Menu

Cigaretový kouř v bytě? Poradíme vám, jak se ho zbavit

Aktualizováno dne 27.11.2020

Žijete v domácnosti s kuřákem? Nebo snad kouříte dokonce vy sami? Pak jistě víte, jak dokáže cigaretový kouř potrápit.

Cigaretový kouř v bytě? Poradíme vám, jak se ho zbavit
5 minut čtení
Bydlení

Zvlášť ve chvílích, kdy kouříte přímo doma, je cítit velmi nepříjemně vše, co se u vás doma nachází. My vám dnes dáme hned několik tipů na to, jak se můžete cigaretového kouře a s ním spojeného zápachu zbavit.

větrání

Pořádně větrejte

Větrání je základem úspěchu. O tom není pochyb. I proto je třeba v boji s nepříjemným cigaretovým zápachem pravidelně a dlouze větrat. Okna otevřete klidně i do průvanu. Větrat můžete i několik dní či nocí v kuse.

Nemůžete v pokoji udělat průvan? V tom případě použijte na pomoc větrák, který zapáchající vzduch popožene z okna ven a cigaretového kouře vás zbaví.

Pozor! Pokud kouříte v bytě, rozhodně nezapomeňte na pojištění majetku. Nikdy totiž nevíte, co se může stát, když špatně "típnete" cigaretu. Nejvýhodnější pojištění najdete pár kliky v našem nezávislém porovnávači:
Porovnej pojištění majetku

vymalovat byt

Cigaretový kouř vs stěny, stropy, okna i záclony

Jako první sundejte z oken všechny závěsy i záclony a rovnou je vyperte. Poté přichází na řadu čištění stropů, stěn, dveří i oken. Ano, čtete správně – i stěny a stropy je třeba omýt. Použijte na to roztok teplé vody, kterou smícháte s bílým octem. Pokud chcete, aby stěny i trochu voněly, můžete přidat pár kapek vonného oleje.

Nezapomínejte na to, že ne každý povrch se s vodou snese (například tapety), proto nejprve směs vody s octem vyzkoušejte na menší ploše.

V případě, že vám důkladné mytí nepomohlo, je na čase použít barvu s válečkem a znovu vymalovat. Pokud jsou stěny načichlé hodně, bude lepší, pokud starou výmalbu oškrabáte. Po vymalování stěny opatřete izolačním nátěrem, který do sebe další případný cigaretový kouř tolik nenasaje. Podlahu vytřete přípravkem určeným pro vaše typy podlah.

Tip! Pokud se chystáte na rozsáhlejší rekonstrukci bytu a chcete si na ní půjčit peníze, porovnejte si nejprve nabídky bank:

Porovnej nabídky bank

čistit koberec

Cigaretový kouř a bytové textilie

Všechny textilie je třeba vyčistit. Koberce, předložky, rohožky, závěsy, ale i pohovky či křesla jsou doslova magnetem nasávajícím cigaretový kouř. K boji proti zápachu z nich je ideální jedlá soda. S ní posypte všechny textilní povrchy, nechte působit alespoň půl hodiny. Poté vše pořádně vysajte. Postup můžete několikrát opakovat. Vyzkoušet můžete také roztok bílého octa s vodou, kterými můžete textilie postříkat a poté vyfénovat.

Ačkoliv můžete za pomoci správných postupů i přípravků vyčistit většinu věcí zapáchajících po cigaretách, občas se může stát, že bude jednodušší se daného kousku zbavit a nahradit jej novým. Ten si můžete koupit i přes cashback - službu, která vám za každý nákup vrátí část peněz zpět. Cashback na bytový textil teď najdete na:

* 4home.cz - 4 % z nákupu zpět
* Nabytek-forliving.cz - 7 % z nákupu zpět
* DekorHome.cz - 10 % z nákupu zpět

Mohlo by vás zajímat

Zabezpečení domu - možnosti
Moderní způsoby zabezpečení domu: Co opravdu funguje?
20.9.2023

Bystří sousedé, hlídací pes, bezpečnostní dveře a zámky. To už z pohledu bezpečnosti nestačí. Psi jsou spíše než hlídači domácí mazlíčci a sousedé mají svých starostí dost. Moderní zabezpečení domu vypadá jinak.

Nájemní smlouva vzor
Nájemní smlouva: 10 věcí, které byste měli vědět před podpisem!
18.9.2023

Nákup bytu se stává nedosažitelným. V jednu chvíli jsou to vysoké úrokové sazby, které vás odrazují od nákupu, ve chvíli druhou pak skokový růst cen nemovitostí. Řešením je nájem. Proto se dnes podíváme, co má obsahovat nájemní smlouva.

zázrak pro zdraví čistička vzduchu
Čistička vzduchu: Zázrak pro vaše zdraví nebo zbytečný výdaj?
13.9.2023

Uvažujete nad tím, že si pořídíte čističku vzduchu, ale nejste si úplně jistí, jestli bude ve vaší domácnosti opravdovým přínosem, nebo časem vyhodnotíte, že se jedná o zbytečně utracené peníze?

Pronájem zahrady
Pronájem zahrady: Skvělý způsob, jak být v přírodě, když bydlíte v bytě
11.9.2023

Pronájem zahrady: Bydlíte v bytě? Pořiďte si zelenou oázu, kam můžete kdykoliv uniknout. Zjistěte, jaké vám toto rozhodnutí přinese výhody. Poradíme vám jak si pronajmout zahradu v Praze a kde v Brně najdete zajímavé zahrádkářské kolonie.