Menu

Brazílie: Země samby, karnevalu a nekonečné krásy přírody

7.8.2023

Ponořte se do kouzla Brazílie, země samby, karnevalu a úchvatné přírody. Objevte bohatou kulturu a energii této latinskoamerické destinace. Okouzlí vás svými tanečními rytmy, barevnými kostýmy a nezapomenutelným festivalem. Zasněte se nad nekonečnými plážemi, bujnými deštnými pralesy a majestátními vodopády. Nasajte nepopsatelnou krásu tohoto rozlehlého ráje na jižní polokouli.

Brazílie: Země samby, karnevalu a nekonečné krásy přírody
10 minut čtení
Cestovní pojištění

Připravte se na nezapomenutelné dobrodružství, které vám Brazílie nabízí, a užijte si toto jedinečné prostředí, které vás zcela pohltí.

Karneval: Barevná a vášnivá oslava života

Karneval v Brazílii je jednou z nejvýraznějších a nejvíce očekávaných událostí v zemi. Tento ohromující festival je plný barevných kostýmů, tanečních rytmů a nekonečného veselí. Lidé se scházejí, aby oslavovali život, hudbu a tanec, a to všichni bez rozdílu věku, pohlaví nebo sociálního postavení.

Během karnevalu jsou ulice naplněny hlasitou hudbou samby, tanečními soubory a karnevalovými vozy, které přinášejí do ulic živost a radost. Lidé se oblékají do nádherných kostýmů zdobených pestrými peříčky, kamínky a výšivkami. Tím vytvářejí neuvěřitelně barevnou a okouzlující atmosféru, která přitahuje tisíce návštěvníků z celého světa. Karneval v Brazílii je bezesporu jedinečnou a nezapomenutelnou oslavou života plnou radosti, energie a nekonečného nadšení.

Brazílie Ipanema

Pláže: Bílý písek, tyrkysová voda a relaxace na pobřeží

Pláže v Brazílii jsou synonymem tropického ráje. S jejich bílým jemným pískem, azurově tyrkysovou vodou a nádherným pobřežním panoramatem nabízejí dokonalé místo pro relaxaci a odpočinek. Brazílie je obdařena neuvěřitelnými plážemi, které jsou rozprostřeny podél jejího dlouhého pobřeží:

  • slavná Copacabana v Riu de Janeiru,
  • Ipanema s nekonečným pískem,
  • Bahia dos Golfinhos s klidnou atmosférou.

To jsou jen některé z mnoha pláží, které lákají návštěvníky. Na brazilských plážích si můžete vychutnat teplé sluneční paprsky, procházet se po břehu, potápět se do osvěžujícího moře. Zkrátka si užívat nekonečný pocit volnosti a klidu.

Brazílie Amazonie

Amazonie: Největší deštný prales na světě plný divokého života a exotické flóry

Amazonie je jedním z nejúžasnějších přírodních pokladů Brazílie i celého světa. Tento rozsáhlý deštný prales je domovem ohromného množství živočichů, rostlin a vzácných ekosystémů.

Procházejte se hustým zeleným porostem, sledujte zpěv ptáků, pozorujte opice skákající z větve na větev a obdivujte různobarevné motýly, kteří létají kolem vás. Zvuky a vůně Amazonie vás zcela pohltí, ať už se nacházíte na výletě po řece Amazonce, procházíte se džunglí nebo se vypravíte na pozorování zvířat do chráněných oblastí.

Tip! Brazílie je nádherná, zároveň ale plná nebezpečí a nástrah. Proto se vyplatí mít kvalitní cestovní pojištění, které vás ochrání před nepříjemnostmi, jako jsou zdravotní problémy nebo ztráta zavazadel. 

Najděte si nejlepší cestovní pojištění

Iguazú: Ohromující vodopády spojující Brazílii s Argentinou

Jeden z přírodních divů Brazílie, který spojuje tuto zemi s Argentinou. Jedná se o jedny z nejimpozantnějších vodopádů na světě, které se nacházejí na řece Iguazú. Tyto vodopády tvoří obrovský systém přes 270 oddělených vodopádů, které se táhnou na délku přes 2,7 kilometru. Kaskádovité proudy vody padají s hukotem do hlubokých kaňonů a vytvářejí ohromující obrazce.

Iguazú je přírodní poklad, který vás ohromí svou krásou a jedinečností. Pro každého, kdo touží po dobrodružství a zároveň po klidu uprostřed divočiny, jsou Iguazú vodopády jasným cílem.

Brazílie Samba

Kultura - Rytmy samby, tradiční folklór a umělecké poklady

Kultura Brazílie je bohatá a rozmanitá, plná různorodých tradic, které se promítají do rytmů samby, tradičního folklóru a uměleckých pokladů.

