dobrovský

Knihy Dobrovský rozjely už nyní Black Friday pro nedočkavé. Nabídka se vztahuje na tisíce produktů včetně audioknih, her, e-knih a dárkového zboží. Slevy jsou stovky korun a někdy i více než 90 %.

Trvání akce: pondělí 16. října až neděle 29. října

2. ZOOT

ZOOT si své místo mezi e-shopy s oblečením už získalo. V nabídce má originální a neotřelé zboží odrážející světové trendy mnoha i méně známých značek. Celoročně na webu najdete slevy a různé akce včetně Black Friday. Ve výprodeji standardně koupíte oblečení i se slevou 80 %.

  • Více na stránce: E-shop Zoot a získejte cashback až 8 %

3. Footshop

Adidas, Converse, Nike, Vans… Ale nejen boty. Také kšiltovky, batohy, peněženky mnoha značek. Ať už chystá e-shop jakoukoliv akci na Black Friday i nyní má slevy až 80 %.

  • Více na stránce: Web Footshop a získejte cashback až 10 %

4. Bibloo

Módní e-shop s dámským, pánským i dětským oblečením. Exkluzivní nabídky se zde objevují téměř denně stejně jako slevy 80 % a více. Na nabídku e-shopu pro předvánoční šílenství si proto rozhodně počkejte.

5. 4home.cz

Bytový textil, povlečení, ručníky, bytové doplňky a příslušenství do domácnosti patří mezi časté vánoční dárky. Za zajímavé ceny je koupíte na e-shopu 4home. V rámci Black Friday bývají každoročně slevy přesahující i 80 %.

  • Více na stránce: Web 4home a získejte cashback až 4 %

6. Alza.cz

Ukřičený mimozemšťan Alzák přináší v rámci Black Friday hodně zajímavé akce. Ne jinak tomu bude i v roce 2023. Nabídku zatím nezveřejnil, ale jako každý rok čekáme slevy i přes 80 %.

Pokud Black Friday letos nestihnete, nevěšte hlavu. V nabídkách e-shopů jsou slevy až 90 % po celý rok.

Mohlo by vás zajímat

povánoční výprodej
Láká vás povánoční výprodej? Pozor, ať vás prodejci nenapálí
27.11.2023

Povánoční výprodej a ostatně i předvánoční slevové akce typu Black Friday mnoho lidí využívá k výhodnému nákupu zboží. Je ale opravdu povánoční výprodej tak výhodný, jak se na první pohled zdá? Ne vždycky. Odborníci varují před tím, že řada obchodníků při…

vitamíny
Nezapomeňte doplnit vitaminy C, D a zinek. Je to účinná prevence proti nemocem
22.11.2023

Vitaminy C, D a zinek jsou klíčem k účinné prevenci nemocí. Tato kombinace vitamínů je důležitá pro posílení vašeho imunitního systému a k udržení optimálního zdraví.

nákupy online
Milujete nákupy online? Jak ušetřit v Lidlu, Mallu, Notinu a dalších eshopech?
20.11.2023

Jak ušetřit při nákupu online? Získejte více za své peníze pomocí cashbacku, věrnostních programů a exkluzivních nabídek v populárních eshopech.

tablet
Od kolika let dětem pořídit tablet? Jak často jim ho dovolit? Tipy na edukativní aplikace nejen pro školy
15.11.2023

Vstupujeme do éry, kdy se digitální technologie stávají nedílnou součástí života každého z nás. Tablet pro děti je proto často diskutovaným tématem. A s tím přichází otázka: Jaký vliv mají tablety na vývoj našich dětí? Někteří rodiče jsou zastánci…