Samba

Rytmy samby jsou srdcem brazilské hudby. Tento afro-brazilský hudební žánr je známý pro svůj živý rytmus, energii a výrazné bicí nástroje. Samba je neodmyslitelnou součástí brazilské kultury a hraje hlavní roli během slavností a karnevalů, kdy tisíce lidí tančí sambu a zpívají do rytmu bubnů.

Folklór

Tradiční folklór Brazílie je plný živých barev, tradičních oděvů a příběhů. Lidové tance jsou důležitou součástí brazilského kulturního dědictví. Tyto tance vyjadřují historické a kulturní kořeny různých regionů Brazílie a jsou provázeny živou hudbou a výraznými kostýmy.

Umění

Umělecké poklady Brazílie jsou rozmanité a originální. Brazílie se může pyšnit významnými malíři, sochaři a architekty, kteří přispěli k vytvoření bohatého uměleckého dědictví. Například modernistický architekt Oscar Niemeyer je známý pro svou ikonickou práci, jako je Brazilský národní kongresový palác a budova brazilského prezidentského sídla.

Umění se také projevuje v rukodělné tvorbě a v řemeslech:

  • výroba ručně malované keramiky,
  • tkalcovství,
  • vyřezávání dřeva.

Brazílie domy Favela

Rio de Janeiro: Městská scenérie s ikonickými památkami a proslulou pláží Copacabana

Tato brazilská metropole nabízí neuvěřitelně malebnou scenérii a nezapomenutelnou atmosféru.

Jedním z nejznámějších symbolů Rio de Janeira je socha Krista Spasitele, která se tyčí nad městem na vrcholu kopce Corcovado. Tato ikonická památka je považována za jeden z nových sedmých divů světa a nabízí ohromující výhled na celé město.

Copacabana: Symbol brazilského plážového života

Další nezbytnou zastávkou v Rio de Janeiru je slavná pláž Copacabana. Tato rozsáhlá pláž o délce 4,5 kilometru je symbolem brazilského plážového života. Přitahuje návštěvníky z celého světa. Ti sem přicházejí, aby si užili sluneční paprsky, vodní sporty a živou atmosféru plážových barů a restaurací.

Brazílie je země, která vás očaruje svou jedinečností. Láká cestovatele z celého světa. Je to místo, kde můžete objevovat a zažívat skutečnou krásu a rozmanitost naší planety. Ať už se vydáte do Brazílie na dovolenou nebo za dobrodružstvím, budete zcela pohlceni kouzlem této úchvatné země.

Ještě by se vám mohly hodit... naše další cestovatelské tipy:

Dovolená v Tunisku: 10 x nejlepší zábavní a vodní parky u moře
Proč je Izrael jednou z nejlepších destinací na světě? 10 důvodů, které vás přesvědčí
Cestovní pojištění 2023: Nejvíce navštěvované země a nejoblíbenější pojišťovny

Mohlo by vás zajímat

dovolená v africe
Safari v Keni, pláže v Zanzibaru nebo víkend v Marrákeši: Znáte nejlepší destinace v Africe?
31.1.2024

Africký kontinent je plný exotického bohatství a různorodých zážitků pro cestovatele, kteří touží po dobrodružství, relaxaci na pláži nebo objevování dávné historie a rozličné kultury. Tento článek vás provede několika nejlepšími destinacemi v Africe, od…

kanarske ostrovy v zime
Objevte kouzlo Kanárských ostrovů v zimní sezóně
24.1.2024

Kanárské ostrovy jsou jedním z nejoblíbenějších cestovatelských cílů v zimní sezóně. Toto španělské souostroví v Atlantickém oceánu nabízí nádherné pláže, teplé počasí a bohatou kulturu, která oslní každého návštěvníka. V tomto článku vám představíme…

cina velka cinska zed
Od Velké čínské zdi po Zakázané město: Nejlepší cestovatelské trasy v Číně
22.1.2024

Čína je rozlohou čtvrtá největší země světa. Je téměř tak velká jako celá Evropa. Žije v ní 1,4 miliardy obyvatel a je tedy druhá nejlidnatější země na světě. Mnohdy s ní máme spojené různé předsudky. Čína je přitom v mnoha směrech naprosto úchvatná a…

ramadan
Ramadán v každodenním životě: Jak se slaví tento svatý měsíc v muslimském světě?
10.1.2024

Ramadán je svatý měsíc v islámském kalendáři, který má zásadní význam pro muslimy po celém světě. Během tohoto měsíce provádí muslimové postní zvyklosti a věnují se náboženským aktivitám. V tomto článku se podíváme na to, jak Ramadán může ovlivnit…